15/03 tot 20/03 Seminyak (Bali)









15/03 Wij vertrekken vroeg naar Seminyak, want de chauffeur is anders bang om midden in de optochten Ogoh-ogoh vast te komen zitten. Onderweg zien wij regelmatig de bekende poppen, de ene nog mooier als de ander, trouwens ook de scenery blijft enorm mooi.

Rond 11.00 u. komen wij bij Dhyana Pura Resort aan en rekenen met de chauffeur af (ook voor deze rit vroeg hij Rp. 360.000 en omdat het de volgende dag een soort nieuwjaarsdag is, geven wij hem Rp. 400.000).

DP is een aardig voorbeeld hoe je soms beter via een hotelagent kunt boeken. DP gaf in een mail een bedrag van US55,00, via Agoda betaalden wij uiteindelijk ca US47,00 p.d.

Wij krijgen de keuze tussen een gerenoveerde kamer in het grote gebouw en een kamer in de

wat oudere cottages, wij kiezen voor het laatste en gaan vervolgens wat rondkijken. Wij komen uiteraard weer wat bekenden tegen, zelfs de staf blijkt in al de tijd nog onveranderd.

Maria komt na enige tijd tot de konklusie dat het resort eigenlijk best wel aardig is. In de avond gaan wij eerst wat eten bij een Warung (Rp. 65.000) om vervolgens naar de kruising te gaan met Jalan Raya Seminyak. Op deze hoek staat ook een tempel en hierbij bleek een fors aantal Balinezen na enige tijd op het geluid van monotome gamelanmuziek in trance te raken. Toch zelfs nu nog fascinerend. Hierna komen de eerste ogoh ogoh aan en hierna nog een paar die allemaal door kinderen gemaakt en vervolgens gedragen wordt onder begeleiding van muziek en vele dames met brandende fakkels. Hierna naar huis en slapen.

.

16/03 Nyepi of te wel de dag waarmede een nieuw jaar onder de balinese kalender wordt ingeluidt. Op deze dag is er absolute stilte en is dus ook voor ons niets te doen. Wij dienen verplicht op het resort een buffetdiner te gebruiken, van zeer slechte kwaliteit en voor Rp. 70.000 p.p.

.

17/03 gaan wij een strandwandeling makens . Moe van het wandelen gaan wij ergens wat drinken. Blijkt een chique restaurant te zijn waar men wat moeite heeft met onze kleding (slechts badkleding) , voor 2 jusjes dienen wij hier Rp. 80.000 te betalen. Na enige verder lopen gaan wij weer terug., voor de rest uitrusten. In de avond naar een werkelijk uitstekend restaurant (Lucky Day), wel wat duur maar dit meer dan waard (Rp. 220.000). Hierna wat tv. kijken etc.

.

18/03 De bestelde motor (weer een Honda Tiger) halen we op. Het huurbedrag maken wij af op Rp. 50.000 per dag bij een huurperiode tot 16/04. Rob gaat de motor wat inrijden en vervolgens gaan we rondhangen om in de avond richting Legian te wandelen. Bij een restaurant bestellen wij resp. Sate Ayam en Vis, beiden van slechte kwaliteit, we betalen de rekening (Rp. 180.000) en verlaten de tent snel. Lopen deels in het donker weer terug.

Opvallend is het verschil in drukte, in Legian bij de restaurants een behoorlijke drukte, in Seminyak valt de drukte mee. Einde dag.

.

19/03 Bij een resort horen ligstoelen en dan hoor je hier ook op langdurig te liggen, wij doen dit dan ook, maar in tegenstelling tot vele anderen, kunnen wij beiden het niet al te lang volhouden . Wij gaan wat voor de kamer lezen en Rob gaat een stukje rijden, komt vrij snel terug want het blijkt nauwelijks te rijden op de hoofdwegen. Waanzinnige drukte waarbij je meer stilstaat dan rijdt. In de avond gaan wij terug naar Lucky Day waar wij wederom prima eten t.w. een Nasi Goreng met xtra sate voor Rob en een mix van vis voor Maria, dit tezamen met een grote Bintang en een 3tal forse ijsbollen na voor ca, Rp. 220.000. Einde dag en Seminyakdeel..





Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015