Frankrijk ; Saint Pierre sur Mer 21 Juni


We halen wat te eten en te drinken bij een supermarkt en gaan lekker ordinair onderuit aan het strand liggen. Maarrr echte nomaden gaan steeds door dus wij maar ook. Wederom via een leuke maar redelijk lange route naar Saint Pierre sur Mer. De camperplaats is rustig gelegen maar wel gelijk een eind van het dorp. Niet getreurd, daarvoor hebben we tenslotte de fietsen.


De fietsroute is erg aardig en we zien in de verte een soort kermis, geluid van loeiende motoren wordt steeds harder. Het blijkt dat op een plein waar normaliter een kermis gehouden wordt, nu allerlei opgepimpte auto's te zien zijn, die gezien de prijskaartjes ook zowat allemaal te koop zijn.

Grappig om die wagens eens te bekijken, vervolgens een lekker ijsje eten (ja het is nog steeds heet !) en terug op de route naar de Camper. Rijden en warmte maakt dorstig ,we zien onderweg een soort strandcafe, hier kan je wetsuits en borden huren, maar wij nemen hier een koud pilsje en genieten van het uitzicht op de zee.

S'-avonds weer terug naar het dorp om te eten bij een v.d. vele restaurants. Het eten op zich is niet slecht maar om nu te zeggen "he wat heerlijk"nee. Wat ons trouwens eerder en ook nu weer opvalt, is dat als je de huiswijn vraagt, je toch vaak een wat wrange/zurige wijn krijgt. Het lijkt alsof de beste wijn naar het buitenlaand gaat en lokaal de bocht gedronken wordt.
We kijken gelijk wat rond, echt veel is hier niet te beleven terwijl ook het stadje zelf weinig interessants uitstraalt. We gaan terug naar de Camper en slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015