Dagen 24/2 t/m 14/3


Sommigen melden dat m'n blogje niet is bijgewerkt, dank u dan wordt dit in ieder geval gelezen ! En tja het klopt inderdaad met als voornaamste reden : LUIHEID.

Je hebt van die schrijvers die van een dag dat er eigenlijk niets gebeurd nog een spannend verhaal weten te maken, ik ben geen schrijver dus lukt mij dit niet. Dus geen soort dagboek meer maar gewoon min of meer opmerkelijke zaken.

We hebben op verschillende dagen zowaar storm gehad, bleek te maken te hebben met 2 versch. orkanen in de omgev. van Australie. 4 mensen op Bali dood o.a. door vallende bomen.
Ook regelmatig regen gehad, gelukkig voorn. in de namiddag en nacht. Soms een echte Banjir, zo eentje dat de paden binnen de kortste keren in sloten veranderen.

Als de zon schijnt (en dat is toch wel op de meeste dagen), dan is het soms wel bijzonder heet, regelmatig schiet het kwik tot boven de 35Gr. C. Bij derg. temp. heb ik het niet meer v.d. hitte, reden dat ik wat eerder naar NL terugkom en wel op 29-03 weer op Schiphol terug zal zijn. Alles bij alles heb ik dan toch ruim 2 maanden in de tropen gezeten.

Maarrr, wat doe je nu eigenlijk daar, hoor ik denken.
Regelmatig spring ik op de motor en duik het binnenland in, op andere dagen gewoon op het strand. Hier heeft zich langzamerhand een leuk groepje gevormd, Brunu en Inge, pas getrouwd en inmiddels een half jaar wonend op Bali, de Sjoerd die inmiddels al weer 2.5 jaar hier woont en uiteraard "broer" Klaas die hier weliswaar niet woont maar gezien het lange verblijf (4 maanden) ook langzamerhand bijna een expat te noemen is.

Ben inmiddels naar Alaskedaton geweest, hierover werd geschreven dat hiet witte apen te zien zouden zijn, vergeet het maar, gewone ordinaire grijze apen, oude simpele tempel en een paar bomen vol met grote vleermuizen (mocht je ooit hier komen dan kan je dit dus overslaan).

Ook inmiddels in een gehucht terechtgekomen waar men uit grote stronken hout, levensgrote paarden snijdt/steekt. Bijzonder fascinerend om dit te bekijken, ze doen 2 maanden over een enkel paard en verdienen dan ca. E 40,00 p.p. p.mnd.

Uiteraard weer diverse ceremonie's bijgewoont en naar gamelanorkesten geluisterd. Vele tempels bezocht, ravijnen bekeken en met lokalen gesproken (nu ja, zo goed en kwaad als dit gaat). Kortom de Baligangers onder jullie zullen denken " de gebruikelijke zaken dus", inderdaad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015