22/04 tot 26/04 Singapore

------------------------------------


22/04 In de ochtend nemen wij afscheid van de staf van HB Guesthouse en vertrekken rond 08.30 met een taxi richting het vliegveld. In het begin zaten wij regelmatig vast in file’s maar toen wij eenmaal op de tolweg zaten bleken wij in krap een uur op het vliegveld te arriveren. De chauffeur vroeg regelmatig waar hij ons moest afzetten maar zag toch kans om ons bij terminal 1 af te zetten, terwijl even later bleek dat wij op 2 zouden moeten zijn ! Na enig wachten konden we met een shuttlebus mee en komen wij uiteindelijk bij Lion Air terecht. Na het inchecken naar de Immigratie, hier bleek duidelijk dat de op zich behulpzame dame geen raad wist met onze overstay en na raadpleging van enige kollega’s werden wij verzocht mee te gaan naar het kantoor. Hier worden wij opgevangen ook weer door een behulpzame ambtenaar die ons vertelt alle begrip te hebben, maar wij moeten toch een garantiebrief hebben v.d. emirates. Kunnen we zo halen en dan komt alles in orde, echter een kollega vertelt dat Emirates niet vlakbij is maar los hiervan pas in de middag open is. Nu wordt een jongedame op stap gestuurd, kennelijk lukt haar ook niet de bewuste brief te krijgen en gaat men uiteindelijk toch maar de juiste stempels in onze paspoorten zetten, met een zucht van verlichting gaan wij gauw op weg naar de gate. Even over tijd vertrekt het vliegtuig, het is wel krap aan boord want ik kan met geen mogelijkheid mijn benen rechtzetten dit in kombinatie met het feit dat er geen verfrissingen worden aangeboden maakt wel duidelijk waarom Lion zo goedkoop zijn vluchten kan aanbieden !

Aangekomen op het vliegveld van Singapore blijkt de afhandeling bij de immigratie tergend langzaam, er zijn genoeg ambtenaren, maar erg vlot lijken zij niet te werken. Na de immigratie blijken onze koffers al langs de band te staan. We gaan geld trekken en vervolgens een taxi in, een redelijk aardige toepetrijke chauffeur brengt ons in ca. een half uur bij het hotel en met betaling van S$ 20,00 nemen wij afscheid en checken wij in bij hotel Royal.

De kamer blijkt redelijk groot en behoorlijk koel en na het uitpakken wat rusten gaan wij op zoek naar de MRT (Metro ), deze blijkt op ca. 8 minuten lopen te liggen en wij besluiten richting Orchardroad te gaan. Ook nu weer is het een verademing hoe snel/goedkoop en schoon de metro’s hier zijn. Op Orchard duiken we een aantal Mall’s in en gaan ergens voor weinig geld lekker eten, terug naar het hotel en slapen.


23/04 Wij worden niet al te vroeg wakker en besluiten in het hotel te ontbijten. Het aanbod is bijzonder groot maar de rekening ook want voor 2 ontbijten vraagt men hiet S$ 56,00. Wij besluiten dan ook verder het ontbijt maar buiten het hotel te nuttigen. Wij pakken de Metro naar Chinatown (S$ 1,50 p.p.) gaan daar ergens eerst wat drinken om vervolgens de chinese buurt in te gaan. Wij zien kans om hier tot in de middag rond te hangen maar zijn dan ook zo moe dat we eerst wat gaan uitrusten in het hotel. In de namiddag pakken we weer de MRT en gaan nu naar de Baai, hier is men van alles aan het (ver)bouwen zodat wij niet daar kunnen komen waar wij willen. Wij pakken maar weer de MRT en gaan nu naar Clark’s Quai, een lange boulevard langs de Singapore rivier. Een gezellige omgeving vol met cafe’s en restaurants, zo’n beetje elk land is hier met een restaurant vertegenwoordigd. Af en toe gaat het wat regenen, maar dit is zo weinig dat wij hiervan geen last hebben. In de namiddag gaan we naar Little India maar dan blijkt het zwaar te regenen, toch maar terug naar het hotel.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015