Indonesie 2012 (vervolg 1)

20-02-2012 Kuala Lumpur
DSCF2545DSCF2547DSCF2558DSCF2562DSCF2564DSCF2569DSCF2575DSCF2584
Na het ontbijt pakken we weer de monorail naar Bukit Nanas, hier moeten wij overstappen op een naar later blijkt metrosysteem. Dat overstappen is ietwat betrekkelijk want je moet eerst een behoorlijk stuk straat aflopen om vervolgens de diepte in te gaan. Bij halte Kampung Baru stappen wij uit, een uiterst snelle rit overigens. Wij vinden achter de halte een soort hek, hierdoor komen wij tussen een aantal uiterst vervallen huisjes. Na enig lopen komen wij bij een groot aantal eethuisjes en gaan bij eentje eten. Je eet hier werkelijk uitstekend, het eten lijkt trouwens sterk op het indonesisch eten. Beide buikjes vol met eten en drinken voor omgerekend E 3,00. De omgeving is leuk om te wandelen en dat doen wij dan ook tot wij het wel mooi vinden en de taxi nemen. De hindoestaan wist eerst niet waar ons hotel lag maar uiteindelijk bracht hij ons dwars door de stad op het juiste punt en dat voor E 1,25 ! Wij houden ons rustig want om 16.00u zullen wij opgehaald worden.
Om 16.00u blijkt een privebus op ons te wachten om ons te brengen naar de vuurvliegjes in Kampung Kuala Selnagor ! Na een behoorlijk lange rit over uitstekende voorn. tolwegen worden wij eerst gedropt bij een vuurtoren waar een kolonie apen gehuisvest zijn. Erg rustige leuke en niet agressieve dieren. Het blijkt dat ca. 19.30u wij bij een boot verwacht worden en tot die tijd gaan wij wandelen op een pad langs houten vissershuisjes waarvan de meesten op palen staan en komen uiteindelijk terecht op een echte avondmarkt, dus een markt vol met etenstentjes, spullen, textiel etc. Ergens zien wij martabak gemaakt worden, wij kopen gelijk eentje. Terug naar de boot, wij kunnen gelijk erop en met een forse vaart scheuren wij over de rivier Selangor. Plotseling stopt de bootbestuurder bij een grote kolonie witte reigertjes, na deze uitgebreid bekeken te hebben varen wij verder en weer stopt de boot plotseling, nu zien wij overal langs de kant in de mangrovebomen lichtjes verschijnen oftewel de vuurvliegjes ! Een bijzondere ervaring, ook Maria krijgt een vuurvliegje in haar hand. Weer tijd om terug te varen waarna wij het inclusief seafood diner gaan verorberen, althans de chauffeur en Maria, ik beperk mij tot de speciaal aangedragen gebakken stukjes kip. Volgens Maria een heerlijk maal van krab,garnalen en kleine inktvisjes. Hierna weer terug naar het hotel en slapen.

21-02-2012 Kuala Lumpur
DSCF2589DSCF2597DSCF2602DSCF2606DSCF2609DSCF2610
Vandaag staat een bezoek aan het Birdpark op de agenda. Deze keer nemen wij een taxi die zoals wij achteraf zullen bemerken, een te hoog tarief in rekening brengt, het verschil is weliswaar financieel draagbaar (Rm 15,00) maar toch. Hoe dan ook het Birdpark in, bij de kassa staan de prijzen die wij (=buitenlander ) dienen te betalen in getallen, voor de locals staan de prijzen in woorden, heb je als buitenlander toch niet in te gaten ! Voor ons Rm 48,00 en voor de locals Rm 25,00. Het park zelf is schitterend vooral door de grote vrijheid die de vogels hebben, uiteindelijk stappen wij rond 16.00 u. het park weer uit om weer met een taxi (nu Rm 14,00 i.p.v. 30,00) terug te gaan. In de avond naar Bukit Bintang, dit is de monorail toegang tot het centrum, althans waar de grote Mall’s zijn en vele eetgelegenheden. Eerst in een foodcourt onder Lot 11 wat sateh gegeten (matig) en sinassap gedronken (lekker) daarna naar de nieuwste mall gelopen, een waanzinnig groot gebouw van vele verdiepingen, wij lopen ons hier de tandjes ! Nog wat rondwandelen en het is weer tijd om terug te gaan.

22-02-2012 Naar Amed (Bali)
DSCF2615DSCF2628DSCF2620
Vroeg uit de veren want wij moeten met AirAsia mee die 10.30u. vertrekt naar Bali. De afstand tussen hotel en AA is. ca. 70km. Eerst rekenen wij af bij de receptie waarbij wij plotseling meer moeten betalen dan gedacht (ca. Rm 50,00), door de tijdsdruk betalen wij onder protest, tenslotte komen wij hier medio April weer terug en dan ga ik hierover wel verder bakkeleien. De rit loopt voorspoedig en ook op het vliegveld loopt alles op rolletjes. Via het platform dienen wij lopend naar het vliegtuig te gaan, vertrekt iets te laat. Tijdens de vlucht krijgen wij de eerder bestelde maaltijd t.w. Nassi Lemak, wisten niet wat dit was, maakt ook niets uit want het is toch lekker ! Nog nooit aan bord zo lekker gegeten. Rond 14.00u komen wij op Bali aan, tot ons groot genoegen schieten wij deze keer zo door de immigratie en vervolgens langs de douane. De bestelde taxi staat ook al klaar, zij het dat i.v.m uitbreiding van het vliegveld, je nu een behoorlijk stuk in de hitte moet lopen om bij de auto te komen. Naar Amed is een lange rit en wij komen dan ook rond 17.00u bij ons hotel aan, Hidden Cottages. Wij krijgen hier een prettige kamer idd. in cottagestijl waar eigenlijk niets mis mee is. Wat uitrusten om vervolgens wat te gaan eten. Het eten is hier werkelijk uitstekend, mooi en met zorg opgediend en heerlijk van smaak, de rekening is er wel naar (Irp. 200.000).En dan naar bed.

23/02 t/m 27/02 2012 Hidden Paradise te Amed (Bali)
DSCF2616DSCF2627DSC01896DSC01897



Wij zijn uiteraard gedurende deze week ook langs andere resorts gelopen en komen tot de conclusie dat ons complex er toch wel erg positief uitspringt. De tuin(en) is ruim en beplant met vele soorten bomen en planten waarbij veel bloemdragende. De cottages zijn meer bungalows, ruim van opzet en heel individueel opgesteld. Via de tuin kom je in enkele stappen bij het strand. Kortom een aanrader voor diegenen die ook deze kant willen opkomen. In feite ga je naar Amed voor het snorkelen en/of duiken, een echt dorpsleven laat staan stadsleven is hier niet. Wat ons bij het snorkelen wel opvalt, is dat de koralen vlak voor Bayhu Cottages redelijk vlak bij het strand zijn en hier helaas zover dat ik het niet aandurf om daarnaar te snorkelen, Maria durft het wel en ziet diverse soorten koraal. Gelukkig voor mij is ook pal bij het strand veel koraalvissen te zien, weliswaar dan niet in scholen maar stuksgewijs,nu ja beter iets dan niets. De eerste dag maken wij wel de beginnersfout om geen T shirt te dragen met als gevolg dat wij de resterende dagen slechts korte perioden kunnen snorkelen want de ruggen zien er niet uit ! Ondanks de hitte lopen wij ook nog wat langs de diverse straatjes. Helaas lopen de meesten na enige tijd redelijk stijl de berg op en moeten wij terug. Samengevat : toch weer veel kunnen snorkelen, wandelen en vrijwel altijd goed eten. Wat wil je eigenlijk nog meer !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015