01/03 Naar Pengandaran


Niet al te vroeg naar Pengandaran, een trip van ca. 6 uur. Op zich niet onaardig maar ook weer niet zo bijzonder. De chauffeur slaat ergens plotseling v.d. grote weg af, benieuwd waar naar toe. Plotseling zitten we in Linggajati, dus gaan we het pand bekijken waar de bekende overeenkomst getekend was. Een uiterst lieftallige scholiere wil onze gids worden, maar komt zelf niet verder dan aan te wijzen waar de div. delegatieleden geslapen hebben, Rob probeert uit te leggen wat de konsekwenties v.d. overeenkomst waren, maar strand op het enorme gebrek aan engelse woordkennis. Al met al toch een leuk en interessant uitstapje.
Vlak voor Pengandaran zien wij een enorm meer, althans dat dachten wij. Het blijkt dat een aantal maanden geleden sawah’s zijn overstroomt en het water niet kan wegkomen. Als je dit weet dan wordt de aanblik toch wel wrang.
Als goede hollanders een aantal hotels vergeleken in ambiance en uiteraard prijs. Uiteindelijk belanden wij in Hotel Sunrise (Rp. 412.000), de kamer heeft een direct uitzicht op zee. Wandelen wat en eten in een naastliggend restaurant een redelijk goed maal vergezeld van een aantal heerlijke glazen ananas,totaal Rp. 51.000.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015