07/03 Naar Malang


Maria gaat zich met koud water douchen, althans zich bedruppelen. Rob vraagt en krijgt warm water, met een emmer lukt het om warm te douchen. Het ontbijt past aardig bij dit hotelavontuur ; warm water , 2 eitjes en een soort dubbele boterham met jam die men waarsch. incl. de jam, geroosterd heeft. Jakkes dus.
In de ochtend wandelen we wat langs het meer. De venters verwachten veel dagjesmensen uit Solo dus worden overal warungs ingericht, paarden gestalt etc. Erg leuk om hier even door te wandelen en een verfrissing dat we niet lastig gevallen worden. Ook ontdekken we dat je hier een junglewandeling kan houden, onthouden voor de volgende keer.
We hadden al eerder gemerkt dat de chauffeur niet uitblinkt in initiatief ook lijkt hij slecht bekend buiten de grotere steden. Hij schatte eerst dat de trip van Serangan naar Malang wel 12 uur zou duren, reden dat wij ergens tussenin wilden overnachten. Bij bestudering v.d. kaart lijkt het ons wel degelijk mogelijk om in kortere tijd naar Malang te komen, dus opdracht gegeven ; naar Malang.
Bij Blitar slaan we een zijweg in om Candi Panataran, een tempel uit ca. 1200 te bezoeken. Interessant en mooi ding waarvan de sculpturen nog redelijk goed zichtbaar zijn. Terug op de weg naar Malang, begint het te regenen, wat het begint te hozen. Je houdt het niet voor mogelijk hoe werkelijk in een paar minuten de weg in een zwembad verandert. Gelukkig begint het na ca. een uur te minderen en komen we uiteindelijk ca. 18.30 in Malang aan. We hebben kennelijk de verkeerde dag gekozen want alle hotels blijken volgeboekt, uiteindelijk een kamer (met fan) bemachtigt bij Guesthouse Enny. Het wordt de bamboekamer, een wat merkwaardig gevormde kamer waarop Maria direct verliefd wordt. We kopen ergens een (lekkere) martabak, nemen bij Enny een koud biertje erbij , werken het verslag uit en gaan tevreden naar bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015