12/03 Kalibaru


Wat uitgeslapen, vervolgens het resort bekeken, blijkt er erg goed uit te zien met veel ruimte. Ook heeft men een kleine boerderij ( jawel met koeien en kalveren uit Friesland ) voor de melk waarvan uiteindelijk weer zeer jonge kaas vervaardigd wordt. Ook een kleine plantage ligt hierbij waar wij uitgebreid in redelijk nederlands a raison van Rp. 40.000 pp. een uitleg krijgen. In de middag laten wij ons naar de Glenmore plantages rijden, een enorm groot gebied met kleine kampongs maar ook met wat jungle. We maken een wandeling langs cacaobomen, rubberbomen en suikerriet. We stuiten na het horen van een gierende boomzaag op een zagerij waar uit vers boomhout balken gezaagd worden, zonde om te zien hoeveel afval hierbij ontstaat. We duiken ook een jungle in, waarna na enig halsbrekerij ,wij plotseling bij een aantal stroomversnellingen komen, fascinerend.
Na enig rijden komen we bij een kampong waar een bewoner ons trots wijst op een enigszins wrakke brug gedateerd 1918. Lichte auto’s mogen over de brug, zware dienen door de kali een weg te vinden ! De huizen zien er best mooi uit en de bewoners zijn erg vriendelijk.
Terug naar huis waarna wij in de avond de nabijgelegen kampong bezoeken, hier was niets te beleven, terug naar huis ,wat eten en naar bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015