11/03 Naar Kalibaru


De Bromotour ; Rond ca.04.00 u staat een jeep klaar, deze brengt ons via een bochtige en vol met gaten zittende weg naar een uitkijkpunt, maar eerst dienen wij weer te betalen (Rp. 50.000 voor toegang, verzekering en parkeren). Gelukkig treffen we een droge en redelijk wolkenloze ochtend en zien wij na ca. 1 uur de zon opkomen, niet overdreven spectaculair. Wel fascinerend blijkt het glijden v.d. wolken over de bergranden en het lichtenspel daarbij. We gaan verder met de jeep, weer over spannende wegen en uiteindelijk over de zg. zandzee. Vervolgens dienen wij over te stappen op 2 paardjes (Rp. 150.000). Maria en Rob hadden nog nooit op een paard gezeten dus het opstappen was al een hele baring ,vervolgens het rijden, ook dat was weer wat, zolang het nog vlak was ging het wel, maar op een bepaald moment moesten wij diepe geulen passeren op een ook nog zwaar geaccidenteerd terrein. We bleven op de paarden maar dat was dan ook alles. Meer dan 200 traptreden dienen wij te betreden om naar de top v.d. berg (ca. 2800 mtr.) te komen, Maria bekaf. Het uitzicht is fenominaal, ook in de krater zelf (zolang er geen zwavelwolken zijn, dan zag je niets, maar rook des te meer).
Overigens blijkt dat je ook het stuk v.d. jeep naar de trap zou kunnen lopen !
Terug naar het hotel voor een simpel ontbijt en op weg naar Kaliklatak.
Uren gereden, in het donker wordt naar de weg naar Kk.gezocht en met veel moeite gevonden (weg kwijt ?). Tja hebben we gereserveerd ? Neen, sorry geen personeel, komt u morgen maar terug. We geven de chauffeur wat extra geld en laten hem terug rijden naar Kalibaru (waren we al ca. 3 uur geleden langs gereden, dus deze weg weer opnieuw !)
We gaan naar Margo Utoma wat een zg. agro resort blijkt te zijn. De hotelkamers blijken redelijk ver v.h. nabijliggend station te liggen. We bekijken een standaardkamer (uitsl. Fan , Rp. 350.000) en besluiten te blijven. Eten wat ,hierop blijken ze te winnen want het eten kost in totaal Rp. 200.000 voor simpel eten. Praten wat na en gaan vervolgens naar bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015