Vijf Landenroute (Sp./Fr./Du.) 2010



Zondag 12-09-2010 Stavenisse – Hellenthal
100_0773 DSC01020

Het zou vandaag goed weer moeten zijn, niet dus. Wij vertrekken wel met droog weer maar onderweg is het afwisselend droog en goed nat. Binnendoor via Hasselt duiken wij de Ardennen in en vervolgen het Duitse gedeelte de Eiffel. Nog steeds regen maar wij hebben onze zin gezet om bij het plaatsje Daun te gaan staan, Echter na door vele binnen weggetjes gereden te zijn, zien wij plotseling een teken dat ergens vlak bij een Camperplaats zou zijn, Uiteindelijk blijkt dit in het gehucht “Weisser Stein “ onderdeel van Hellenthal. Wij kijken wat rond en vinden dit eigenlijk best wel een goede plek. Voor een totaalbedrag van € 8,00 incl. elektriciteit gaan wij hier overnachten. We hadden reeds een restaurant vlakbij ontdekt dus willen daar eten, jammer dan maar deze blijkt s-avonds gesloten, dan maar een avondwandeling want het is net droog, wel is het best koud, niet zo gek want er blijkt een skilift aanwezig te zijn !

Maandag 13-09-2010 Hellenthal – Gerolstein

100_0783 100_0785 100_0786

In de ochtend nog een boswandeling gemaakt maar het begint weer wat te druppelen dus nu verder. Toch maar naar Daun gegaan, blijkt een echt Duits oninteressant plaatsje te zijn in de regen dus maar snel vertrekken ! Ergens lezen wij dat er ook een Wildpark moet zijn, via allerlei slingerweggetjes bereiken wij het , inmiddels knapt het weer wat op. Volgens de advertentie zou het wildpark vol met allerlei dieren moeten zijn die je al rijdend met de eigen auto kan bekijken. De natuur is mooi en wij zien inderdaad hier en daar wat herten en varkentjes, niet echt erg spannend. Ook hebben ze hier een zg. apenkloof waar een kolonie berberapen gehuisvest zijn, de kloof dien je wandelend te bezoeken,mooie omgeving en de enkele apen die wij zien zijn erg leuk. In de namiddag besluiten wij een camperplaats in Gerolstein op te zoeken. Omdat er ergens een opbreking is, moeten wij via een behoorlijk steile en slingerende weg rijden, verder dan de 1e versnelling kom je daar niet. Maria houdt haar neus vast. Uiteindelijk toch de camperplek gevonden. Wij gaan wat uitrusten en hierna wat in de omgeving wandelen. Het blijft gelukkig droog maar het blijft fris. Eten, tv kijken , slapen.

Dinsdag 14-09-2010 Gerolstein – Urzig

DSC01047 DSC01040 DSC01044

In de nacht heeft het wat geregend, nu is het echter droog en wij gaan dus snel weg. Het doel is het zg. Wolfe und Adlerpark Kasselberg. Ook een deel v.d weg daarnaartoe blijkt behoorlijk smal en steil te zijn maar de Camper redt het wel. In oorsprong was dit een grote burcht en een deel van de resterende gebouwen en restanten zijn gebruikt om hier een aantal roofvogelsoorten te laten zien en in een ruime omheinde vlakte is ook een roedel wolven aanwezig. Eerst de burcht bekeken, althans een toren wat een hoop geloop oplevert maar ook een paar fraaie uitzichten. De roofvogels zijn erg klein gehuisvest. Na enige tijd worden wij vergast op een roofvogelshow. Een adelaar gaat wat rondvliegen om uiteindelijk op de hand van zijn verzorger te landen, een wat simpele show maar de uitleg over het leven van deze vogels is best interessant. Ook de wolvengroep is best indrukwekkend want normaal zie je wolven slechts in kooien. Al met al een bevredigend bezoek. Weer verder richting Trier. In de Tomtom hadden wij ingevoerd dat wij geen snelwegen wilden rijden, nu dat zullen wij weten, het ene smalle weggetje volgt op de nader, maar het natuurschoon maakt erg veel goed. Echter we willen eigenlijk wat eerder gaan camperen, Maria denkt een leuke plek niet al te ver weg gevonden te hebben en nog wel aan de Moesel, Urzig. Ergens blijken wij echter een denkfout gemaakt te hebben want het is nog best een aantal uren rijden. Uiteindelijk komen wij dus in Urzig aan, de Camperplaats is bijzonder vol maar wij kunnen er nog wel bij. Bij het uitstappen merken wij tot onze grote vreugde dat ondanks dat de lucht ook hier betrokken is, het bijzonder aangenaam aanvoelt. Gaan even wat uitrusten en in de namiddag het dorpje bekijken. In de avond genieten wij van het bootverkeer op de Moesel. Etend,TV kijken, slapen.

Woensdag 15-09-2010 Urzig
DSC01056 DSC01063 100_0803 DSC01053

Het heeft in de nacht behoorlijk geregend, echter de ochtend begroet ons met een lekker zonnetje. Wij gaan wat wandelen in het dorpje, een echt boerendorp midden tussen heuvels vol met druiven. Het dorp heeft ook heel wat leuke huisjes. Inmiddels besluiten we om hier vandaag te blijven, kunnen we in de namiddag nog wat van het lekkere weer genieten. Tussen de middag een uitsmijter en vis ergens gegeten voor relatief weinig geld, wat nu ?Hallo, wij hebben toch fietsen, dus hup op de fietsen om het dorp en de omgeving te ontdekken. Goed idee echter Maria en Rob hebben al snel pijn in de benen en na enige km’s besluiten wij dan ook wat rond te wandelen tussen de druiven en verder te gaan luieren. In de avond gaan wij een plaatselijk restaurant met ons bezoek vereren. De kaart is groot in omvang maar klein in gerechten, ondanks dit eten wij beiden meer dan uitstekend en ook nu weer voor een redelijk bedrag (€ 32,50). Hierna tevreden naar de Camper.

16-09-2010 Urzig – Wintrich

100_0808 100_0810 100_0811 DSC01071
Het heeft vannacht goed geregend. in de ochtend droog maar het blijft koud en kil. Camper wat schoongemaakt en brood gehaald. Vervolgens weer snel op de route. De bedoeling is om naar Trier te gaan. Eerst nog wat rondkijken in een oud plaatsje genaamd Bernkassel-Kues , helaas blijken alle parkeerplaatsen vol dus we kunnen het plaatsje slechts uit de auto bekijken. Weer verder langs de Moesel, plotseling zien wij een groot bord dat vertelt dat bij het plaatsje Wintrich een grote Camperplaats met Wifi is. Dit lijkt ons wel wat en dus daar naar toe. Het deel waar wij willen camperen ziet er leuk uit en er is ook veel ruimte. Achteraf blijkt dat dit deels waarschijnlijk komt omdat nu blijkt dat het Wifi niet tot onze plek komt. Over het plaatsje kunnen we niets in de boeken vinden dus pakken wij de fiets om het plaatsje persoonlijk te bekijken. Tot onze verbazing blijkt hier best veel te zien aan m.n. oudere panden maar ook leuke kleine weggetjes Omdat we wat moe zijn gaan we wat rusten en in de avond gaan we in een plaatselijk restaurant wat eten. Vervolgens slapen etc.

17-09-2010 Wintrich – Trier
DSC01074 100_0820
In de ochtend weer verder met het bekijken van het plaatsje, blijft leuk. Rond de middag gaan wij weer verder en komen in de middag in Trier aan. De camperplek levert wat problemen bij de ingang op maar uiteindelijk komen we toch op de plek, redelijk kaal maar er is voldoende ruimte en er is ook electriciteit wat je via een soort chipsysteem dient te betalen. Wij gaan wat rondrijden en komen in een soort voorstadje terecht waar wat leuke panden te zien zijn , ook vinden wij hier een Netto waar we wat boodschappen gaan doen, verbazend vinden wij dat je hier geen Coca Colablikjes kunt komen, veel later komen wij er achter dat in Duitsland op elk blikje een soort weggooi bedrag moet betalen van € 0,25 , dit remt de verkoop van blikjes zwaar af. Langs de camperplek loopt een pad welke richting het centrum van Trier blijkt te gaan, die gaan wij volgen. In de verte zien wij enkele typisch gevormde panden, het blijkt om gerenoveerde soort molens te gaan waarmede in het verre verleden goederen van schepen werden afgehaald. Ook kijken we kort in het centrum en zullen morgen verder rondkijken.

18-09-2010 Trier
100_0822 100_0823 100_0824 DSC01084
Wij worden bibberend wakker, het is goed koud ! Gelukkig begint de zon te schijnen, snel gaan we op weg naar de Altstadt. Trier is de oudste stad van Duitsland en dat is te merken. Veel oude gebouwen, vaak goed gerenoveerd en ruime pleinen. Het blijkt dat wij geen werkend slot voor de fiets bij ons hebben dus eerst maar een slot zoeken. Voor € 2,50 kunnen we een goed werkend slot kopen, probleem opgelost. Verder de stad bekeken om tenslotte de Porta Negra te bewonderen. Dit is een oude romeinse stadspoort die nog in zeer goede staat gebleven is. Uiteindelijk moe en tevreden terug naar de Camper, gaan nog wat boodschappen doen, einde dag.

19-09-2010 Trier – Goncours
DSC01090 DSC01089
Via de TV hadden wij al gezien dat het in Frankrijk een stuk warmer is en besluiten dus van ons oorspronkelijk plan af te stappen en gaan naar Frankrijk. In Luxemburg begint de zon al warmer te worden en in Frankrijk wordt het weer nog beter. Eerst wilden wij rechtstreeks naar Lyon rijden, echter het is te mooi weer om lang te rijden en we besluiten te stoppen op een Camperplek in het dorp Goncours. In het verleden waren wij hier al eerder geweest, leuke plek aan de Maas. Het dorp zelf is zo doods als het maar kan, dus maar lekker in de zon wat lezen. Einde dag.

20-09-2010 Goncours – Dyon
DSC01093 DSC01094 100_0828
Wij worden door een warm zonnetje gewekt en gaan even hiervan genieten. Toch weer verder naar het volgende doel t.w. Dyon. Wij passeren het stadje Langres, we hadden reeds eerder gelezen dat dit plaatsje nog omringd was met een oude stadsmuur, dus ergens parkeren en de omwalling bekijken, erg indrukwekkend.Vervolgens verder via een op zich goede ietwat eentonige weg, helaas blijkt op enig moment voor ons een groot konvooi van truckers met brede lading te rijden, de snelheid is kruipend en niemand kan er langs dus wij zijn een lange tijd aan het sukkelen. Uiteindelijk met enige moeite komen wij in Dyon aan en zoeken een Camperplek op, het blijkt in dit geval een Camping te zijn aan het Meer Kir. Wij vinden een ruime staplaats en na het uitruimen gaan we via een pad per fiets richting het Centrum. Het is even rijden maar op een gegeven moment komen we in het centrum aan. Wat wij zien doet ons direkt besluiten om morgen hier te blijven om de stad wat beter te bekijken. In de namiddag behoorlijk moe maar voldaan terug naar de Camper.Bij de receptie had men ons eerder vertelt dat hier gratis Wifi is, helaas blijkt het hier te gaan om een hotspot rond de receptie en in de avond sluit de receptie, dus hieraan hebben we ook niet echt veel. Uiteindelijk TV kijken, lezen en slapen.

21-09-2010 Dyon

DSC01100 DSC01103 DSC01105 DSC01108
Hoewel het in de Camper koel aanvoelt, blijkt de zon ons bij het uitstappen heerlijk in het gezicht schijnen. Eindelijk lekker uitgebreid douchen en de haren wassen. Hoewel ! , tijdens het douchen komt Maria er achter dat zij geen zeep maar ook geen handdoek bij zich heeft, giechelend komt zij zich nat melden bij de Camper. Even wat in de zon lezen om vervolgens de fietsen te pakken. Wij gaan eerst het meer verkennen en lekker in het zonnetje ergens in een restaurant lunchen. Uiteindelijk eerst terug naar de Camper en direkt hierna weer op de fiets naar het centrum. Prachtige panden, groot, statig en goed onderhouden. Heel veel gezellige terrasjes waar wij ook gaan zitten. In de middag merken wij dat we eigenlijk best goed moe zijn en dus terug naar de Camper. Inmiddels is het al avond, wij gaan wat eten , lezen etc. Einde dag.

22-09-2010 Dyon – Macon
DSC01113 DSC01115 DSC01119 DSC01117
Camper schoonmaken, water bijvullen , ontbijten en vervolgens weer verder, nu richting Macon. Zoals bij ons meestal gebruikelijk wordt de Tomtom weer op vermijden van snelwegen gezet, dus weer niet al te brede wegen en veel zigzag bochten. Uiteindelijk komen we rond 15.00 u. in Macon aan. Het is mooi weer dus we pakken de fiets en gaan de stad verkennen. Macon is een niet onaardig plaatsje, wij kijken wat rond, pakken een terrasje en gaan vervolgens weer terug naar de Camper. Na het avondeten zijn wij beiden behoorlijk lam (niet van alcohol !) en gaan dan ook vroeg slapen.

23-09-2010 Macon – Villerest
DSC01120 DSC01123 DSC01124DSC01125
Zijn laat opgestaan en gaan weer verder. Hadden de TT gezet op een Camperplaats in Vorey-sur-Arzon. De TT voert ons via behoorlijk steile weggetjes naar Vorey, maar dan begint het probleem. Nergens een aanwijzing van een Camperplek of Camping te vinden. Bij een houtzagerij duiken we maar een weggetje in die langzamerhand verandert in een bospad. Uiteindelijk niets gevonden, wel zien wij opzij het riviertje Arzon. Het is zo ongeveer lunchtijd dus we maken van de nood een deugd en gaan in een bos aan het riviertje picknicken. Eigenlijk best erg leuk en romantisch ! Uiteindelijk draaien we het bospad af en besluiten naar Villerest te gaan want daar lijkt een Camperplaats te zijn aan een meer. Ook nu weer allerlei kleine smalle bochtige weggetjes die soms ook zo steil zijn dat de 2e versnelling het net aan kan. Uiteindelijk bereiken wij Villerest en de Camperplek blijkt inderdaad aan een meertje te liggen met een heel mooi uitzicht. Het is broeiend warm dus wij gaan onderuit liggend een boek lezen. In de avond wordt het plotseling erg donker en in de verte horen we onweer. Wij vertrouwen het niet en gaan alles wat buiten stond inpakken en het bovenraam dichtdoen, niets te laat want het begint plotseling te regenen en te waaien en het wordt ook nog eens koud ! Dus in de Camper eten, toch wat tv gekeken, einde dag.

24-09-2010 Villerest – Remoulins
DSC01129 DSC01131 DSC01132 DSC01134 DSC01135
In de nacht heeft het hevig geregend, in de ochtend is het wel af en toe droog maar het blijft koud. Wij besluiten verder naar het zuiden af te zakken. De gedachte was om naar St. Etienne te gaan maar nu via de snelweg. Onderweg blijft het regenen dus toch maar verder naar het zuiden met als voorlopige stop Nimes. Met al dat regenen was het best vermoeiend rijden en wij gaan dan ook maar eerder de snelweg af en besluiten naar Remoulins te gaan. Hier waren wij al eerder geweest en we konden ons herinneren dat je hier aan een water stond. Het blijft regenen, in R gaan wij boodschappen doen in een Lidl om vervolgens naar de Camperplek te rijden. Tot onze vreugde begint plotseling de zon te schijnen en nog stevig ook want het wordt gelijk behoorlijk warm. Vorige keer waren wij al langs het water gaan wandelen zodat wij nu besluiten naar een andere kant van het water te lopen. Nu zien wij tot ons plezier zeer oude gebouwen en het blijkt dat hier zelfs nog resten van een oude vestingmuur te vinden zijn, kortom dit ogenschijnlijk oninteressant dorpje blijkt nog een leuk en fraai oud gedeelte te herbergen. Wij gaan alles rustig bekijken, hierna terug naar de Camper, wat zonnen , wat eten en de dag is weer om.

25-09-2010 Remoulins – Fabreques
DSC01137 DSC01138 DSC01140 DSC01143
Opnieuw binnendoor via smalle weggetjes gaan we verder richting het zuiden. Op enig moment passeren wij het plaatsje Sommieres en krijgen de indruk dat daar een markt aan de gang is. Het parkeren blijkt een probleem tot wij een Lidl tegenkomen, hier gelijk de Camper neergezet en met de fiets richting het centrum. Het plaatsje blijkt een zigzag aan kleine straatjes te hebben waarvan een groot deel wordt ingenomen door diverse marktkramen. Uiteraard de hele markt langsgelopen waarbij wij tevens de bouw van de diverse gebouwen bewonderen. Veel oude gebouwen die regelmatig door romeinse steunbogen blijken gestut te worden, maar ook galerijen bestaande uit bogen. Gewoon een verrassend leuk dorp. Om verder te kunnen komen blijken wij door het dorp geleidt te worden, waar de TT geen rekening mee houdt is dat de smalle straten nog eens verder versmald worden door geparkeerde auto’s. Wij moeten de spiegels inklappen en dan lukt het nog net. Maar uiteindelijk komen wij weer in het vrije veld, inmiddels begint er een stevige wind te waaien, lijkt wel een Mistral en bedenken we dat we net zo goed naar Fabreques kunnen rijden , daar stonden wij ook vorig jaar met de Camper. Bij binnenkomst bleek de uitbater ons nog te kennen. Inmiddels neemt de wind toe en wel zodanig dat het fietsen wordt bekort en wij wat gaan eten en niksen in de Camper, einde dag.
26-09-2010 Fabreques - Figueres
Bij het wakker worden is er nog steeds een stevige wind en het is ook enigszins koud, wij pakken alles in en gaan verder richting zuid Frankrijk. Tijdens het rijden oppert Rob of wij niet beter richting Spanje kunnen gaan, wellicht is na de Pyreneeën de wind weg. Maria vindt dit ook een goed idee dus nu toch weer op de snelweg richting Spanje.Onderweg valt het ons op dat de linker richtingaanwijzer een vreemd geluid maakt, even nakijken en wat blijkt, wij zijn de komplete linkerrichtingaanwijzerset verloren, met plastic iets provisorisch uitgedacht en verder. Uiteindelijk komen wij in Figueres waar wij een Camping opzoeken, na enig gezoek komen wij terecht bij Camping Pous. Blijkt een simpele Camping te zijn waar men voor een nacht € 22,50 vraagt, toch maar de Camper hier neergezet. Gelukkig is pal hierbij een restaurant waar wij voor ca. € 22,00 werkelijk prima eten. Voor Maria Mosselen in knoflooksaus en voor Rob stukken vlees in wijnsaus met appeltjes, hierbij nog een prima wijntje. Na het eten nog wat scrabbelen, einde dag.

27-09-2010 Figueres – Roses
DSC01145
De dag begint somber en wij gaan wat kleine reparatie’s uitvoeren. Hierna richting Roses waar wij ,na later zal blijken, dicht bij het strand en de boulevard een Camping oprijden; genaamd Joncar Mar. Hier blijkt het tarief ook ca. €22,00 te zijn maar deze Camping doet prettig aan en later zien wij ook dat de toiletten blinkend schoon zijn. Plotseling gaat nu ook de zon in volle hevigheid schijnen dus wij zijn uiterst tevreden en bedenken dat wij net zo goed hier t/m woensdag kunnen blijven. Donderdag willen wij dan via de tolweg terug naar Nederland zodat Maria op tijd is voor een verjaardag van een kleinkind. Beiden zijn wij ooit in Roses geweest maar wij herkennen helemaal niets. Het plaatsje doet gezellig aan met een lange boulevard langs de zee met hieraan vele winkeltjes en restaurants. Wij gaan wat fietsen, eten en drinken om weer te eindigen bij de Camper.

28 en 29-09-2010 Roses
DSC01147 DSC01149 DSC01156 DSC01159
Het blijft fraai zonnig weer en wij gaan in de ochtend lekker zonnen. Inmiddels hadden wij reeds eerder gezien dat er een zg. toeristentreintje was, niet een die door het plaatsje rijdt en dat is het, maar eentje die door het natuurpark gaat en/of naar het verderop liggend plaatsje Cadaques. In de middag pakken wij het treintje om het natuurpark te verkennen. Overigens is het treintje natuurlijk niet echt een treintje maar een tractor die als een locomotief aangekleed is met een tweetal wagentjes. Eerst rijden we door het plaatsje langs de haven maar gaan vervolgens een grindpad op, steeds hoger in het natuurpark. Niet echt spectaculair maar toch best wel aardig. Een automaat vertelt in een aantal talen wat er zoal te zien is. Na ca. 1,5 u bereiken wij het hoogste punt. Na een stop rijden we weer terug, gelukkig deels via een andere weg. Uiteindelijk bereiken wij weer het startpunt. Wij gaan hierna wat fietsen, uitrusten en in de avond ergens prima eten. De volgende dag is het weer prachtig weer en besluiten wij gewoon niets te doen oftewel te luieren. Aangezien het in NL erg slecht weer is besluiten wij in overleg met haar dochter in Spanje te blijven, dus het vertrekidee wordt aangepast. Zoals het er nu uitziet blijven wij in ieder geval tot Maandag hier.

30-09-2010 Roses
DSC01162 DSC01164 DSC01178 DSC01177
Wederom een prachtige dag en het is weer tijd voor wat actie. In de middag pakken wij een boot en gaan via de zee en langs een deel van het natuurpark naar Cadaques. Leuke zeetocht om uiteindelijk te landen bij Cadaques, een uiterst aardig voormalig vissersplaatsje, nu ook meer een toeristenplaats. Vol met originele voetpaden , smalle steegjes, veel witte huizen etc. Op verschillende punten een prachtig uitzicht op de haven. Ergens drinken wij een lekkere Sangria, waarna het wandelen gelijk wat vlotter gaat. In de avond melden wij ons weer bij de boot en gaan wij dezelfde route weer terug. Hierna het gebruikelijk avondritueel.

01-10-2010 Roses
DSC01180 DSC01182 DSC01181 DSC01184
In de nacht heeft het geregend en de ochtend begroet ons met een grauwsluier. We beginnen al te doemdenken, gelukkig blijkt de temperatuur lang niet slecht en in de loop van de ochtend begint toch ook de zon erbij te komen en dan wordt het hier gelijk warm. Wij gaan de Citadel van Roses bezoeken. De ingang is een museum waar men stukken uit opgravingen laat zien, de citadel zelf blijkt een aaneenschakeling van opgravingen uit verschillende tijden te zijn. De eerste opgraving is uit ca. 300 jaar voor Christus, vervolgens kunnen wij opgravingen uit een Griekse en Romeinse tijd bekijken. Maar ook opgravingen uit de middeleeuwen en kort hierna. Het is niet allemaal erg herkenbaar maar alles bij elkaar toch indrukwekkend. In de namiddag vinden wij het wel welletjes en gaan ergens onze dorst lessen met een grote karaf Sangria. Hierna wederom het gebruikelijk avondritueel.

02-10 en 03-10 2010 Roses
Luierdagen

04-10-2010 Roses – l’Estartit
DSC01186
We hebben Roses van alle kanten bekeken en vinden het tijd worden om weer eens wat anders te bekijken. Omdat we ook geen zin meer hadden om ver te rijden, werd besloten naar l’Estartit te gaan. De TT heeft er moeite mee om ons daar te brengen, wat blijkt te komen door een weg die hij niet kent. Wij verliezen hierdoor nogal wat tijd maar uiteindelijk via de ouderwetse kaartleesmethode komen wij daar en gaan op de Camping La Sirene staan. Deze Camping heeft een prettige uitstraling en er is volop sta ruimte. Wij besluiten gelijk om maar hier de laatste vakantiedagen te blijven. Het lijkt ook alsof het hier wat warmer is, maar dat zal wel verbeelding zijn. Wel zijn er veel vliegen en we krijgen ook een aanval van muggen te verduren.

05-10-2010 l’Estartit
DSC01188 DSC01191 DSC01192
Heerlijk warm en zonnig weer. Veel luieren, wat boodschappen doen en in de avond verslaat Maria Rob met veel machtsvertoon bij het Scrabbelen.

06-10-2010 l’Estartit
DSC01194 DSC01216 DSC01219 DSC01224
Vandaag actie, het blijft mooi weer en wij gaan nu met een boot mee. Een soort grote catamaran. Boven sta je op het dek en in de drijvers kan je via grote glazen wanden het leven onder de waterspiegel bekijken. Eerst varen wij langs gigantische grote rotsblokken en rotseilandjes, de boot mindert nu vaart en wij gaan naar beneden. Het was ons al eerder opgevallen dat er veel duikerscentra zijn en tijdens het lopen door de haven zagen wij ook behoorlijk veel mensen (voornamelijk mannen ) met wetsuites lopen. We waren dus behoorlijk nieuwsgierig wat er zoal te zien is onder water. De bodem bestaat afwisselend uit rots en zand en is inderdaad vol leven. Veel kleine visjes maar ook grote van geschat 50 cm. Uiteraard niet zo bontgekleurd als in de tropen maar wel met allerleis streepvormen. Bijzonder mooi en indrukwekkend. Hierna weer naar boven en weer wat eilandjes bekijken, terug naar de haven. Een welbestede dag, hierna het gebruikelijk avondritueel.

07-10-2010 l’Estartit – Viviers
DSC01228 DSC01229 DSC01232 DSC01237
De bedoeling is om in 3 dagen rustig weer naar Stavenisse te komen. Vandaag stoppen we bij Viviers. Volgens het Camperboek zou er een Camperplaats bij de Rhone moeten zijn en wij gaan dus kijken. Inderdaad een leuk stekje en wat nog leuker is, met enkele 100 meters zit je in het oude centrum van Viviers. Vorig jaar waren wij reeds in dit stadje geweest maar nu blijken wij in een nog ouder deel van dit stadje terecht te komen. Alles ademt ouderdom, de straatjes maar ook uiteraard de huizen. Wel minder is dat nogal wat panden bijna op instorten staan. Veel straatjes doen je aan de Anton Piecktekeningen denken. In een lokale bakkerij halen wij wat lekkernijen en gaan de avond in.

08-10-2010 l’Estartit - Nancy
Het zou de moeite waard zijn om hier wat langer te blijven maar wij houden ons toch maar aan het reisschema, dus inruimen en verder. Om te vermijden dat de terugreis te lang gaat duren, hebben wij de tolwegen gekozen en dat rijdt eigenlijk best erg relaxt. Het blijft lekker warm weer, rond 11.00u. passeren we Lyon, een bekende filestad, maar op dit tijdstip valt de drukte mee. In de namiddag bereiken wij Nancy en gaan op een plek aan de kade camperen waar wij vorig jaar ook ongeveer stonden. Wat rondlopen en eten bij een Marokkaans restaurant , redelijk eetbaar. Hierna terug naar de Camper om wat te spelen en slapen. Merken nu dat de plaats toch slechter is want met name Maria wordt regelmatig wakker door het langs scheurend verkeer.

09-10-2010 Nancy – Stavenisse
Voor ons doen vroeg op , ontbijten en bij een dichtbij gelegen benzinestation de tank volgooien. Het is behoorlijk mistig en ook wat koud, gelukkig klaart ter hoogte van Luxemburg het weer op en blijft het zonnig tot bij Stavenisse. Geen vermeldenswaardige zaken. Einde reis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015