Frankrijk ; Louhans 25 Juni










We pakken de fiets en bekijken het stadje, maar niet alvorens een goed kopje koffie genomen te hebben. Het heeft een klein maar oud centrumpje rond een zeer oude kerk. Weer verder naar Saint Croix en Jarez. Hiervan wil het verhaal dat dit oorspr. een groot klooster was, maar dat in de 18e eeuw de plaatselijke burgerij de monikken hebben verdreven om vervolgens daar zelf te gaan wonen. Ook dit plaatsje heeft volop oude huizen en dito plein. We gaan hier gelijk gezellig lunchen om vervolgens via Lyon richting Dyon weer te gaan. Hoewel het een doordeweekse dag is en ca. 14.00 u. is de weg door Lyon stampdruk en moeten wij het grootste deel stapvoets rijden.




Niet leuk, na Lyon nemen we eerst een Peage en vervolgens weer een B weg min of meer langs de Rhone. We stoppen op de Camperplaats in Rue du Pont in Louhans. Een v.d mooiere camperplaatsen dicht bij een rivier.





In Louhans loopt een lange straat "Grande Rue" met een lange arcade van 157 bogen en vele 15e eeuwse huizen. Heel fraai om dit alles te bekijken, was het alleen maar niet zo heet (In de avond 34 Gr. ! jawel). Uiteindelijk verkoeling gezocht bij het water bij de Camper.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015