09/03 Malang


We hadden nog niet veel van Malang gezien dus besluiten wij de pasars te bezoeken. Eerst de pasar Burung (de vogeltjesmarkt ) en direct hiernaast de pasar Bunga ( bloemenmarkt). Op de vogeltjesmarkt worden uiteraard vogels verkocht maar zoals eerder geschreven ook andere dieren. Echter in tegenstelling tot een eerder bezoek en ook de vogeltjesmarkt in Jogja, lijkt hier het aantal illegale dieren beperkt en ook de leefomgeving oogt prettiger. De bloemenmarkt is groter dan we dachten en loopt door naar de rivier, alles uitgebreid bekeken. De bedoeling was om vervolgens naar de grote pasar te gaan, maar die bleek inmiddels zo goed als afgelopen, wel ontdekken we ergens een soort vlooienmarkt waar wij uitgebreid gaan slenteren.
Maar naar buiten en wel naar Candi Jago. Zoals wij inmiddels wel gewend zijn, weet de chauffeur in eerste instantie prachtig om te rijden, uiteindelijk toch daar gekomen. Deze candi is redelijk interessant maar meer ook niet dus door naar Candi Kidal. Hoewel deze candi in de div. boeken als klein wordt beschreven, blijkt het toch een fraaie tempel waar de reliefs duidelijk nog te zien zijn. Wat het hier ook erg leuk maakt is het parkje om de tempel. Veel bloemen en vruchtensoorten , veel verschillende vlinders, een soort salamander en we krijgen de kans om de kapriolen te zien van een aantal mannen die hoog in een paar bomen iets aan het plukken zijn (geen kokosnoten ).
Terug naar Malang, het begint weer licht te regenen. We nemen wat te happen in de Alun alun Mall, kijken wat rond op de alun alun en gaan weer naar huis (inm. ca. 16.30).
De bedoeling is om morgen aan de Bromotour te beginnen maar in het GH waarschuwt men ons dat een v,.d bergen momenteel aan het spuwen is, dus het is de vraag of wij wel wat te zien krijgen, we merken het wel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015