11/03 tot 15/03 Amed (Bali)

11/03 Zoals eerder geschreven worden wij bij het vliegveld opgehaald door een chauffeur die ons naar Amed (Bayu Cottages) zal brengen. Mede doordat een redelijk pas gemaakte weg zonodig weer op de schop moet, duurt de trip ruim 3 uur. Een lange reis dus,maar toch bijzonder omdat met name het laatste stuk langs glooiende hellingen met soms rijstbouw maar ook soms met veel bos gaat Uiteindelijk komen wij bij Bayu Cottages ( voor 4 nachten betaalden wij hier €104,00) waar zeer rap een 5tal lieftallige dames aankomen die onze bagage op het hoofd nemen en vervolgens een aantal steile trappen opsjouwen alsof het niets is. Maria heeft wat moeite met de trappen ,maar het uitzicht uit de kamer vergoedt veel, deze is namelijk adembenemend. Een volledig uitzicht op de zee en het strand, niet alleen vanaf het balkon maar dus ook vanuit de kamer.De kamer zelf is niet onaardig ingericht maar heeft helaas geen koelkast. Ook de (deels open) badkamer is wel aardig. In de namiddag gaan we wat wandelen en vervolgens eten in het restaurant van Bayu. Het eten blijkt helaas niet geweldig, maar we hadden al enige restaurants gezien dus morgen maar elders eten..Even wat naar de TV gekeken, maar ondanks dat er 30 kanalen worden aangeboden zit er nauwelijks iets voor ons bij. Hadden gedacht daar deze cottages door een Nederlander gerund en door veel Nederlanders bezocht wordt, wel BVN te zien zou zijn, nee dus. Dus slapen.

.

12/03 Genieten in de ochtend van het uitzicht, pakken de snorkelapparatuur en gaan naar de overkant van de weg waar het strand ligt. Het water in om vissen en koraal te bewonderen, we zien vele gekleurde grote en kleine vissen, hartstikke leuk om te zien, helaas blijkt onder de kust geen koraal meer aanwezig. Moe gaan we terug naar het hotel, gaan wat luieren en drinken om vervolgens in de middag weer wat te gaan snorkelen. In de namiddag wandelen we de weg af in de richting waar wij nog niet eerder waren. Blijkt een goede beslissing want we zien ook weer een baai met vele vissersbootjes (een fraai gezicht ) en pakken een zijweggetje waar we aardig kunnen kennismaken met het boerenleven. Tijd om terug te gaan, nu hadden we al op de heenweg een restaurant gezien en we besluiten hier maar te eten. Het menu biedt een aantal verrassende mogelijkheden en Maria neemt een kipgerecht die goed en lekker is klaargemaakt en Rob neemt Lam medaillons die ook lekker waren. Het totaalbedrag van Rp. 170.000 valt ons gezien het geboden niet tegen. Maar nu terug naar het hotel, we hadden niet eerder in de gaten dat er geen verlichting is ,dus in het stikdonker terug. Toch het hotel kunnen vinden, einde dag.

.

13/03 In grote lijnen als 12/03, wel eten wij nu bij een ander restaurant, ook hier eten wij prima en dat nog voor relatief weinig geld (Rp. 135.000). Kopen een Internetvoucher voor een uur internetten (Rp. 50.000) en kijken onze emails na, verrassend om nu te bemerken hoe snel een uur om kan gaan. Dan maar slapen !

.
14/03 Ook deze dag gaan we weer snorkelen , opvallend is dat wij deze dag relatief grotere

gekleurde vissen te zien krijgen, geen scholen maar enkele vissen. Vandaag gaan we voor de verandering toch maar weer bij Bayu eten en tot onze verrassing smaakt het eten nu wel uitstekend. Einde dag





Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015