13/04 zijn wij even naar de Pasar Badung geweest, eerst wat rondgekeken op de gewone pasar waarna wij de "art shops" hebben bezocht, eigenlijk voor een groot deel dezelfde spullen zoals je ze ook vind in Sanur, wel vaak goedkoper. Uiteindelijk vinden we voor Maria een paar leuke maskers en kopen ook wat andere souvenirs
In de avond naar Tootsie om hun lekkere rendang te eten. Einde dag.

14/04 wordt Rob behoorlijk verkouden maar gaan we toch maar wat rondwandelen en de laatste boodschappen doen.

15/04 tot 22/04 Jakarta
----------------------------------
15/04 wordt de motor opgehaald en gaan we even naar het strand. In de namiddag richting vliegveld om met Garuda naar Jkt. te vliegen. Rustige vlucht met redelijk waardeloos eten.
Vervolgens gaan wij ons melden bij Emirates, nu wordt het schrikken want het blijkt dat alle vluchten naar Europa gecanceld zijn. Paniek alom, velen weten niet goed wat te doen. Wij besluiten om met de taxi naar het Guesthouse van Hester Basoeki te gaan. Gelukkig is iedereen nog op en is er plaats.

16/04 bellen we met de Emirates en krijgen te horen dat de eerstmogelijke vlucht op 21/04
zal vertrekken. Vervolgens gaan we wat wandelen in de omgeving, verder niets bijzonders.

17/04 gaan we naar Rangunan zoo of te wel de jakartaanse dierentuin. Een enorm groot komplex met plenty ruimte voor de bezoekers maar met idioot weinig ruimte voor de dieren. Je ziet sowieso erg weinig dieren, de hokken zien er ook slecht onderhouden uit. Als kijkshow voor de mensen wel leuk, als dierentuin een aanfluiting.

18/04 worden we cultureel want we gaan eerst naar Taman Prestani, in feite een ex begraafplaats van de hollanders waar nu een aantal grafzerken worden tentoongesteld. Op zich best interessant. Hierna weten wij binnendoor via een bankgebouw pal bij de Monas te komen en gaan ook die bekijken, althans het diarama onder in de kelder, we wilden ook helemaal naar boven maar toen we goed keken zagen we een partij wachtenden, dus dit is niet doorgegaan.

19/04 en 20/04 niets bijzonders anders dan dat wij eerst Pondok Indah Mall bezoeken en een dag later 2 Malls in Blok M. Het eten hier blijft altijd erg lekker en ook altijd bijzonder goedkoop, de diverse taxi's jagen de kosten echter wel weer op (Nu ja, niet overdrijven want een half uur rijden kost nauwelijks Rp. 50.000).
In de namiddag maken wij ons gereed om naar het vliegveld te gaan, net als wij een taxi willen bestellen krijgen wij een telefoontje dat de vlucht (weer) niet doorgaat en wij waarsch. pas 2 Mei naar Europa kunnen. Balen als een stekker.

21/04 bellen wij gelijk met Emirates, maar op geen enkele vlucht is nog ruimte om ons eerder te doen vertrekken. Gelukkig kunnen wij de dame overtuigen om ons dan maar niet naar Dusseldorf te vervoeren maar naar Amsterdam, wel een dag later, dus 3 mei.
Inmiddels hebben wij het wel gehad met Jkt en gaan stevig met de Laptop aan de gang.
Het resultaat is dat wij morgen met Lion Air naar Singapore vliegen en daar 4 dagen zullen verblijven in een redelijk (voor ons) duur hotel. Op de 26e vliegen we dan met Air asia naar Bali en hopen dan tot 2 mei in ons oorspr. hotel Puri Kelapa (nog niet geconfirmeerd) te zitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015