Lentereis Belgie+Frankrijk 2016


11-06-2016 Camperplek Brugge (Be.)
Weer eens op pad. Waar wij precies heen gaan en hoe lang weten wij zelf nog niet, maar besluiten eerst eens Brugge te bezoeken, een stad die wij beiden in het verre verleden wel bezocht hebben. Het weer is op een paar druppeltjes na prima, eigenlijk soms erg heet. Na enige tijd komen wij bij Brugge waar wij eerst de Camperplek willen opzoeken, dat blijkt trouwens nog niet erg eenvoudig maar uiteindelijk weten wij de plek te vinden. Niet erg goedkoop overigens, t.w. € 25,00 p.d. wel incl. elektriciteit, maar toch. Brugge zelf is pal bij en blijkt toch wel heel erg interessant en boeiend, wij vermaken ons dan ook gemakkelijk de hele dag. Het lijkt trouwens wel of alle huizen en straten gerenoveerd zijn want het meeste ziet er schitterend uit. Wij zijn duidelijk niet de enige die dit vinden want het is waanzinnig druk, ook het enorm aantal restaurants verbaasd ons. In de avond weer terug bij de Camper waar wij wat eten en drinken.

12 en 13-06-2016 Camperplek Wervik
In de nacht heeft het wat geregend, de ochtend ziet er somber uit zodat wij besluiten om niet meer Brugge in te gaan maar verder te rijden naar Ieper. Onderweg regent het regelmatig maar gelukkig niet al te veel. In Ieper aangekomen kijken wij elkaar aan, wat een trieste bedoening ! Nee wij gaan maar naar Wervik waarvan wij ons konden herinneren dat een leuke plaats te vinden. Dit plaatsje is vlakbij dus wij komen met een paar minuten in Wervik maar nu de Camperplek vinden, regelmatig rijden wij mis maar uiteindelijk vinden wij de plek. Voor € 10,00 aan munten mag je hier 72 uur staan en dit bedrag is ook nog eens incl. elektriciteit. Eerst maar eens wat drinken bij een restaurantje in de buurt, hier gelijk maar wat happen. Ondanks dat het vervolgens miezert gaan wij toch wat fietsen in het stadje. In de avond terug naar het restaurant waar wij verrassend eenvoudig maar lekker eten terwijl de wijn zelfs meer dan uitstekend is ! Inmiddels gaat het harder regenen dus voor de rest van de avond tv.  kijken. Maandag begint weer met regen, gelukkig is het niet koud en de regen is te doen. Brood halen in het plaatsje, nee dus, alles blijkt op Maandag gesloten, snel naar Wervik Sud een zusterplaats maar dan in Frankrijk, ook hier is bijna alles gesloten maar we kunnen wat inkopen bij een kleine supermarkt. In Wervik zelf vinden wij een Sandwichbar waar wij een paar uiterst goed belegde broodjes bestellen die naar later zal blijken, ook nog eens uitstekend smaken. Vervolgens wat rondrijden door het natuurgebied “De Balokken “, plotseling komen wij weer bij een frans dorpje aan, dit blijkt Comines te zijn, een leuk klein plaatsje met wat interessante gebouwen. In de namiddag weer terug naar de Camper, ook nu weer regent het regelmatig maar gelukkig niet al te hard. Voor de avond blijven wij maar binnen.

14-06-2016 Camperplek La Chapelle St. Mesmis
Vannacht heeft het stevig geregend en ook vanochtend valt er af en toe een bui. Alles inpakken en weer verder. Wij kiezen ervoor om niet via de Peage te rijden maar dat betekend wel dat wij een fors aantal uren onderweg zijn zonder echt veel op te schieten. In de middag bereiken wij Parijs maar nu wel verder via de Peage. Zo druk als vandaag hebben wij het niet eerder meegemaakt en zijn waarsch. een uur aan het rijden door Parijs. Wij besluiten dan ook om niet al te ver meer te rijden en kiezen tenslotte voor La Chapelle etc..,deze plek kennen wij reeds van een vorige reis. In de regen komen wij op de Camperplek aan, het kost nog steeds € 5,—p.d. incl. Elektra. Veel meer dan wat wandelen wordt het vandaag niet.

15-06-2016 Camperplek Saint Amand Montrond
Ook vannacht heeft het weer stevig geregend en vanochtend valt er af en toe wat regen, dus geen reden om langer te blijven. Bij deze Camperplek wordt met een code gewerkt die je verkrijgt na het betalen, deze heb je nodig bij het inrijden maar ook bij het uitrijden. Code dus invoeren, geen beweging in de slagboom, meerdere mensen proberen het nu zonder resultaat. Een ander Camperaar biedt aan om zijn code te proberen waarbij wij dan direct achter elkaar onder de slagboom rijden. Dit plan lukt zowaar dus wij kunnen eindelijk wegrijden. Een klein stukje via de Peage en het grootste deel binnendoor via leuke weggetjes, komen wij in de namiddag op een punt dat wij het voor vandaag voor gezien houden. Via een boekje vinden wij een aantal camperplaatsen in de omgeving, bij enkelen stoppen wij maar vinden er eigenlijk niets aan. Wij willen bij een watertje staan dus kiezen uiteindelijk voor deze Camperplek. Wij blijken prima te staan bij een kanaal, dicht bij het stadje zelf en ook nog eens gratis. Wat rondkijken, ook bij dit stadje valt het ons op dat toch wel erg veel winkels gesloten zijn, wel vinden wij een Vietnamees restaurant waar wij vanavond gaan eten. Dit blijkt een prima eetgelegenheid, aardige bediening en het eten smaakt uitstekend, de wijn is helaas van mindere kwaliteit.Voor een compleet menu met wijn waren wij €40,00 kwijt, een uiterst nette prijs.
16-06-2016 Camperplek Le Malzieu-Ville

Ook nu weer heeft het vannacht flink geregend maar de ochtend is redelijk droog. De TT hebben wij op Montpellier gezet en niet via de Peage. Via nog steeds leuke binnenwegen komen wij uiteindelijk op een Autoroute die ons via Millou naar Montpellier moet brengen. Onderweg af en toe flinke regenbuien. In de middag besluiten wij om weer op een Camperplaats te staan wat uiteindelijk Le Malzieu wordt, een plaatsje ergens hoog in de bergen. Het weer is inmiddels flink verbeterd en het plaatsje oogt aangenaam. De Camperplaats is gratis en ligt niet onaardig. Wij gaan het plaatsje bekijken, het eerste wat opvalt is dat er redelijk veel restaurants zijn die wel zo goed als allemaal gesloten zijn ! Bij de locale VVV krijgen wij een folder voor een zg. historische tocht. Voor een belangrijk deel volgen wij de voorgestelde route en inderdaad er zijn redelijk veel historische gebouwen vaak ook nog in uitstekende staat. Kortom het plaatsje verrast ons erg in positieve zin. Eten doen wij wel in de Camper.

17 t/m 19-06-2016 Camping La Cite bij Carcassonnes
Vannacht heeft het weer stevig geregend maar vandaag (Vrijdag) blijft het de rest van de dag redelijk droog. Na het ontbijt gaan wij even kijken in Marvejols, hierover lazen wij dat dit een interessant oud stadje zou moeten zijn, het is wel oud maar matig interessant, wij zijn dan ook snel uitgekeken. Wederom via deels binnenwegen en deels een autoweg rijden wij richting Carcassonnes. Ergens onderweg worden wij bijna geschept door een idioot die om onbegrijpelijke redenen pardoes voor ons gaat rijden en slingerende bewegingen maakt ! Uiteindelijk verdwijnt het mannetje weer. In de namiddag komen wij bij de Camping aan, na het betalen van ca. € 50,00 mogen wij hier 2 dagen verblijven, wij kennen deze Camping al, het grote voordeel is dat deze Camping maar een paar minuten lopen van Carcassonnes ligt. Over de plek zijn wij meer dan tevreden, een zeer ruime plek met hagen rondom, dus veel privacy, door de bomen is TV kijken niet mogelijk,maar ja. Het is zonnig en broeiend heet, In de avond begint het echter te onweren en valt de regen weer met bakken uit de hemel, dus snel de Camper weer in. Zondag is het nog steeds zwaar bewolkt maar het regent gelukkig niet meer en in de namiddag komt de zon zelfs op ! Vandaag bezoeken wij de stad zelf. Omdat het Zondag is, zijn de winkels gesloten en dat maakt gelijk dat het wel erg stil is. Ergens op een pleintje zien wij een kleine weekmarkt alsmede een soort wedstrijd in het broodbakken, kopen hier gelijk een brood wat later blijkt prima te smaken. Ook zien wij een soort demonstratie van oosterse gevechtskunst onder begeleiding van een orkestje. Het pleintje ligt nabij een sluissysteem waar wij het enorme verval van het water kunnen bewonderen. Ergens iets simpels eten en drinken om hierna weer terug naar de Camper te fietsen.  
20-06-2016 Camperplek Esperaca

Het is prima weer maar hier hebben wij het wel weer gezien en gaan dus verder, als basis nemen wij nu een stuk van een route die wij in een Michelinboek vonden. De bedoeling is om o.a.het kasteel te bezoeken genaamd Puivert. Na enige tijd rijden via leuke weggetjes komen wij bij het plaatsje Limoux waar wij de Camper op een Camperplek neerzetten en het plaatsje gaan verkennen, leuk plaatsje maar we besluiten toch niet te blijven, wij willen een Kasteel bezoeken ! Na enige tijd komen wij bij een slingerweg aan die ons naar het kasteel voert. Na het betalen van € 10,00 mogen wij naar binnen, althans wij komen o een grasveld en van hieruit zien wij een aantal ruineachtige muren en een enkel min of meer komplete toren. Eigenlijk is dit alles maar matig interessant, als je hierbij ook nog bedenkt dat wij nog enige tijd langs een voor Maria moeilijk pad hebben moeten lopen, wij besluiten dan ook om voorlopig geen andere kastelen meer te bzoeken want via internet blijkt dat alle in de omgeving zijnde kastelen moeilijk bereikbaar zijn en ook nog eens voornamelijk ruines. In de namiddag rijden wij naar Quillan waar een Camperplek is, bij de plek aangekomen overvalt ons iets van moet dit nu, uiterst ongezellig, dus besluiten wij op de gok naar Esperaca te gaan, een klein dorpje waar wij verrassend leuk aan een riviertje komen te staan, en dat helemaal gratis, helemaal goed. Helaas is het vandaag Maandag dus alle restaurants zijn gesloten !

21-06-2016 Camperplaats Meer van Leucate
Wederom prachtig weer maar wij gaan weer verder, ergens boodschappen gedaan en in de middag op een parkeerplaats wat gegeten. In de middag komen wij bij het meer aan, na eerst verkeerd gereden te zijn komen wij bij de camperplaats aan waar wij na het betalen van € 13,00 op de plek mogen staan, eigenlijk vrij duur als je bedenkt dat hierbij niets is inbegrepen zoals electra (is er ook niet), aan de andere kant heb je wel een schitterend uitzicht op het meer en de verder liggende bergen. Inmiddels is het niet alleen prachtig weer maar ook eens gloeiend heet, dus wij doen eigenlijk niet meer dan zitten. Helaas is in de buurt geen restaurant dus Maria moet helaas weer voor kok spelen.  

22-06-2016 Camping JongarMar te Roses (Sp.)
In de ochtend is het aardig heiig en ietwat fris, waar gaan wij naar toe want hier is het uitzicht wel aardig maar er is verder dan ook niets. Uiteindelijk besluiten wij naar Roses te gaan, is niet echt ver (ca. 70km.) en zon verzekerd. Via binnenwegen rijden wij richting Roses, het wordt alsmaar warmer. Eerst maar naar onze vriend Lidl, blijkt net vandaag gesloten i.v.m een renovatie, dus verder naar de Camping die wij nog van eerder wisten, behoorlijk vol, wij krijgen een relatief kleine plek en dienen toch incl. korting € 33,55 p.d. (incl. electra) te betalen. Wij blijven hier 2 dagen maar gaan morgen bij een andere Camping kijken. Wel doen wij wat je in Spanje moet doen,t.w. Cortado en Sangria drinken, ergens een redelijk maal gegeten en vervolgens wat rond fietsen !

23 t/m  26-06-2016 Camping Salata te Roses
Eigenlijk vinden wij de Camping niet alleen duur maar ook de plaats klein, dus wij gaan bij een andere Camping kijken, ook in de buurt. Dit ziet er goed uit, ruime plaatsen,prima sanitair en wij kunnen terecht met onze CC kaart zodat wij all in hier € 20,00 p.d. kwijt zijn, binnen een uur zijn wij verhuisd en blij ! Gaan wat rondkijken in het stadje om rond 22.30u. naar het vuurwerk te kijken wat hier gegeven wordt voor St. Jean wat morgen een vrije dag betekent voor de Spanjaarden. Het vuurwerk begint wat klein maar uiteindelijk is het een mooi fraai schouwspel. Hierna naar bed. De volgende dag, dus Vrijdag wat rondgelummeld bij de Camper, het is nog steeds behoorlijk heet en wat fietsen in de omgeving waarbij Maria plots komt te vallen, de reden is eigenlijk onduidelijk anders dan de vaststelling dat zij door haar voet is gezakt. Gelukkig gaat  het later op de dag wat beter met Maria. In de avond ergens een Pizza gegeten, einde dag. De volgende 2 dagen dus Zaterdag en Zondag het stadje regelmatig verkend en op Zondag de weekmarkt bekeken, eigenlijk hetzelfde zoals je in Fuengirola etc. vindt, vervolgens het Rosas treintje weer gepakt (hadden wij vroeger al eens eerder genomen), blijkt dat wij ook nog eens dezelfde route hebben gekozen, een evt.volgende keer beter opletten dus.

27-06-2016 Camperplek La Couvertoise (Fr.)
Inpakken en wegwezen ondanks het mooie weer ! Boodschappen doen bij Lidl om vervolgens in één ruk naar La Couvertoise te rijden. Onderweg horen wij een klap, blijkt van het rechterraam mechanisme iets gebroken te zijn, hadden wij al ca. een jaar eerder maar toen bij het linkerraam. In de voormiddag komen wij hier aan, ook hier is het momenteel bloedheet. Wij waren hier al eerder geweest maar wel toen het koud was, dus nu een hele verademing om in de warmte door dit middeleeuws dorpje te slenteren, helaas in die zin de verkeerde dag, dat de restaurants allen gesloten zijn. Wij slenteren enige uren door dit fraaie plaatsje om hierna de rest van de tijd lekker in de schaduw bij de Camper te lanterfanten.

28-06-2016 Camperplek La Canourque
De Camperplek heef geen voorzieningen maar je betaalt dan ook slechts € 3,00 dus geen klagen. Even genieten van de ochtendzon om vervolgens naar La Cavalerie te rijden. Ook een oud stadje maar met een wat kleiner middeleeuws centrum, toch erg leuk om hier rond te dwalen. Vervolgens naar het uitkijkpunt Millau, hier kun je van de verte het viaduct van Millau bewonderen maar ook de enorme kloof waarover dit viaduct gespannen is. Verder naar het plaatsje La Canourque, dit wordt het Venetie van Frankrijk genoemd, tot onze blijde verrassing vinden wij palbij een gratis Camperplek met alle voorzieningen m.u.v. Electra. Vervolgens het plaatsje bezoeken en inderdaad overal vindt je beekjes die langs en soms door straatjes maar ook onderdoor huizen lopen, ook de huizen zijn veelal nog uit de middeleeuwen. Kortom een heel leuk plaatsje. Wat minder is dat ook hier de restaurants gesloten zijn in de avond, wij nemen dan ook maar genoegen met een broodje Kebab, op zich ook best te doen. Wij roken al een paar dagen een irritante gaslucht, blijkt van de koelkast te komen, dus nu maar afsluiten en hopen dat de boel niet gelijk geheel ontdooit.

29-06-2016 Camping Kanopee Village te Trevoux
Het is nog steeds behoorlijk heet en wij gaan langzamerhand weer terug. Omdat wij niet via Lyon of Parijs willen terugrijden besluiten wij via een route langs Macon en Dijon te rijden. Een aantal uren gereden via fraaie wegen maar in de voormiddag hebben wij geen zin meer om verder te rijden en besluiten uiteindelijk naar Trevoux te gaan, een plaatsje welke wij van eerdere bezoeken kennen en erg leuk is. Dus naar de Camping waar men zag dat wij hier 3 jaar geleden waren. Na het betalen van € 19,00 kunnen wij de Camping op. Nog steeds smoorheet, het lijkt zelfs wel warmer dan eerder. Het plaatsje even in om weer terug te gaan naar de Camper. De gedachte is om later een restaurant op te zoeken, helaas wordt dit idee achterhaalt door een plotseling ontstane stevige regen/onweersbui, m.a.w. binnen zitten in de hitte.

30-06-2016 (Gratis) Camperplek Champigny-les-Langres
Het is weer prima weer, de hitte is door het onweer verdreven. Wij gaan weer inpakken en wegwezen. De afstand tot Bergen op Zoom is ongev. 780 km. en wij besluiten deze afstand in 3 dagen te rijden. In de voormiddag hebben wij ca. 250km. verreden en gaan kijken waar wij voor vandaag kunnen staan. Na enig dubben wordt het een Camping in de buurt van een meer bij Langres, hier zou de Camping bij het meer liggen, niet dus, een weg zit er nog tussen en ook de Camping zelf ziet er verlaten uit. Uiteindelijk gaan wij naar Champigny-les-Langres, niet al te ver weg. Blijkt bij een ligplaats voor boten te zijn en ziet er leuk uit dus gelijk uitpakken en niksen. Na enige tijd ontdekken wij een fietsroute langs het kanaal (verbindt de Marne met de Saone) en gaan dus fietsen, leuke rit, wat wel jammer is dat wij in de verste verte niet kunnen ontdekken waar je wat kunt eten of drinken. Het is prima weer dus dan maar wat luieren en Maria maakt wat lekkers. 

01-07-2016 (Gratis) Camperplek Herbeumont sur Semois (Be.)
Even wat uitrusten om vervolgens weer verder te gaan, via wederom leuke binnenwegen en vervolgens bij Nancy de Autoweg zijn wij in de voormiddag halverwege thuis en bedenken wat wij gaan doen, uiteindelijk besluiten wij nog een nachtje in de Camper door te brengen. Omdat wij dit nogal laat besluiten en inmiddels al bijna in Belgie zijn kiezen wij voor Herbeumont, een plaatsje in de Ardennen. Ook nu weer via kleinere binnenwegen komen wij hier aan, onderweg miezert het een enkele keer. Het plaatsje zelf oogt niet onaardig en wij ontdekken zelfs een restaurant. De zon breekt door en wij gaan eerst wat fietsen en vervolgens wat buitenzitten. Af en toe valt er wat spetters regen. In de avond bezoeken wij het restaurant genaamd “La Chatelaine”, dit ziet er van buiten en van binnen uiterst gedateerd uit, echter het eten en de wijn zijn meer dan verrukkelijk. Voor ca.€ 55,00 hebben wij uitstekend gegeten en gaan tevreden terug naar de Camper. 

02-07-2016 Terug in Stavenisse
Vannacht heeft het geregend maar de ochtend is droog en het is zelfs redelijk warm, wij hebben toch maar besloten om gelijk terug te gaan al was het maar voor het parkeren bij Maria. De terugweg verloopt normaal. Redelijk druk en afwisselend zonnig en bewolkt.
Einde

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015

06/03 Naar Serangan