Weer naar de Zon ( Fr. + Sp. + Prt.) 2016


21-02-2016 Hilde in Zonhoven (Be.)
Eerst naar Hilde want wij hadden beloofd om langs te gaan indien wij naar het Zuiden zouden gaan. Wij vertrekken uit Stavenisse met een miezerig regentje en veel wind. In de namiddag komen wij bij Hilde aan, waar wij hartelijk ontvangen worden en verwend met veel spijs en wijn. In de late avond duiken wij het Camperbed in.

22-02-2016 Camperplaats te Toul (Fr.)
Rond 11.00 u. na een prima ontbijt bij Hilde op de snelweg richting het Zuiden, nog steeds veel wind en soms wat regen. In de namiddag komen wij in Toul aan, het waait nog steeds maar het is droog. Eerst via een Parkeersysteem €7,00 betalen (incl. electra.) om vervolgens wat te wandelen. Zover wij nu kunnen beoordelen lijkt het plaatsje erg interessant al was het maar omdat er nog veel vestingmuren te zien zijn, al met al toch niet erg lekker weer dus een broodje in de omgeving kopen en terug naar de Camper. In de avond het gebruikelijk ritueel.

23-02-2016 Camperplaats te Roanne
Het heeft de hele nacht geregend en ook nu nog regent het, van het verder rondkijken komt dus niets, toch een plaatsje om in de zomer nog eens te bezoeken. In de regen verder, het zal de gehele dag regenen tot zelfs in de avond. De Tomtom krijgt ook nog even kuren want nadat wij een plaatsje hadden ingevoerd op ca. 400 km. en wij enige tijd reden, vertelt het systeem doodleuk dat wij er zijn, jawel midden in de bossen en nog pas na enkele km. Opnieuw alles ingesteld om uiteindelijk naar Moulins te gaan, niet al te ver voor Moulins vinden wij een artikel over de Camperplek in Moulins met de opmerking dat het bij regen drassig kan zijn, tja en het regent dus. Na enige zoeken via de camperboekjes besluiten wij de route iets te verleggen en wel naar Roanne. Hier komen wij terecht op een leuke Camperplek bij een Jachthaven pal bij de Loire. In principe dienen wij hier € 6,00 te betalen maat wij snappen niets van het bewust apparaat dus vooralsnog geen betaling. Het regent nog steeds dus helaas van rondkijken komt weer niets.

24-02-2016 Camperplaats Saint Andre
In de nacht merkten wij dat de boiler het water uit het systeem had gegooid, dus geen water om ons te wassen, om te drinken en zelfs voor de WC. Gelukkig hebben wij reservewater bij ons dus kunnen wij in de ochtend toch op een wat primitieve wijze ons wassen. De boiler nu op een andere wijze beveiligd. Het had al de hele nacht geregend maar zelfs in de ochtend blijft het regenen,  snel weer verder. Gelukkig begint het halverwege droog te worden en kunnen wij ergens op een parkeerplaats de watertank vullen. Alles bij alles zo beetje de hele dag gereden en in de namiddag komen wij bij het plaatsje Saint Andre aan. Inmiddels is het zelfs lekker weer geworden, de wind is er niet meer en de zon schijnt. De Camperplek is meer een soort parking maar dan voor max. 5 Campers en je betaalt per nacht slechts € 2,30, verder geen voorzieningen. Gelijk maar even het plaatsje verkennen, erg leuk maar ook erg klein en zal niet groter dan Stavenisse zijn. Vroeg in de avond gaan wij slapen.

25-02-2016 Camperplaats EmpordArea te Palamos (Sp.)
In de ochtend gaan wij eerst de markt verkennen, blijkt om 3 stalletjes te gaan, wat brood kopen en nog verder het dorpje verkennen. Vervolgens verder richting Spanje, omdat Maria geen zin heeft om te lang te rijden, wordt onze eerste stop in Spanje het plaatsje Palamos. Wij gaan daarheen via een binnendoor route met lekker weer. In de voormiddag vinden wij de Camperplek, er blijkt meer dan genoeg ruimte dus wij zoeken een leuke plek op ! Je betaalt hier € 12,00 p.n. maar dat is dan wel incl. Electra, Wifi en de verdere campervoorzieningen. Eerst wat zonnen en dan toch wat wandelen. In de avond bemerken wij dat de TV ontvanger weer kuren heeft, in het verleden konden wij dat ding wel aan de gang krijgen, maar nu doet die nauwelijks iets. Jammer dan.

26-02-2016 Camperplaats (=Mixparking) te Valderrobres
In de ochtend ziet het er erg somber uit en druppelt het soms, niet het weer om de omgeving te verkennen, wij willen dus verder. Via een Engels boekje vinden wij het bovenstaand plaatsje, zijnde een oud middeleeuws plaatsje ergens in de bergen op ca. 350 km. Vrij snel na vertrek begint het stevig te regenen maar gelukkig in de bergen wordt het droog en zal het vandaag ook niet verder meer gaan regenen. In de namiddag komen wij bij het plaatsje aan en gaan gelijk dit verkennen. Vreselijk leuk klein plaatsje met bijna uitsluitend zeer oude gebouwen die voornamelijk via trappen te bereiken zijn. Op enig moment worden wij moe en besluiten morgen het stadje verder te ontdekken, nu ergens wat drinken en naar de Camper. In de avond gaan wij bij een restaurant “Fonda La Plaza” eten welke wij eerder die dag zagen en die er erg leuk uitzag. Een inderdaad gezellige ambiance met goed eten en een lekkere wijn (met fooi € 50,00).

27 en 28-02-2016 Camperplaats (=Mixparking) te Simat de la Valldigna
Wij worden wakker en geloven onze ogen niet, het sneeuwt !!! en niet zo’n beetje ook ! Dit wordt duidelijk niet het plaatsje verder verkennen. Wederom via het Engels boekje bedenken wij om naar SdlV te gaan, halverwege de route naar Murcia waarvan wij hopen dat het daar wel lekker warm zal zijn ! Ongeveer 350 km. voornamelijk via de tolweg. Het eerste deel van de reis gaat wat moeizaam door de natte sneeuw maar uiteindelijk gaat dit over in regen en na enige tijd is ook de regen verdwenen maar het blijft koud en de wind is stormachtig. Uiteindelijk komen wij bij de Camperplaats aan, lijkt niet onaardig, nu nog de plaats verkennen. Het is behoorlijk fris maar desondanks gaan wij toch de belangrijkste bezienswaardigheid bekijken, t.w. een kombinatie van een kerk met abdij en een school ,alles uit de vroege middeleeuwen maar wel in ruïnevorm, slechts enkele zaken zijn redelijk intact voor de rest wordt veel van je voorstellingsvermogen gevraagd. Alles bij alles toch indrukwekkend, hierna weer terug naar de Camper. In de nacht gaat het stormen en regenen, de wagen schudt ervan , de volgende dag is echter de hemel blauw en is het gelijk lekker warm. De rest van de dag gaat het een enkele keer kort regenen maar voor de rest is het een lekkere dag waarvan wij een belangrijk deel luierend doorbrengen, kort afgewisseld met het bezoeken van een bar en een wandeling langs de sinaasappelvelden .

29-02 t/m 04-03-2016 Camperplaats Los Ramos te Alquerias
Bij het wakker worden schijnt de zon maar in de verte zien wij aardig wat bewolking en ook de wind is aan de harde kant. Wij besluiten dus verder te gaan en wel naar Banos de Fortune in de Provincie Murcia. Via kleine en grote leuke wegen komen wij uiteindelijk bij Banos aan en schrikken want wat een hoop Campers staan hier, desondanks naar de receptie waar blijkt dat men slechts voor 1 nacht plaats heeft, wij gaan weg. Iets verderop is er een echte Camperplaats dus hiernaar toe, ziet er troosteloos uit, dus ook hier weg, dan maar naar Los Ramos, hoewel wij hier al diverse keren in het verleden geweest zijn en het daar steeds vol was. Toch binnen gereden en er blijkt voldoende plaats te zijn, wij kunnen ons installeren. Goedkoop is het hier niet want je moet € 12,00 p.n. betalen, dat is dan wel incl. Electra en Wifi , de plaatsen zijn ook nog eens krap, maar we zitten dan wel dicht bij Murcia dus blijven wij. Inmiddels is Rob ook aardig verkouden geworden (Maria was het al 4 weken !) dus wij kunnen ons plezier op. De volgende dagen is het eindelijk lekker weer, steeds over de 20Gr.C, soms met een lichte en soms met een stevige wind. Gaan Alquerias verkennen, blijkt weinig aan, gelukkig wel een kleine supermarkt dus we kunnen boodschappen doen. Donderdag gaan wij naar de stad Murcia fietsen, ca. 8 km. Blijkt een leuk stadje maar wel met een relatief klein historisch centrum zodat wij betrekkelijk snel uitgekeken zijn. Na hier en daar wat gedronken en gegeten te hebben gaan wij in de middag weer terug naar de Camper. Vrijdag blijkt in het plaatsje een ochtendmarkt te zijn, redelijk veel stalletjes maar het grootste deel betreft toch textiel en schoenen, erg druk is het trouwens ook niet, redelijk snel uitgekeken gaan wij ergens wat drinken. In de middag nog wat fietsen in de omgeving waarbij het opvalt hoeveel verschillende soorten groenten en fruit hier geteeld worden.

05 t/m 07-03-2016 Camperplaats Cartagena te Cartagena
Het werd tijd om weer eens verder te gaan en wij hadden bedacht om vandaag naar de Camperplaats in Mula te gaan. Eerst een Lidl bezoeken voor de broodnodige yogjurt ed., hierna komen wij in de vroege middag in Mula aan. Op de Camperplaats blijkt nog 1 Camper te staan. Fietsen uitpakken en het stadje in. Op zich is het stadje best leuk maar zowat elke straat is behoorlijk steil dus zelfs met onze electr. fietsen is het erg afzien. In de namiddag houden wij het eigenlijk voor gezien, mede door het feit dat elke winkel dicht is en je nauwelijks mensen ziet lopen is het allemaal weinig inspirerend. Aangekomen bij onze Camper blijken wij de enige te zijn, daar inmiddels ook nog de wind koud begint te worden, besluiten wij gewoon verder te rijden naar ons doel voor Zondag t.w. Cartagena. Via goede wegen komen wij uiteindelijk rond 16.00u bij de Camperplaats aan. Zondagochtend naar een lokale ochtendmarkt, redelijk groot en met meer variatie dan wij eerder zagen, wat drinken en terug naar de Camper. Het is zonnig (ca. 19GrC) maar wel met een stevige koude wind, gelukkig blijkt de wind in de loop v.d. dag af te nemen. Omdat het inmiddels al in de middag is besluiten wij vandaag niet meer naar Cartagena te gaan maar gaan wij de omgeving met de fiets verkennen. Tijdens het fietsen zien wij een chinees restaurant waarvan wij besluiten om vanavond deze te gaan bezoeken. Maria neemt een sparerib en ik bief met zwarte peper, hiervoor wan-ton en een soepje, als dessert een kwarktaartje en koffie, bij dit alles een fles wijn. Tezamen slechts € 26,00, dus niet veel maar eerlijk gezegd het was ook niet erg geweldig ! Maandagochtend is het behoorlijk betrokken, wij gaan met de fiets naar Cartagena, gelukkig een min of meer rechttoe rechtaan weg. Ergens in de stad begint het te regenen, toch gaan wij de haven bezichtigen. Uitgekeken begint het echt hard te regenen dus ergens in de hoofdstraat een restaurant ingedoken om wat warms te eten, wordt Spaghetti. Wij blijven wat langer zitten in de hoop dat het ophoudt met regenen, helaas neen. In een verhoogd tempo weer terug naar de Camperplaats waar wij na enige tijd behoorlijk nat aankomen. Het blijft regenen tot in de namiddag, zodat wij in de avond droog toch nog wat boodschappen kunnen doen.  

08 t/m 11-03-2016 Camperplaats AC Vera
Het is gelukkig weer zonnig maar wel met een harde koude wind, wij besluiten maar gewoon verder te trekken en wel naar Vera waar wij al vaker waren. De hele dag schijnt de zon, ergens onderweg lunchen, in Vera aangekomen eerst wat boodschappen bij Lidl om in de voormiddag op de Camperplaats aan te komen, gelukkig is het niet erg druk en kunnen wij op een leuke plaats staan. Alles aansluiten/uitpakken etc., de wind is hier gelukkig niet zo hard en wij kunnen dan ook hierna lekker uitbuiken in de zon. Woensdagochtend ; wij hadden ons al eerder verbaasd over het feit dat een lampje welke waarschuwt dat er vuil water in een tank zit, het niet doet. We zien nu dat onder de Camper een aansluiting los ligt. Gelukkig blijkt in de buurt een Campershop te zitten, wij ernaar toe, in totaal 3 mannen buigen, wat heet liggen het probleem te bekijken en na ca. 30 minuten is de aansluiting gerepareerd en de schade € 17,50 ! Wij blij !! Terug bij de Camperplaats is de zon er nog steeds maar begint het wederom hard te waaien, dus fietsen wordt het vandaag niet. Donderdagochtend blijkt dat het de hele nacht gestormd heeft en ook nu stormt het behoorlijk, in feite zal het de hele dag stormen, hoewel de zon behoorlijk schijnt is het al met al behoorlijk fris.Ook vandaag zullen wij niet gaan fietsen. Vrijdagochtend is eindelijk de storm verdwenen en is de strakblauwe lucht zichtbaar, dus springen wij op de fietsen en gaan naar het stadje Vera. Een aantal uren scharrelen wij door dit stadje en gaan ook ergens wat eten ,hierna in de namiddag weer terug.Inmiddels is de wind aardig fris geworden dus even in de zon zitten om vervolgens te verhuizen naar de Camper. Overigens was ons bij het vorig bezoek al opgevallen dat er veel geschoten werd op de aanliggende schietbaan, deze keer is het nog veel erger, in feite wordt elke dag zolang het licht is geschoten, vrij irriterend. Zaterdagochtend is het stralend mooi weer en pakken wij de fietsen om eindelijk eens de kust te bekijken. Na enige tijd rijden via binnenwegen komen wij eindelijk bij Vera-Playa terecht. Tot onze verbazing zijn er allerlei appartementsgebouwen die kennelijk slechts voor Naturisten bestemd zijn, ook het strand is duidelijk bedoeld voor Naturisten, nu zien wij er enkelen en voor de rest hier en daar wat Campers. Ergens vinden wij een geopend restaurant waar wij wat gaan eten en drinken. Hierna weer terug naar Vera waar wij nog ergens wat gaan drinken om uiteindelijk terug te keren naar onze Camper. 

13 t/m 18-03-2016 Camping Roquetes te Roquetes de Mar
Het is heerlijk weer maar mede door het vele schieten besluiten wij weer verder te gaan en gaan naar Roquetes de Mar welke ca. 150 km. verder zuidelijk ligt. Eerst bij Vera LPG bijvullen, wij hebben ca. 30 ltr. nodig. Mooie route en in de voormiddag komen wij bij de Camping aan. Het blijkt behoorlijk vol te zijn want wij kunnen slechts uit 8 percelen kiezen, gelukkig zit er een bij waar wij zowat de hele dag zon hebben, dus helemaal goed ! Maandag is weer een heerlijke zonnige dag, wat fietsen richting Aquadulce, hier wat eten en drinken, boodschappen doen.Dinsdag en Woensdag wederom zonnige dagen waarbij in de namiddag wel een koude wind opsteekt, op Dinsdag gaan wij ook naar een nabijgelegen Shoppingmall waar ik gelijk een paar instappers koop. Op Woensdag verliezen wij mijn zomerjasje, jammer maar helaas. Donderdag zonnen en Vrijdag is de zon vrijwel afwezig en is het relatief koud, wij doen dus weinig.

19 t/m 23-03-2016 Camperplaats M&H El Rincon te Torre de Benagalbon
Zaterdagochtend is het somber weer, alles inpakken en redelijk snel weg. Eerst de nodige boodschappen doen bij Lidl om vervolgens de A7 te pakken. Onderweg waait het en regent het regelmatig. Dichtbij de Camperplaats komt de zon door. De Camperplaats zelf is behoorlijk moeilijk te vinden, uiteindelijk via een paar kleine weggetjes en een stuk land komen wij bij de plek aan. Groot is onze verbazing als wij merken dat de plaats zo goed als vol is, de eigenaar ontvangt ons uiterst vriendelijk en wijst ons de laatste plaats aan ! Vandaag doen wij verder niets meer dan van de zon genieten die hier tot ons groot genoegen nog tot ca. 19.00u blijft schijnen.Zondag begint zonnig, wij pakken de bus naar Malaga om hier naar de processies van Samana Santa te kijken. Druk, druk en lang wachten tot de eerste processie eraan komt, blijkt voorn. een soort kinderoptocht te zijn, de tweede is wat imposanter met een grote soort troon, inmiddels is het een beetje gaan regenen en wij houden het zo langzamerhand voor gezien. Gaan nog even Malaga in ,maar het begint harder te regenen dus ergens wat drinken meer om te schuilen. Rond 15.00u weer terug via een andere busmaatschappij om uiteindelijk rond 17.00u. weer bij de Camper te zijn, Niet te geloven ! Het lijkt alsof het hier helemaal niet geregend heeft. Maandagochtend worden wij gewekt door een stevige regenbui, moeten wij toch de gehele dag binnen zitten ? Gelukkig stopt de regen rond het middaguur en gaan wij het plaatsje Rincon de la Victoria verkennen, leuk plaatsje waar wij naartoe kunnen rijden via het strand. De terugweg doen wij deels via de gewone weg. Dinsdag weer wat rondrijden waarbij wij onderweg een Schapenkudde met een echte herder en zijn 2 honden tegenkomen, het blijft droog maar het is wel behoorlijk fris. Ook nu weer wordt het in de namiddag lekker warm, blijft vreemd. Woensdag begint met veel zon en dat zal de hele dag zo blijven. Met de bus weer naar Malaga om te kijken naar Schoenen en een Jack voor Rob. Veel leuke Jacks maar allen te klein, met Schoenen slagen wij al helemaal niet. Ergens wat eten, duur en matig van kwaliteit, verwonderlijk trouwens hoeveel restaurants er zijn die ook allemaal best wel vol zitten. Gisteren probeerde een Ober ons te lichten voor € 3,00, nu in Malaga geeft men € 1,00 te weinig, het lijkt erop dat men in deze omgeving bewust een toerist probeert te belazeren en erop rekent dat je toch niets zegt, jammer voor hun maar wij zeggen er wel iets van ! Met de bus weer terug. Bij de afrekening lijkt ook alweer iets mis te gaan ; men berekent 6 dagen,  normaal € 10,00 + € 3,00 electr. p.d. maar via kortingen betalen wij uiteindelijk € 70,00.

24-03-2016 Camperplaats Casares
Wij rijden eerst een tijd via de A7 maar moeten uiteindelijk via een wel erg slechte weg rijden, uiteindelijk in de voormiddag komen wij bij de Camperplaats aan, in feite is dit een gewone parkeerplaats pal bij het toeristenkantoor, er zijn geen echte voorzieningen maar je betaalt tenslotte ook niets. De bedoeling is om naar het plaatsje zelf te lopen, een plaatsje met alleen maar witte huizen en op een berg een ruïne van een oud Moors kasteel. De dame van het tk. geeft aan hoe wij het beste kunnen lopen. Na enige 100 meters houden wij het echter wel voor gezien. Het pad is bijzonder slecht en is ook nog eens stevig geaccidenteerd. Bij terugkomst zijn wij zo moe dat wij ook nog eens uiterst vroeg naar bed gaan.

25 t/m 27-03-2016 Camperplaats Sanlucar de Barameda
In de ochtend overwegen wij om alsnog het plaatsje te bezoeken maar zien hiervan af, wel gaan wij het plaatsje rond en gaan dit van een andere berg bekijken, blijft een mooi plaatsje. Nu weer verder, het betrekt, vele grijze wolken maar als wij in de buurt van Sanlucar zijn trekken de wolken weg en is het fraai zonnig weer. Wij waren hier al eerder maar stonden toen op een commerciële Camperplaats in de buurt, wij proberen nu de gratis variant. Op de bewuste plaats kunnen er 100 staan, toen wij er aan kwamen leken er reeds 100 te staan, niet normaal zo druk, uiteindelijk met behulp van een vriendelijke Engelsman weten wij toch nog ergens redelijk goed te staan. Waarschijnlijk is het zo druk omdat het Goede Vrijdag is en vandaag in de avond grote processies te zien zullen zijn. In de avond (na 22.00u.) naar een drietal processies gekeken, wij staan op een goed punt met een volledig overzicht op het gebeuren, kost wel pijn het staan, op enig moment houden wij het wel voor geien maar merken dat wij met geen mogelijkheid  terug kunnen, alles is afgesloten. Uiteindelijk rond 24.00 lukt het ons. Je merkt nu dat het echte Spanje nog steeds bestaat want niet alleen eten en drinken de Spanjaarden al erg vroeg, maar zelfs rond 23.00u. zijn alle restaurants bezet met etende en drinkende Spanjaarden. Zaterdag houden wij het wat rustiger, gaan wat fietsen en ontdekken hierbij het oude deel van de stad, ook nu weer verbazen wij ons over de drukte aan etende en drinkende Spanjaarden ook in de middag. Zondag, het heeft vannacht gehoosd en er waren ook windstoten maar nu is het weer prima weer dus weer op de fiets , eerst wat een en drinken op de boulevard om vervolgens richting het Nationale Park Donana. Hier zijn wat zoutbergen en zoutmeren te zien maar ook weer een heleboel rotzooi, jammer toch. Het is lekker weer dus wij amuseren ons prima, in de namiddag weer richting het oude gedeelte van Sanlucar, ergens weer wat eten en drinken om vervolgens terug naar de Camper te gaan, hier wat zonnen.  

28 en 29-03-2016 Camperplaats AC Sevilla te Sevilla
Het is mooi weer maar toch weer verder, eerst ergens boodschappen doen om vervolgens via de snelweg richting Sevilla te gaan. In de voormiddag komen wij op de bewuste camperplaats aan, het blijkt een grote afgescheiden gedeelte bij een soort overslag en/of opslag van auto’s te zijn. Bepaald niet de mooiste plek maar wel vrij rustig. Beperkte mogelijkheid voor electra. Je betaalt dan € 12,00 + € 3,00 (voor electra). Pakken de fietsen en gelukkig het blijkt dat het oude centrum van Sevilla inderdaad  niet ver is. Wij bewonderen een park en de vele oude gebouwen en gaan ergens wat eten en drinken. Bij terugkomst blijkt de Camperplek bijna geheel vol. Op Dinsdag weer naar Sevilla, vandaag wordt een hete dag, ca. 26GrC , vandaag bewonderen wij het grootste park van Sevilla met een aantal fraai ogende gebouwen om in de middag na de lunch nog wat in het oude centrum rond te kuieren. In de avond weer terug.

30 en 31-03-2016 Camperplaats te Castro Marim (Pt.)
Vandaag besluiten wij naar Castro Marim te rijden, ca. 130 km., dit plaatsje hebben wij al eerder regelmatig bezocht met de fiets ,maar niet eerder hadden wij hier gestaan. De snelweg is voor een deel mooi maar bij de Portugese grens begint het wegdek toch behoorlijk slecht te worden. Uiteindelijk komen wij in Castro Marim aan, waarschijnlijk mede omdat wij vrij vroeg aankomen (ca. 13.00u) is er voldoende plek en gaan wij het plaatsje nu per voet verkennen. Het zonnetje schijnt uitbundig maar er waait wel een redelijk koude, harde wind. Inmiddels is de camperplek ook vol gelopen, tja het is gratis,dus. Donderdag eerst wat zonnen om vervolgens toch weer het plaatsje te verkennen en wederom een bezoek te brengen aan het Kasteel van Castro Marim, nu ja kasteel is wel een groot woord, het is bijna uitsluitend een ruïne maar het blijft leuk. Hierna wat eten en drinken en vervolgens een bezoek gebracht aan een kapper. Wassen-knippen-föhnen-wenkbrauwen dit alles voor de somma van € 5,00 en nog goed gedaan ook ! Ondanks de nog steeds harde wind maar wel volle zon toch nog wat luieren. Voor de rest geen bijzonderheden.

01 en 02-04-2016 Camperplaats Parque Campismo Tavira te Tavira
Omdat wij met Wim en Lucie (Ex-beheerders) op Zondag hebben afgesproken  kunnen wij niet al te ver weg, wij kiezen dan ook om naar Tavira te gaan, hier waren wij al eerder en toen beviel het ons goed. Het lijkt niet al te druk want we kunnen vrij gemakkelijk een goed plekje vinden. Even lekker in de Zon luieren om vervolgens even wat fietsen. Wij komen in een omgeving die wij niet kennen en die erg leuk blijkt te zijn, veel restaurantjes en oude gebouwen, hier wat ronddwalen om in de namiddag weer terug te gaan naar de Camper, ergens dicht in de buurt van onze Camperplek gaat Maria onderuit over een treinrail, geen uiterlijke kwetsuren maar Maria heeft wel pijn dus besluiten wij niet meer weg te gaan. Zaterdag begint met wat bewolking maar vrij snel komt de zon door, met Maria gaat het ook wat beter. Even wat zonnen om vervolgens naar de stad te gaan om wat rond te kijken. in de namiddag weer terug en in de avond gaan wij weer naar de stad om bij een Indiaas Restaurant weer uitstekend te eten. Geen verdere bijzonderheden.

03-04-2016 Camperplaats Paireiro
Het is redelijk weer, wat lezen om vervolgens rustig naar Velhas Gioes te rijden waar Wim en Lucie wonen. Onderweg komt er steeds meer bewolking, met een uurtje komen wij in Velhas aan waar wij hartelijk begroet worden. De hele middag gebabbeld en lekker gegeten en gedronken. In de avond vertrekken wij weer en gezien het regenachtig weer besluiten wij vlak bij in Paireiro te camperen, ziet er goed uit en nog gratis ook.

04 en 05-04-2016 Camperplaats Alcoutim
Het was al voorspeld, in de nacht heeft het geregend en ook in de ochtend miezert het. Wij gaan dan ook redelijk vlot naar Alcoutim wat overigens slechts 15 km. verder ligt. Onderweg blijft het regenen en ook op de Camperplaats, wat zo goed als vol is ( wij kunnen er net nog bij) blijft het regenen. Maandag is een mooie en warme dag, ergens wat eten en drinken en nog eens voor weinig geld, vervolgens wat rondzwerven in het stadje en vervolgens wat luieren bij de Camper.Dinsdag gaan wij met een bootje naar de overkant en wel naar Sanlucar, een leuk klein Spaans stadje.Hierna luieren bij de Camper.   

06 en 07-04-2016  Camperplaats Vila Real de San Antonio
Wij zagen al eerder een bord die wijst naar een Menhir, dus alles inpakken en het bord volgen, bij het begin een gewone maar wel slingerende asfaltweg die op enig moment overgaat in een gravelweg die ook weer smaller wordt en eindeloos lijkt. Uiteindelijk besluiten wij te draaien en terug te gaan want de weg wordt alleen maar slechter en waar is het einde ? We gaan nu naar Antonio, een Camperplaats waar wij al eerder waren. Hoewel iets anders gedacht, blijkt de plaats niet bijzonder druk wij vinden dan ook een leuk plekje. Bloedheet ,dus wij doen erg weinig, in de middag het stadje in. Geen verdere bijzonderheden. Donderdag lijkt het nog warmer, waarschijnlijk ook doordat de wind minder koud aanvoelt. Wat fietsen in de omgeving, met de pont naar Ayamonte en hier wat rondkijken en tevens hebben wij hier instappers voor mij gekocht. Terug naar de Camper en wat luieren, weer wat fietsen en in de avond ergens in een restaurant zeer redelijk gegeten.

08-04-2016 Camperplaats te Mertola
Het heeft vannacht behoorlijk gestormd en ook vanochtend stormt het fors, gelukkig is de zon nog steeds bijzonder warm en dat vergoedt veel. Wij besluiten vandaag om naar Castro Verde, ook al omdat de accu’s van de fietsen opgeladen moeten worden en dat kan daar. Onderweg genieten wij van de fraaie uitzichten, halverwege besluiten wij om eerst nog wat historie op te doen ; wij gaan naar Mertola, ligt op de route, dus niet echt om. De eerste Camperplek in Mertola blijkt bij een brandweerkazerne te liggen, vinden wij niets. De tweede daarvan blijkt de TT ons op een verkeerde plek te brengen en wij proberen het opnieuw via een andere App. , deze brengt ons in eerste instantie naar een klein straatje, dat klopt niet, dus met veel moeite de Bus gedraaid en het op een andere manier geprobeerd, nu kunnen wij de plek wel vinden. Rustig, gratis en aan het water, wat wil je nog meer ! Wij zien in de hoogte de contouren van een Kasteel en besluiten deze te bezichtigen. Steile trappen brengen ons eerst bij een oud kerkje met aanliggend een wat simpel ogende Museum, vervolgens zien wij een aantal resten van een nederzetting uit de phoenicise tijd, daarna hijgend het Kasteel in, nu ja een toren en wat muurresten,meer is het niet. Ergens wat drinken en boodschappen gedaan en vervolgens weer alle trappen naar beneden. Voor de rest luieren wij ondanks de harde wind want de Bus beschermt ons hiertegen. 

09 en 10-04-2016 Parque de Campismo te Castro Verde
De harde wind is er nog steeds maar de zon schijnt dermate stevig dat het per saldo lekker weer blijft. Wij blijven enige uren wat luieren en gaan vervolgens met de Camper de stad in om wat boodschappen te doen en gelijk wat te eten. Hierna langs een rustige en mooie weg naar Castro Verde waar wij rond 15.00u. aankomen. Hier is er een stevige bewolking en volgens de weerberichten zou het de komende dagen kunnen regenen, morgen maar bekijken wat wij gaan doen ! Zondag is het somber, af en toe zon maar vaker bewolking, wij gaan toch wat rondtoeren in het stadje en vinden een aantal interessante gebouwen die wij bij een eerder bezoek niet zagen. Ergens nog wat drinken en terug naar de Camper.

11-04-2016 Camperplaats Vila Real de Santo Antonio
Het blijft somber en koud weer en het heeft in de nacht ook nog wat geregend, wij besluiten na enige discussie om richting het zuiden te gaan,voor de 2 nachten betalen wij € 15,56. Eerst naar VRSA , de hele tocht is het somber weer en ook op de Camperplaats blijft het somber, wij doen erg weinig en blijven meer in de Camper.

12 t/m 15-04-2016 Camping Laguna Playa te Torre del Mar (Sp.)
Het heeft vannacht gehoosd dus wij vertrekken weer vrij snel. Omdat de weerberichten aangeven dat het in Zuid Spanje nog prachtig weer moet zijn en in Noord Portugal koud en regenachtig, besluiten wij om naar Zuid Spanje terug te gaan. Onderweg regent het regelmatig, ergens onderweg tanken wij LPG, ca. 17 Ltr. dus dit valt mee. In de middag bereiken wij Malaga en direct wordt de hemel Blauw, uiteindelijk komen wij bij de Camping aan, wij waren hier al eens eerder, je betaalt hier € 19,00 p.n.. Inmiddels is het prima weer geworden dus op de fiets om wat langs de zee en de haven te rijden. Woensdag begroet ons met veel zon en wat bewolking, wat niksen om vervolgens het stadje in te rijden. De zon is heerlijk, wat eten en drinken en weer luieren. Donderdag en Vrijdag min of meer hetzelfde verhaal !

16 en 17-04-2016 Camping El Quinto te Mojacar
Prachtig weer maar toch maar eens inpakken, eerst betalen € 76,00 voor 4 dagen, voor deze Camping is dit het wel waard. Ruime plaatsen, rustig, uitstekend sanitair en nog eens dicht bij het dorp. Uiteindelijk besluiten wij voor vandaag weer een stuk te rijden en besluiten uiteindelijk om naar Mojacar te rijden, volgens info. een leuk dorp en wij kennen het nog niet ! In de middag komen wij bij de Camping aan, doet leuk en kleinschalig aan. Wat verder opvalt dat het hier bijzonder warm is. Wij gaan een stukje rijden richting een deel van Mojacar, hopelijk kunnen wij morgen met de fietsen naar het verder naar boven liggend deel rijden. Ergens wat drinken en notabene kunnen wij ook nog ergens een krant kopen ! Zondag is het nog steeds bijzonder heet en wij besluiten om naar Mojacar aan de zee te rijden, al met al valt het fietsen eigenlijk best redelijk mee. De omgeving zelf is niet echt interessant dus wij gaan redelijk vlot weer terug en gaan verder lekker liggen luieren.

18-04-2016 Camperstop Sierra Espuna te Totana
Het heeft vannacht gehoosd en in de ochtend valt soms een druppel, wij rekenen af en dienen voor deze 2 dagen € 48,00 te betalen, voor ons redelijk duur maar de Camping heeft toch wel wat. Vervolgens gaan wij alsnog het hoger gelegen deel van Mojacar bezoeken, zat parkeergelegenheid. Een leuk plaatsje met veel oudere gebouwen, veel bloemen en planten, veel souvenirshops en veel restaurants. Al met al toch een dorpje om nog eens te bezoeken. Vervolgens een Lidl bezoeken om over een goede weg verder richting Murcia te rijden. Halverwege komen wij op de gedachte om toch nog een nacht in Totana te staan, dus alsnog dit gedaan. Vreemd weer, soms heel erg heet, soms fris met een enkele regendrop. Gaan wat fietsen, geen verdere bijzonderheden.

19 en 20-04-2016 Camping El Roca te Benidorm
Wij betalen € 10,00 incl. electra. Het is nog steeds warm weer maar wel met een harde wind dus wij gaan verder. Min of meer om mij te plezieren stelt Maria, Benidorm voor als volgende staanplaats. Ca. 190 km. verder in heerlijk warm weer komen wij in Benidorm aan. Wij besluiten om hier 2 nachten te blijven en dienen hiervoor alvast € 55,00 te betalen plus € 10,00 borg voor de electra. Wij staan hier weer op dezelfde plek waar wij vaker stonden, t.w. 417. Wat niksen om in de avond bij de Indiër te gaan eten. Woensdag ; het heeft toch gestormd vannacht en ook vanochtend waait het stevig. Behoorlijk veel bewolking en koud. Gelukkig wordt het weer snel beter en in de voormiddag is het al zo lekker dat wij naar de boulevard gaan fietsen. Ergens wat gegeten en gedronken om vervolgens naar Poniente te fietsen, door de stad wandelen om in de namiddag weer terug te zijn bij de Camper.

21-04-2016 Camperplaats te Simat de la Valldigna
Stralend weer maar wij gaan toch inpakken ,krantje kopen en wat boodschappen doen om voornamelijk via N wegen naar Simat te rijden, op zich niet ver (ca. 100 km.) maar je doet er toch 2 uur over. Rond 12 uur komen wij in Simat aan (op de heenreis waren wij hier ook al), hoewel wij onderweg nogal wat wind bemerkten, is het hier behoorlijk warm en wordt het zelfs in de middag stomweg heet. Wij gaan nu regelmatig stukjes fietsen mede om wat koelte te krijgen. In de namiddag terug naar de Camper waar wij nu alle deuren en ramen open gooien voor wat koelte.

22 en 23-04-2016 Camping Altomera te Navajas
Wij kijken naar buiten en het is bewolkt ! Ergens wat boodschappen doen om vervolgens richting Navajas te rijden. Het blijft somber weer onderweg met zelfs af en toe wat regen. In de voormiddag komen wij bij de Camping aan, een inmiddels oude bekende. Dit is een soort terrassencamping en wij wilden in eerste instantie op het hoogste gedeelte staan, echter waar wij wilden staan komen wij niet op de plek en beschadigen wij zelfs het opstapsysteem, dus wij gaan iets lager staan waar de toegang wat breder is. Het blijft vreemd weer, soms gewoonweg heet, soms kil en ook soms wat regen. Wij besluiten wel in het restaurant te gaan eten maar verder geen bijzondere activiteiten. Zaterdagochtend opent met schitterend weer dus snel wassen en buiten zitten tot het middaguur, nu begint het enigszins te bewolken. Naar het stadje, het is voor dit stadje ongewoon druk op het centrale plein, wij gaan ons ook laven.Vervolgens gaan wij wat fietsen o.a. naar de fontein en de waterval, af en toe wat drupjes regen. Terug naar de Camping, Maria heeft het zwaar vanwege de vele hellingen maar ze red het toch ! Het blijft vreemd weer want de stevige zonneschijn wordt regelmatig afgewisseld met bewolking waaruit dan ook nog regen valt, niet veel maar toch.

24-04-2016 Camperplaats (=Mixparking) te Valderrobres
De zon is warm met een licht frisse wind. Rond 09.00u. zijn een stel fanatieke wielrenners door de Camping aan het racen (de Camping is behoorlijk steil), wij wachten dit gebeuren af om vervolgens alles in te pakken om zelf weg te gaan. Wij dachten naar Valderrobres te gaan omdat het weerbericht aangaf dat het daar ook mooi weer zou zijn. Weliswaar blijkt het nog een dikke 200 km. te rijden maar de weg is breed dus wij kunnen snel opschieten, dachten wij ! De weg blijkt een smalle tot zeer smalle weg te zijn die constant meandert door dalen en over bergen.Regelmatig waarschuwingsborden voor Hagelregen, jawel.  Erg mooie uitzichten, dat moet gezegd. In de middag komen wij bij het stadje waar het toch frisser blijkt als ons was voorgeschoteld. Toch blijft dit stadje erg aantrekkelijk, eerst ergens wat eten en drinken om vervolgens weer door het stadje te wandelen. Het valt ons nu meer op dan enkele maanden geleden, dat er nogal wat panden ruïnes blijken te zijn, maar her stadje blijf ondanks dit erg mooi ! In de avond in het restaurant gegeten waar wij ook de eerste keer waren, goed vlees met weinig groenten, wel lekker.

25-04-2016 Camperplaats (=Mixparking) te Saint Jean Pied de Port
Redelijk vroeg vertrekken wij en nu richting huis. Ca. 1600km. te gaan. Na ca. 300km. gereden te hebben vroegen wij ons af waar eigenlijk te slapen. Na enige discussie lijkt ons het plaatsje SJPdP een goede keus, lijkt niet overdreven ver. Wat wij ons even niet gerealiseerd hadden was dat om daar te komen, wij dwars door de bergen moesten rijden en dat nog via smalle weggetjes met aan de lopende band haarspeldbochten.Een lange tocht die ook nog behoorlijk vermoeiend is, maar de uitzichten zijn fenomenaal met uiteraard bergen maar ook stroompjes, bos en dal. In de middag komen wij bij het plaatsje aan, dienen eerst een parkeerkaart te trekken ad. € 5,50 om vervolgens een plekje op te zoeken. Hierna het plaatsje in, wat wij niet wisten was dat dit een belangrijk ontmoetingspunt is voor de pelgrims (Santiago de Compostella), dus veel kleine herbergen en alternatieve restaurants. Ook blijken er nog behoorlijk veel resten van een verdedigingswerk uit de vroege middeleeuwen, wij dus dit bezoeken, trappen op en trappen af, behoorlijk vermoeiend en redelijk interessant. Ook de vele kleine straatjes met aardig wat winkels zijn behoorlijk steil maar gelukkig ook leuk. Kortom een uiterst leuk en dynamisch plaatsje.

26-04-2016 Camperplaats te Blaye
Rond 10.00u vertrekken wij weer richting huis. Wederom in het begin via leuke wegen met fraaie uitzichten maar op een gegeven moment komen wij op de Franse Snelwegen, iets voorbij Bordeaux vinden wij het voor vandaag eigenlijk wel genoeg en na enig overleg besluiten wij naar Blaye te gaan. Blijkt op ca. 80km. te liggen van de parkeerplek. Onderweg miezert het. In de namiddag arriveren wij bij het plaatsje. Wat rondkijken, erg stil wellicht doordat aan de ene kant het weer niet meewerkt (bewolkt en fris) en aan de andere kant de meeste winkels al dicht zijn en/of in de avond vanaf 19.00u. open zijn. Op zich lijkt het plaatsje zelf niet echt interessant maar er ligt pal bij ook hier een fraaie Citadel die wij nu van de verte bekijken. Hopelijk morgen beter weer dan kunnen wij alles wat beter bekijken.

27-04-2016 Camperplaats St. Genis de Saintonge
Het is vanochtend zowaar prima weer, wel een schrale koude wind maar de zon schijnt stevig genoeg om dit te compenseren. Er blijkt een vrij grote markt te zijn waar wij eerst gaan kijken. Veel streekproducten maar ook textiel en handicraft, wel heeft alles een ding gemeen, het is allemaal stevig aan de prijs. Vervolgens wordt de citadel bezocht, uiterst interessant met name omdat de omwalling en een aantal panden nog geheel compleet zijn en/of goed gerestaureerd. Toch maar weer verder richting huis, het blijft prima weer en het weerbericht voor NL is dramatisch, dus vrij snel besluiten wij te stoppen met rijden en van het zonnetje te genieten. Eerst kijken bij een andere camperplaats in een dorpje , dit lijkt niets. Vervolgens gaan wij naar een Camperplaats in St. Genis de Saintonge die in de Campergids ook genoemd wordt, die lijkt opgeheven, uiteindelijk komen wij bij deze Camperplaats met een nogal ingewikkeld toegangssysteem, hier dienen wij € 9,00 te betalen maar dan wel voor alles service. Redelijk aardig, gaan wat rondrijden, helaas het plaatsje zelf stelt totaal niets voor, wat inkopen en nog wat rondfietsen om vervolgens lekker in de zon te luieren. 
 
28-04-2016 Camperplaats (Mix-parking) te St. Jean d’Angely
Nog steeds lekker weer, even wat zonnen om vervolgens ca. 80km. verder te rijden want wij hadden gisteren uitgezocht dat het weer hier in de omgeving nog prima is maar verder naar het Noorden waardeloos. Goede weg en vrij snel komen wij bij het plaatsje aan, hier is het inderdaad nog lekker zonnig, uiteraard met een wat frisse wind.De Camperplaats is al redelijk druk en raakt in de loop van de dag zelfs geheel vol. Tijdens ons fietsrit door het plaatsje zien wij veel leuke oude panden en ook een zeer oude basiliek, ergens wat eten en drinken en vervolgens ergens een museum bezoeken, Hierna rond de camperplaats wat fietsen tot wij een knal horen en de achterband van mijn fiets gesprongen blijkt. Terug naar de camper voor het dagelijks avondritueel.

29-04-2016 Camperplaats te La Chapelle Saint Mesmin
Het is bewolkt maar de zon breekt toch regelmatig door, verder richting huis. Eerst een stuk binnendoor maar dat wordt al snel vervelend en vermoeiend en gaan wij verder via Snelwegen o.a. de Peage. Al met al komen wij toch eerst in de namiddag in dit plaatsje aan. Bij de Camperplaats dienen wij eerst € 5,00 te betalen maar dat dan wel incl. Stroom. De bewolking neemt wel toe en het is ook behoorlijk fris. Eerst maar de band plakken, hierna wat fietsen in de omgeving, mede door de wind houden wij het vrij snel voor gezien en gaan binnen zitten.

30-04-2016 Terug in Bergen op Zoom
Behoorlijk fris maar gelukkig wel droog, inpakken en wegwezen. Even voor Parijs aan de andere zijde een behoorlijk ongeluk, tenminste 1 auto op de kant en kennelijk uitgebrand, een enorme file. Wij rijden vlot door, ook Parijs weten wij vlot te passeren, in de voormiddag arriveren wij weer in Bergen op Zoom, het weer is redelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015

06/03 Naar Serangan