Herfsttocht Spanje + Frankrijk 2016


08-10-2016 Camperplek te Buchy
In de ochtend vertrekken wij uit Stavenisse, droog , redelijk weer. Tot ergens voor Gent rijden wij goed door , echter dan worden wij verrast op een wegvertraging, je mag maar 50km. en vervolgens rijden wij ook nog een file in. De rest van de dag rijden wij redelijk vlot door maar vinden het rond 16.00u. toch tijd worden om te stoppen. De Camperplek is behoorlijk gevuld met part. auto,s want er wordt kennelijk een partij petanque gespeeld. Wij kunnen echter nog een plaatsje vinden. Het lopen van mij gaat moeilijker dan gedacht dus wij pakken de fietsen om het plaatsje te bezoeken. Een verrassend leuk plaatsje met o.a. een eeuwenoud hallencomplex. Ergens wat drinken, hierna nog wat rondkijken om uiteindelijk weer terug te gaan naar de Camper.

09-10-2016 Camperplek Chateau Larcher bij Chateau Larcher.
In de nacht heeft het even kort geregend, nu is het droog en zonnig. Wij zetten de TT op Bordeau en gaan weer de Peage op. In de middag hebben wij er genoeg van en besluiten na bestuderen van de diverse Campermogelijkheden om CL te bezoeken, hier waren wij al eerder geweest en wij kunnen ons herinneren dat het een leuk stekje was. Via een omweg komen wij hier en ja het is allemaal nog zoals wij het ons konden herinneren. Voor € 5,00 heb je electra, water etc. Het is zonnig en wij gaan dus gelijk zonnen naast een Engels echtpaar die hier al stond. Wat rondlopen om nog eens de Ruïne te bekijken, terug naar de Camper, einde dag.

10-10-2016 Camperplek te Cadillac
et is fris, inpakken en wegwezen. Na enig bestuderen van de diverse camperboeken besluiten wij naar het plaatsje Cadillac te rijden, deze keer geen Peages maar voorn. binnenwegen. Eigenlijk willen wij ook nog vers brood hebben, maar ondanks allerlei omwegen geen open bakkerij te vinden. In de voormiddag komen wij bij de Camperplek aan en gaan vervolgens het paatsje bekijken. Helaas is het Maandag en dus echt alles gesloten, m.u.v. een café waar wij dan ook maar wat gaan drinken. Vlakbij de Camper is ook nog een soort kasteel te zien, uiteraard ook deze is gesloten ! Wel is inmiddels de zon uitbundig gaan schijnen dus uiteindelijk maar van het zonnetje genieten.

11-10-2016 Camperplek te Aire sur l’Adour 
Ook deze ochtend is het wat fris, gaan nu het kasteel Cadillac bekijken. Grote zalen met weinig meubilair maar wel met veel grote Kleden. Het blijkt dat dit kasteel in de 18e eeuw een lange tijd een gevangenis voor vrouwen is geweest met een uiterst wreed regime. Al met al een interessant bezoek. Inkopen gedaan en ergens wat gedronken, vervolgens gaan wij weer verder. Nu bijna uitsluitend via binnenwegen. Onderweg veel chateaus met druivenranken maar ook veel bossen, kortom een afwisselende tocht. In de ochtend was er veel bewolking, inmiddels schijnt de zon weer. In de middag komen wij in Aisa aan, hoopten nog op tijd te zijn voor een markt waar veel locale specialiteiten verkocht zouden worden , helaas zijn wij hiervoor te laat. Het plaatsje zelf is niet erg spectaculair maar wel leuk om wat door te fietsen en ergens wat te gebruiken. In de avond komt iemand € 5,00 staangeld ophalen.

12-10-2016 Camperplek Aisa (Sp.)
De zon is afwezig maar het is gelukkig niet koud. Niet al te laat gaan wij richting Spanje, via een Camperboek ;azen wij dat in het plaatsje Aisa een mooi en bezienswaardig soort kasteel moet zijn dus dat willen wij zien ! Na ca. 90 km. over de peage rijden wij via binnenwegen dwars door de Pyreneeën. Ongelofelijk mooi en afwisselend maar door de vele haarspeldbochten wel redelijk vermoeiend. Niet al te ver van het plaatsje Aisa begint het te regenen en deze zal ons de rest van de dag niet meer verlaten. Omdat wij ergens op een groot soort parkeerterrein waarschijnlijk vlak bij het Kasteel staan, gaan wij mooi niet wandelen, helaas kunnen wij ook geen zenders ontvangen dus het wordt vandaag lekker eten en lezen in de Camper.

13-10-2016 Camperplek Amposta
Het heeft de hele nacht geregend en ook vanochtend druppelt het. Wij gaan toch de ruïnes bekijken van wat eens een Moors kasteel blijkt geweest te zijn. Niet overdreven interessant maar als wij wat verder lopen komen wij in het dorpje wat hierbij hoort, dit is onverwacht leuk ! Lijkt wel wat op Carcassonne maar dan wat kleiner, wel waarsch. net zoveel restaurants en cafe’s. Helaas gaat het lopen nog steeds niet erg best en ook de regen hindert ons zodat wij besluiten om niet het gehele dorp te bekijken. Toch iets voor een volgende keer ! Rond de middag gaan wij weer verder, hadden gedacht om op een bepaalde camperplek te gaan staan, echter daar aangekomen is de plek wel aardig, maar vergeven van de vliegen. Wel kunnen wij het water aanvullen en de WC schoonmaken. Inmiddels is ook het weer behoorlijk verbeterd, nog niet echt warm maar zeker ook niet koud. Na de diverse boekjes bekeken te hebben besluiten wij vandaag te gaan staan op een Camperplek in Amposta, dit zou gelegen zijn aan een strand met een restaurant in de buurt. Vanaf de hoofdweg rijden wij ca. 11km. op een nogal smalle een hobbelige weg tot wij bij de Camperplek zijn, blijkt echter niet (meer) aan een strand, maar pal bij het restaurant. Het heeft hier overigens kennelijk stevig geregend want de grond is behoorlijk drassig.Echter nu is het droog en de temperatuur lekker.

14-10 t/m 20-10-2016 Camping Eden te Peniscarlo
Het heeft ook deze nacht gestort en ook vanochtend regent het regelmatig. Oorspr. wilden wij hier gaan fietsen want de natuur lijkt hier erg mooi, maar hier moeten wij van afzien. Overigens hebben wij nu plotseling een ander probleem, de autosleutel werkt niet meer op afstand, normaal gesproken niet erg maar met het draadloos gedeelte wordt ook het alarm van binnen bedient. Via Internet vinden wij een Forddealer in Benicarlo waar wij een nieuwe sleutel bestellen, deze zal ons het lieve sommetje van € 160,00 gaan kosten ! Dinsdagochtend kunnen wij deze ophalen. Gelukkig is inmiddels wel het weer omgeslagen. Het regent niet meer en de zon verkrijgt weer de zuidelijke warmte. Wij gaan nu naar Camping Eden een oude bekende van ons. Het is best een grote camping maar ondanks dat kunnen wij slechts kiezen uit een beperkt aantal plaatsen. Het is inmiddels gewoonweg lekker weer dus wat fietsen etc. Van ons oorspr. plan om via het Baskenland te rijden is helaas dus niets terecht gekomen door het slechte weer aldaar. Dus nu weinig avontuur maar hopelijk des te meer warme zon. Deze week doen wij weinig, veel fietsen en wat zonnen. Wat inmiddels een aangename verrassing blijkt te zijn is het restaurant van de Camping. Leuk aangekleed, het eten word fraai opgediend, is ook nog eens goed van smaak en dat voor € 12,00 per menu incl. een redelijke wijn. De Campingprijs is nog steeds € 19,00 p.n. all-in.

21-10-2016 Camping La Llosa te Cambrils
Gisteren was de zon al nauwelijks aanwezig en had het ook een beetje geregend. Ook nu ziet het er somber uit, dus het komt goed uit dat wij toch al vandaag wilden vertrekken. Bij vertrek waarschuwt iemand dat een remlicht niet meer brand. We hadden de laatste dagen ruzie met de schuifdeur, regelmatig gaat ie niet open dus gelijk weer naar de Forddealer. Volgens hen is een mechanisme in de deur niet meer goed, vervanging zou ca. € 360,00 kosten, dus gaan wij toch maar verder ! Onderweg bemerken wij dat de schuifdeur nu geheel niet meer open wil, dus in en uitstappen uitsluitend via de voorportieren ! Op de Camping aangekomen (€ 17,00 p.n. all-in) kunnen wij op heel wat plaatsen terecht, het is niet vol. Hoewel het nog steeds somber weer is besluiten wij het stadje te bekijken, een zeer aangename verrassing. Veel restaurants en winkels en ze zijn ook nog merendeels open, een groot verschil met Peniscola. In de namiddag terug naar de Camping om te proberen het remlicht te vervangen, vergeet het maar, wat wij ook doen, een bepaald onderdeel wil niet open zodat wij de lamp niet kunnen vervangen ! Tja.      

22-10 t/m 24-10-2016 Camping Salata te Roses
Het is niet koud maar er is ook geen zon ! Wij gaan dus maar weer iets terug naar huis en wel door naar Roses te gaan. Eerst zoeken wij in de omgeving van Cambrils een Forddealer op, deze kan ons niet helpen met de deur maar weet wel het remlampje te vervangen. Wij gaan via een route die wij niet kennen, voor een groot deel richting Andorra en op het laatst richting de kust. Een erg mooie en afwisselende route. Af en toe wat regendruppels maar het grootste deel van de dag droog en gelukkig is het ook niet koud. In de middag komen wij in Roses aan, het weer valt mee en wij gaan wat rondfietsen. Zondag begint somber maar na enige uren komt de zon er door en wordt het stomweg heet, pas in de namiddag begint het wat kil te worden. Ergens wat eten. Maandag begint weer somber en het zal de hele dag somber blijven. Gaan naar de Forddealer in Figueres, kijken naar het probleem en weten niet goed welk onderdeel kapot is; de greep of het achterste deel van de deur. Wij besluiten de evt. reparatie uit te stellen. Terug op de Camping gaat plotseling tot onze stomme verbazing de zijdeur open, wij gaan gelijk het mechanisme oliën, wellicht dat de deur nu wat meer meewerkt.

25-10-2016 Camperplaats te Moureze
Wij hadden bedacht om over een paar dagen bij Leo en Simone langs te gaan en zochten een Camperplek die enigszins in de route is. Moureze lijkt hiervoor een geschikte plek, jawel tot wij er achter kwamen dat dit plaatsje eigenlijk helemaal niet in de route zit, maar toen waren wij al aardig in de buurt. Via leuke weggetjes komen wij bij Moureze aan, blijkt meer een gehucht met als belangrijkste wapenfeit een fraaie rotsformatie, alle restaurants blijken dicht en er is ook geen mobiel bereik. Wat TV kijken, einde dag.

26-10-2016 Camperplaats te Somiere
In de nacht worden wij wakker door een afgrijselijk geluid, de wagen komt in beweging, er gaat van alles mis ! Uiteindelijk blijkt de Camper achteruit half over een groot gat te hangen, de schade is enorm. Bellen met het mobiel gaat niet, maar wij kunnen bellen bij de Mairie, binnen een uur komt een grote sleepwagen, geregeld door de Anwb, pikt de wagen en ons op en brengt ons bij een Garage. Deze weet in een aantal uren de Camper weer rijklaar te krijgen, wel dienen wij hiervoor meer dan € 600,00 te betalen   (o.a. 2 nwe. banden, lampafdekking etc.). Wij besluiten om nu maar rechtstreeks naar huis te rijden via de Peage. Gegevens over de verzekering kunnen wij niet vinden en internet doet het ook niet ! Dus maar bij aankomst de schade regelen. Na een aantal km’s houden wij het voor gezien. Wij zijn moe en gaan dan ook bij Somiere op een niet officiele Camperplek staan. Het plaatsje lijkt leuk maar ik heb pijn in de knie dus lopen wordt toch niets. Eten en vroeg naar bed.

27-10-2016 Camperplaats te Fontaine-Francaise
In de ochtend gaan wij weer verder,  de zon schijnt vrijwel doorlopend maar er is een harde soms zelfs stormachtige wind. Wij rijden min of meer de hele dag tot wij ca. 16.00u. besluiten om een leuke Camperplek op te zoeken, dit wordt FF. Blijkt inderdaad een leuke plek direct aan een riviertje. Het plaatsje zelf stelt niet zoveel voor en een restaurant kunnen wij ook niet vinden. Dus het wordt verblijven in de Camper.

28-10-2016 Weer thuis Stavenisse
Het is redelijk weer, wel fris maar niet al te koud. Even snel  een lekker brood bij de warme bakker gekocht  gaan wij weer verder. Omdat wij aardig kunnen doorrijden besluiten wij vandaag gewoon door te rijden. Bij Brussel en Antwerpen behoorlijke file’s maar uiteindelijk valt het eigenlijk nog best mee want wij komen niet al te laat weer terug  in Stavenisse.   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015

06/03 Naar Serangan