Dag 2

Wij zijn naar het vogelpark gegaan, zou het grootste overdekte park ter wereld moeten zijn , blijkt zowaar te kloppen, nadeel is wel weer dat de vogels moeilijk te spotten zijn omdat alles zo groot is, best een aardig ding. Gelijk naar een paar bloemenparken in de buurt gegaan , ook erg mooi. Heen hadden wij een taxi gepakt die met foor 5 Rm kostte, teruggaande wilde men plotseling 15Rm, tja dan zijn wij toch weer hollanders, doen wij dus niet ! Blijkt er ook een toeristenbus langs te gaan die de hele dag door de stad rijdt en bij de belangrijkste dingen stopt, ben je uitgekeken dan neem je gewoon weer de volgende. Dus die bus genomen en de communicatietoren bezocht, schijnt iets van 400 mtr. hoog te zijn, in ieder geval een indrukwekkend uitzicht over de stad. Vervolgens weer rondgeschouwd door Chinatown.

Dag 3

Uiteraard ook de Pretonas Twintowers bezocht, best een mooi landmark, je mag de verbindingsbrug bezoeken ook een aardig uitzicht en de Mall bekeken, als je de mall's in Jakarta gewend bent dan is die Mall best wel groot maar ook weer niet zo bijzonder. Vervolgens nog een serie regeringsgebouwen bekeken, fraaie overblijfselen uit de koloniale tijd. Een groot aquarium met foodcourt bezocht en weer een stukje Chinatown en de dag was weer om.

Dag 4

Om 09.00 u. in de bus om ca. 12.00 aan te komen bij een jettystation voor Taman Negara, de jetty's zijn lange smalle houten boten met een bb motor. Hiermede in 3 uur (stijve konten) naar TM gevaren, is een v.d. oudste jungle's van dit land. Vervolgens 's avonds eerst weer een boottocht en vervolgens een nachtsafari door de jungle, spinnetjes, wandelende takken, bloedzuigers, schorpioenen en wilde bloemen bekeken en betast. Vervolgens naar onze bungalow, blijkt een vreselijk spartaans ding te zijn wel met AC maar geen warm water dus wij balen als de welbekende stier.

Dag 5

Weer het water op om vervolgens een eind te wandelen door de boomtoppen (Canopy walkin), je loopt/slingert dan over een soort van hangbrug die een ladder breed is en over/door de toppen v.d bomen gespannen is.Omdat dat zaakje nogal heen en weer gaat kan je tijdens het lopen niet filmen of fotograferen ,een hele serie van dergelijke bruggen zijn achter elkaar gespannen, ben je voorbij de laatste dan ben je dus behoorlijk afgepeigert.
Vervolgens moesten wij nog naar een heuvel klouteren ,ik ben halverwege afgehaakt en niet veel later moest ook Robbert het opgeven, door de hitte en het vele lopen ben je doodmoe en beiden hebben we ook totaal geen conditie.
In de middag met een boot gaan raften door een 5 tal stroomversnellingne, dus ...nat om vervolgens een dorpje te gaan bezoeken van wat zij noemen "orang asli" mensen die precies blijken eruit te zien als papoea's. Ze leven in en van de bossen en doden de dieren met een blaaspijp, nooit geweten dat dergelijke stammen nog bestonden !
's avons weer moe maar tevreden.

Dag 6

Dag 4 in omgekeerde volgorde, dus weer de boot in, de bus en ca. 16.00 u weer terug in KL,
best wel vermoeiend dus waarsch. even kort wandelen, wat lezen en slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015