22/04 tot 26/04 Singapore
====================



25/04 Deze dag besluiten we wat cultureels te doen en gaan dan ook naar Fort Canning Park, in dit park heeft een fort gestaan maar er is ook nog een ondergronds stelsel genaamd "Battlebox" welke ergens in de 30tiger jaren is gebouwd om bij eventualiteiten de staf etc. te kunnen huisvesten. Momenteel is er een soort herinneringsmuseum gevestigd waarin o.a. duidelijk het moment van overgave in de 2e WO te zien valt. Erg indrukwekkend allemaal. Ook de rest van het park is erg indrukwekkend en mooi, wij zijn hier dan ook de hele ochtend zoet. Wij blijken via dit park bij de kades te komen en nemen dan ook gelijk een ticket voor een boottocht. Duurt ca. 30 mnt. en laat voorn. de kades zien en de spuitende leeuw. Allemaal wel redelijk leuk, maar niet meer dan dat. Terug naar het hotel om wat uit te rusten en hierna weer naar Chinatown om wat te eten. Wij zitten uitstekend wat het kijken betreft, het eten is wat minder. Einde dag.


26/04 Rusten we wat uit , gaan afrekenen en nemen de taxi naar Changi Airport waar wij m.n de tuinen gaan bewonderen om vervolgens in een vliegtuig van Air Asia te stappen richting Bali. Een mooi moment voor een terugblik.

Singapore is een mooie stad met fraaie parken, schone mall’s en een meer dan uitstekend transportsysteem. Ook de vele eetgelegenheden zijn een bezoek waard maar het blijft mede door de vele wolkenkrabbers toch een wat koude stad, ook is het leven duidelijk niet goedkoop. Om een idee te geven ; in de hele periode hebben wij ca. S$ 530,00 uitgegeven uitsluitend voor uitgaan en eten, dus excl. logies.


Terug op Bali blijkt de immigratie weer wat verzonnen te hebben nl. los van alle gebruikelijke formaliteiten wordt er ook nog een foto van je genomen. Dit alles zorgde er voor dat in een mum van tijd waanzinnige lange rijen ontstonden, geschat waren wij hier een uur zoet en dan te bedenken dat in de toekomst er ook nog vingerafdrukken genomen gaan worden, arme toeristen !


Zondag 2 Mei vertrekken we met Lion Air in de namiddag naar Jakarta om vervolgens op 3 Mei om 0.40 u. te vertrekken vanaf Jakarta via Dubai naar Amsterdam waar wij dezelfde dag rond 13.30u hopen aan te komen.

Tenzij er iets erg vermeldenswaardigs gebeurt in de periode 26/04 tot 03/05 ,dus het moment van thuiskomen wordt hiermede het verslag over de reis naar Indonesie afgesloten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015