Indonesie 2012

15 en 16-02-2012
DSC01863DSC01864DSC01865
Vorig jaar waren de tickets en hotelprijzen dermate dat wij het te duur vonden om naar Verweggistan te gaan. Met veel zoeken is het dit jaar beter gelukt. Zowel de tickets als de meeste hotels op de komende reis zijn nu betaalbaar.Vandaag gaan wij vertrekken met Emirates van Schiphol eerst naar Dubai en dan met een ander vliegtuig naar Kuala Lumpur. Maria heeft de hele week al zware rugpijn, wij hopen dan ook maar het beste. Het vliegruig is vol, zover ik kan zien zijn alle stoelen bezet, gelukkig zitten wij op 2-zitters waardoor je wat ruimer kan zitten. Tot onze blijdschap blijkt na het landen in Dubai dat Maria weinig pijnklachten heeft. Ook het vervolgvliegtuig is barstens vol en helaas hier zitten wij op een 4-zitter (hoezo recessie ?). De rugpijn komt terug, weinig aan te doen. Uiteindelijk landen we in KL, kopen een taxivoucher en komen redelijk vlot aan bij ons hotel (Swiss-Inn in Chinatown). Inmiddels is het laat geworden, gaan dan ook even wat rondwandelen om uiteindelijk wat te gaan eten in bijbehorend cafe, je zit daar min of meer buiten bijna tegen de kramen aan van de bekende markt in Jln. Petaling. De pijn van Maria is inmiddels wat gezakt. Moe en tevreden gaan wij slapen.

17-02-2012
DSC01866DSCF2515DSCF2518
Na het redelijk ontbijt duiken wij de Hop-on Hop-off bus in om even een wat algemene indruk van KL te krijgen. Wat direkt al opvalt is dat het hier aanmerkelijk rustiger in het verkeer is dan in Jakarta. Ontzettend veel hoogbouw met vaak ertussen laagbouw van erbarmelijk slechte kwaliteit. M.n. veel gebouwen van voor de ww2 die er uiterst bouwvallig uitzien ! Ergens uit de bus vinden wij een foodcourt met diverse Aziatische specialiteiten. Bij een Koreaanse kraam bestellen wij een kip en een vleesgerecht, je krijgt er ongevraagd ook soep en thee bij dus een kompleet menu, het blijkt uitstekend te smaken en nog eens goedkoop ook (ca. E 10,00 ). Terug naar het hotel want we vallen om van de slaap, een paar uurtjes geslapen en weer verder. Na het bezichtigen van een nabij gelegen Chinese tempel ( Chan Che Shu Yuen) uit de 19e eeuw gaan wij voor een paar centen een stuk rijden met de Monorail. Ergens stappen wij uit en komen terecht op een behoorlijk grote onoverdekte markt. Hier een enorm aanbod aan fruit, groenten en vis. Nog een oud warenhuis bezocht en ergens een blikje fris gedronken, het begint zacht te druppelen dus snel terug naar de monorail. Inmiddels is het 17.00u. geworden en dat is te merken want de trein is overvol, bij Chinatown aangekomen begint het harder te regenen toch lukt het ons om redelijk droog bij het hotel aan te komen. Gezellig wat buiten aan een tafeltje uitblazen en de dag is alweer om.

18-02-2012
DSCF2525DSC01873DSCF2530
Vannacht hadden wij moeite om in slaap te komen, of het was te koud met de AC die ook nog eens behoorlijk kabaal wist te maken of het was te warm zonder AC, uiteindelijk in slaap gevallen om met schrik rond 10.00u. wakker te worden. Snel wassen om nog het ontbijt te halen. Hierna weer de Monorail in om naar een deel te gaan waar veel Tamils zouden wonen. Net voor sluitingstijd de Sree Veera Hanuman Tempel bezocht, een hindoeïstische tempel. Groot, veel figuren en veel kleurig. Het begint langzaam te regenen en voor de zekerheid zoeken wij een restaurant op. Inmiddels begint het te hozen ! Wij zien af van verdere loopavonturen, blijven wat aapjes kijken en gaan weer met de monorail terug. De regen verandert in druppelen dus wij gaan bij ons in de omgeving nog even een andere Chinese tempel bekijken. Terug naar het hotel om wat uit te rusten, in de namiddag wat rondslenteren op de omliggende markten. In de avond ergens bij een chinees matig gegeten, nog wat rondslenteren om dan naar bed te gaan.

19-02-2012
DSCF2534DSCF2538DSCF2539
Vanochtend beter uitgeslapen, na het ontbijt pakken wij weer de Monorail om naar Bukit Nanas te gaan, dit is nog het enige stukje jungle in heel KL en het omsluit gelijk de bekende KL Tower. Eerst kunnen wij de ingang niet vinden, het blijkt een kleine doorgang te zijn. Een fors aantal treden slingeren omhoog over de heuvel (bukit betekent heuvel ). Maria heeft het er zwaar mee, eindelijk gaat het pad meer gelijkmatig maar doordat de paden erg slipperig en ongelijk zijn, blijft het lopen behoorlijk zwaar. Wij horen allerlei soorten vogels maar zien ze niet. Ergens zien wij een paar apen met hierbij een aantal behoorlijk angstige padvinders. De flora is afwisselend en erg interessant. Maria krijgt het nog zwaarder en moet plotseling overgeven, tot onze verbazing voelt Maria zich hierna een stuk beter. Na een korte wandeling over een soort canopy staan wij plotseling bij de KL Tower die wij dan ook gaan bezoeken. Vanaf iets van 150mtr. hoog bewonderen wij KL, ook gaan wij wat eten. De zon schijnt en wij besluiten om via de jungle weer terug te gaan naar de monorail. In de namiddag weer terug bij ons hotel. Na een rustpauze weer wat wandelen in de omgeving, omdat het eten gisteren behoorlijk vettig was gaan wij nu naar Mc Donalds, kunnen we gelijk van Milkshakes genieten. Nog wat winkels bezoeken en terug naar het hotel. Einde dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015