20/03 tot 15/04 Sanur (Bali)
.

20/03 Maria met de Blue Bird taxi (Rp. 89.000) en Rob met de motor van Seminyak naar Sanur en wel naar Pura Kelapa Garden Cottages. Dit hotel kenden we nog niet en hadden we eigenlijk meer genomen om in de week dat wij daar zouden vertoeven, rustig rond te kijken naar een ander hotel. Hadden we geregeld via Asiarooms voor US$ 45,-- per dag.

In dit hotel aangekomen worden wij aangenaam verrast. Blijkt een niet al te groot resort maar wel vol met bloemen en planten, de kamer ziet er ook goed uit, waarschijnlijk recent gerenoveerd met alles erop en eraan, alleen een TV is er niet.
In de avond heerlijk gegeten bij de Zwitser welke pal om de hoek zit, zullen wij in de toekomst ongetwijfeld nog veelvuldig bezoeken.
.

21/03 Wij proeven het ontbijt, helaas wel erg basic, zeker als je het ontbijt bijvoorbeeld bij Inna Sindhu Beach gewend bent. Zelfs de jusjes moeten apart besteld en betaald worden !

Vandaag hebben we een aantal hotels bezocht. Als eerste het Laghawahotel, voor de allerbeste kamer vraagt men uiteindelijk US$40,00 per dag. De kamer en de omgeving zien er bijzonder goed uit en wij zullen ons beraden. Vervolgens naar een oude van Rob, Gazebo, maar hier zijn wij gauw uitgepraat. Voor het type kamer welke wij zouden willen hebben
is de offic. prijs Rp. 750.000 en men wil voor ruim 3 weken logeren maximaal Rp. 50.000 p.d. korting geven. Tenslotte naar Arjuna, ligt ook aan het strand maar dan wel met een paar behoorlijk verouderde bungalows, hier vraagt men Rp. 600.000 p.d. bij 3 weken. Gezien het gebodene bedanken wij voor de eer. Gaan wat wandelen langs het strand , s”avonds ergens eten. Einde dag.
.
22/03 Als laatste hotel bezoeken wij Inna Sindhu Beach. Mevr. Komangh (hfd. Reserv.) vertelt dat men instructies heeft van Jakarta. De kamers met Poolsight moeten Rp. 500.000 opbrengen, Gardensight 600.000 en Seasight zelfs 700.000. Om dan te bedenken dat wij vorig jaar voor Seasight US$ 40,00 betaald hebben. Wij delen Mevr. K mede dat wij dan ook moeten besluiten om geen gebruik te maken van haar aanbod. Ze schrikt en vraagt waar zij ons kan bereiken want ze wil e.e.a. toch nog bespreken. Wij gaan weer wat wandelen langs het strand en komen bij Respati Frans en Mien tegen waarmede wij afspreken vanavond bij de Zwitser te gaan eten. Uiteraard weer heerlijk gegeten waarna einde dag.
.
23/03 Wandelen-lezen-zwemmen-eten-einde dag.
.
24/03 Na het ontbijt gaan we naar het Mangrovebos. Is eigenlijk een instituut, niet al te ver gelegen van het vliegveld, waar men experimenteert met Mangrovebomen maar waar ook een ca. 1,5 km pad over palen loopt dwars door de Mangroven. De omgeving is erg mooi, het is dan ook jammer dat er zoveel rotzooi tussen de wortels ligt, voorn. plastic wat waarsch. nooit zal verteren. Hierna naar de Bali Mall die in de periode tussen ons vorig bezoek in 2009 en nu een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan. Veel wat gesloten was, is nu gevuld met diverse winkels en eetgelegenheden. Wij vinden een javaanse warung waar wij heel lekker indon. gaan eten.
Gaan terug naar het hotel, van Inna hebben wij niets meer gehoord en vinden eigenlijk dat Laghawa toch wat ver van alles ligt, dus maar eens praten met de receptie van PKG. Na enig heen en weer gepraat spreken wij af m.i.v. 27/03 een Bungalow te krijgen incl. TV en dat voor US$40,00 p.d.. Einde dag.
.
25/03 Niets bijzonders anders dan dat Rob last krijgt van jicht in de rechterteen.
.
26/03 In de ochtend ook niets bijzonders en in de middag gaan wij tickets voor de route Dps.-Jkt. kopen bij Garuda. Eigenlijk gewoon luiheid omdat Garuda in Jkt. in dezelfde hal zit als bijv. Emirates en wij dus nauwelijks behoeven te lopen, in tegenstelling met bijv als wij vliegen met Lion Air, die komt in een andere hal (domestic) aan en moet je iets regelen om in International te komen. Je betaalt helaas wel goed voor de luiheid want de tickets kosten uiteindelijk ca. €220,00 terwijl ze bij Lion Air ca. € 120,00 kosten, tja.
Hierna gaan we wat in de omgeving van en in Sanur rondrijden wat een leuke rit oplevert.
In de avond gaan wij eten in een nw. Javaans restaurant, welke lekker eten tegen een lage prijs weet te leveren. Het valt ons sowieso op dat als je goed kijkt er momenteel toch wat meer Indon. restaurants te zien zijn. Einde dag.
.
27/03 Ontmoeten wij in de middag Sylvia Clee en haar schoonzuster en praten wat bij. In de namiddag verhuizen wij naar de bungalow. Deze is wat de slaapkamer betreft, wat kleiner als onze eerste kamer maar ziet er leuk uit. Wij hebben nu ook geen last meer van bovenburen en de bungalow ligt ook wat meer beschut. Wij zijn dus blij.
.
28/03 Doen wij niets bijzonders. In de avond met Sylvia, Nien,Frans en Mien gezamenlijk
gezellig eten bij Bonsai. Het eten is redelijk. Einde dag.
.
29/03 Gaan wij na het ontbijt naar Ubud waar wij het Monkeyforest bezoeken, Rob was al jaren geleden hier eens geweest, toen waren de apen redelijk agressief en probeerden alles wat los en vast zit te roven. Nu blijken ze slechts te kijken of je wat te eten (bananen) bij je hebt, zo niet dan laten ze je met rust. Wat tempels bekeken en wat rondgelopen, tenslotte even buiten het bos wat gedronken en gegeten. Via een andere route weer terug naar Sanur.
.
30/03 Net als gisteren was het in de ochtend wat bewolkt, we besluiten toch een lekker end te lopen langs het strandpad, maar dan komen plotseling de eerste regendruppels op Bali uit de lucht vallen, maar later een redelijk forse regenbui. Na eerst eigenwijs verder te lopen, moeten we toch besluiten om terug te gaan. Gelukkig stopt de regen na enige tijd en kunnen we ergens gaan zitten drogen, wat drinken en vervolgens naar huis om in de avond weer lekker te eten bij de Zwitser (Voor – Hoofd – Nagerecht x2 ) voor Rp. 220.000.
.
31/03 Vannacht heeft het stevig geregend maar de ochtend is droog, na het ontbijt gaan we dan ook weer welgemoed op de motor richting Uluwatu, niet voor de tempel maar omdat wij het surfen in de omgeving zo spannend vinden (zie ook blog van vorig jaar Indonesie). Wederom valt het op dat overal gebouwd en/of gerenoveerd wordt maar lang niet altijd erg fraai.. We zien zowaar kans om verkeerd te rijden waardoor wij bij een andere tempel hoog boven de zee belanden, hier kan je goed de beukende zee bewonderen, maar weer terug op de route en vervolgens uiteindelijk wel de goede richting op.. Bij de juiste kust weer behoorlijk veel lopen maar kunnen we nu de surfers bewonderen, deze keer helaas niet zo erg veel. Maar het spel met de golven blijft spectaculair. Hierna weer terug naar Sanur en naar Hardy’s waar Rob onder het misprijzend oog van Maria een broodje Kroket met Mosterd gaat verorberen. Vervolgens wat Cola en Yogjurt ingeslagen en naar huis. In de avond gaan wij eten bij een javaans restaurant waar wij eerder gegeten hebben. Wederom heerlijk en goedkoop (4x Es Jeruk, 2 x Sate Ayam ,10st. heerl. gemarineerd, 2 x Nasi Putih) voor totaal Rp. 76.000. Einde dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015