Via Engeland naar Spanje + Portugal 2015


16-09 Camperplek Bergues (Fr.)

       In de regen vertrekken wij richting Calais. Om om niet  vroeg te moeten opstaan gaan           wij vandaag naar de camperplek in Bergues. Het terrein is goed nat maar het regent gelukkig niet meer dus we gaan toch maar even het stadje in. Doen voor de rest niets bijzonders.

17-09 Camping Long Acres in Lingfield (GB.)
  
       Het is droog in de ochtend en in een paar minuten zijn wij op het Ferry terrein in Calais. Het tentenkamp hiervoor met de vele asielzoekers doet nogal luguber aan, op het terrein zijn nieuwe hekken met prikkeldraad te zien. De controle zelf stelt dan weer weinig voor. De vaart naar Dover gaat voorspoedig en we komen op tijd in Dover aan. In een rustig tempo en met een zonnetje in de rug gaan wij min of meer non stop naar de Camping toe. De Camping zelf ziet er goed uit maar blijkt wel precies onder de vliegroute van een nabij liggend vliegveld te liggen, het lawaai is soms oorverdovend ! In de namiddag haalt Mieke ons op en gaan wij bij haar thuis genieten van een uitgebreide Indiase afhaalmaaltijd. Hierna weer terug naar de Camping.

18 t/m 21-09 Parkeerplaats in Forest Row

        In de ochtend gaan wij door natte weilanden en smalle paadjes wandelen en komen uiteindelijk bij een restaurant genaamd “The Wiremill Wire “ (zou in het verre verleden ooit een molen gestaan hebben waar ijzerdraad gemaakt werd. Wij bestellen o.a. een glaasje Cider, krijgen wij een glas, wat heet een vaas met een inhoud van een PINT, krijg het ook niet weg. In de namiddag gaan wij naar een parkeerplek bij een buur van Mieke waar de Camper 2 nachten zal staan om de 3e nacht bij Mieke zelf neergezet te worden. Dit weekend is er ook een festival met tal van activiteiten door geheel Forest Row, uiteraard ook bij Mieke. Eerst een expositie van kunstuitingen van Mieke en haar dochters en in de avond een ongelofelijk leuk optreden van een stel muzikanten. Op Zaterdag gaan wij in de namiddag met Karsten naar hun Zeilboot en gaan ook hiermede enkele uren varen, mooie boot met een enthousiaste kapitein. Zondag weer allerlei activiteiten in FR. In de avond gaan wij bij een Indiaas restaurant “Roochi “ heerlijk eten. Op Maandag ondanks een druilerig regentje gaan Maria en ik fietsen op een ex-trein tracé richting Hartfield. Hier gaan wij wat verpozen in een restaurant genaamd “Morning Mist “ dat vol hangt/staat/ligt met zaken die te maken hebben met “Winnie the Pooh “ . Kennelijk heeft de schrijver hier gewoond. In de avond gaan Maria en Mieke uiterst fanatiek “scrabbelen” Geen verdere vermeldenswaardige zaken.

22-09 Maynards Caravan and Camping Park te Arundel

        Wij vertrekken richting Arundel. Wederom (want dit al eerder gedaan) in het kasteel van Arundel uitgebreid de diverse zalen bekeken. Bij het betalen van de tickets blijkt in tegenstelling tot voorheen nu dat je betaalt op basis van de hoeveelheid zalen die je wenst te bekijken, wat vreemd. Het kasteel blijft indrukwekkend. Hierna zoeken wij de Camping op waar wij al eerder geweest waren ( p.n. Pnd. 14,00).Omdat het regelmatig miezert, doen wij verder nauwelijks iets.

23-09 Camping Pear Tree bij Santford

        Het is weer droog en wij gaan rustig aan via de kust richting zoon Freek. Mede op advies van Mieke gaan wij het plaatsje Bosham bekijken. Een uiterst pitoresk dorpje met een enorm verval van het water waardoor zelfs parkeerplaatsen bij gelegenheid onder water komen. Hier wat rondgelopen en ergens wat gegeten en gedronken. Nadat wij bij een andere Camping het oorverdovend rustig vinden gaan wij bij Pear Tree Holiday Park staan (p.n. Pnd. 22,65). Leuke piepkleine camping, gaan wat rondfietsen, geen verdere bijzonderheden.

24-09 Sandyhome Holiday Park in Owermoifgne.

        Het is wederom wat druilerig maar wij duiken weer eens een Trein in, uiteraard getrokken door een Stoomlocomotief. De route gaat van Norton naar Swanage. Wij boemelen een kwartiertje door een echt Engels landschap om vervolgens het plaatsje Swanage te bekijken. Leuk typisch engels plaatsje met een oude pier. Ergens wat eten en drinken om vervolgens de Trein weer terug naar Norton te nemen. In de namiddag vertrekken wij weer en komen uiteindelijk bij Sandyhome (p.n. Pnd. 16,00) aan, een prima camping waar wij ook nog wat in de omgeving gaan fietsen.

25 t/m 27-09 Bij huis van Freek in Taunton

        In de ochtend gaan wij weer verder, prima weer. Aangelokt door een bord besluiten wij Abbotsbury Subtropical te Weymouth te bezoeken.Een uiterst fraai aangelegd park met een zee van blomen en planten, meer dan de moeite waard ! In de namiddag komen wij in Taunton aan en gaan Freek op zijn kantoor bezoeken, hierna naar zijn huis waar wij nabij de Camper parkeren. De volgende dag gezamenlijk wat rondwandelen in T, ook bezoeken wij het Museum in Castle Green en gaan hier ook ergens wat eten en drinken. In de middag pakken Maria en ik de fiets en gaan een eind fietsen langs het riviertje Arun. In de avond gaan we naar de vriendin van Freek (Gily)die ons had uitgenodigd voor een diner. Gezellige avond en weer terug naar T. Zondag naar Bristol hier bekijken wij de beroemde brug ontworpen door Brunel en gaan vervolgens het schip de ss Great Britain (ook ontworpen door Brunel) van binnen en van buiten uitgebreid bekijken.Doordat alles nog authentiek aanziet en aanvoelt zeer indrukwekkend. In de avond gaan wij met z’n allen gezellig bij een goed Indiaas Restaurant (Spice  Gallery te North Petherton) eten. Hierna afscheid genomen van Gily en haar zoon, wat napraten, einde dag.

28-09 Camping Lakefield Holiday Park te Chichester

        Na uitgebreid afscheid genomen te hebben gaan wij naar de Ferry in Newhaven die ons vervolgens naar Dieppe dient te brengen.De TT heeft kennelijk kuren want hij laat ons via vreemde kronkels rijden, uiteindelijk komen wij in de namiddag bij de Camping aan, waar men ons eerst een hele vervelende plaats aanwijst om vervolgens ons op een betere (lees zonnigere) plek te dirigeren. Wat in de zon gezeten, einde dag.

29 t/m 30-09 Camping Buckle Holiday Park te Newhaven

        Via Bognor Regis waar we helaas niet kunnen parkeren verder gereden naar Little Hampton, hier wat rond gewandeld, gegeten en gedronken. In de namiddag arriveren wij dan bij de Camping, deze blijkt achter een dijk direct bij de zee te liggen, wat wandelen uitrusten etc. Op de 30e zouden wij in de ochtend met de Ferry vertrekken, krijgen echter een smsje dat i.v.m. techn. problemen de boot later zal vertrekken, vervolgens dat ie vandaag niet gaat vertrekken. Uiteindelijk na een lange tijd in de rij te staan krijgen wij een nwe ticket voor de vaart morgenochtend. Gaan nu maar naar een grote supermarkt (Sainsbury) voor de boodschappen en gaan weer terug naar de Camping. In de middag wat fietsen waarbij wij gelijk een museum t.w. het Seaford Museum gaan bezoeken. Dit museum is gevestigd in een oud geschutstoren uit de napoleontische tijd. Veel foto’s maar ook veel gebruiksvoorwerpen uit de periode tijdens en na de 2e ww. Einde dag.

01-10-15 Camperplek St. Valery en Caux (Fr.)

        De Ferry is weer verlaat maar ondanks dit dienen wij toch belachelijk vroeg ons te melden, ook onderweg gaat het moeizaam want pal bij Dieppe gaat de boot draaien. Uiteindelijk komen wij rond 16.00 u. in Dieppe aan en gaan vervolgens direct naar de Camperplek. Allemaal wat krappe plaatsen maar wij staan toch leuk en vrij direct bij het water. Gaan wat rondwandelen maar het is behoorlijk winderig waardoor wij weer rap in de Camper gaan zitten.

02-10 Camperplek Deauville

        In de ochtend naar het plaatsje gefietst, kleine markt in het oude stadsgedeelte, wat koffie gedronken. Een van de Ebikes krijgt kuren en weigert dienst. Verder op de route gaan wij naar een plaatsje vlak bij Honfleur echter hier blijkt de Camperplek dicht ! Uiteindelijk komen wij terecht bij de Camperplek in Deauville. Hier is zelfs de electra gratis ! In de namiddag fietsen wij over de brug (fout in Ebike inmiddels gevonden ) naar het zusterplaatsje Trouville. Hier is het gezellig druk mede door een kermis die zelf zo’n beetje uitgestorven lijkt. Geen verdere vermeldenswaardige zaken.

03-10 Camperplek La Suze sur Sartre

        Vandaag rijden wij wat verder tot voorbij Le Mans. Ergens onderweg een dorpje bekeken en hier ook wat gedronken.Het is vandaag lekker warm, wij zitten bij een meertje en gaan hier gelijk wat fietsen. Einde dag.

04-10 Camperplek Chateau Larsher

        Het regent weer eens, vandaag niet al te ver gereden. De Camperplek blijkt wat moeilijk bereikbaar maar beloont ons dan weer wel met o.a. gratis electra. Wij staan vlak bij een oude vestingmuur en een iets minder oude kerk. Regelmatig regent het, maar tussen de druppels door gaan wij de oude kerk bekijken, niet oninteressant.

05-10 Camperplek Bourg sur Garonne

        Ook vannacht blijft het stevig regenen. In de ochtend verder richting Bordeaux. In de middag bereiken wij de Camperplek. De plek zelf ligt dicht bij de jachthaven. Het dorp zelf is onverwacht leuk, gaan wat wandelen en ergens koffie drinken.

06 t/m 07-10 Camping Camino de Santiago te Castrojeriz (Sp.)

        In de nacht veel regen en storm, in de ochtend via de Peage naar Castojeriz, het kleine dorp waar wij al eens eerder op deze Camping waren (p.n. € 16,00). Het is lekker weer en wij gaan dus niets doen. De volgende dag pakken wij de fietsen en gaan wat rondrijden in het dorp, doordat wij nu wat meer power bij ons hebben komen wij nu ook op plaatsen waar wij niet eerder waren en blijkt het dorpje nog steeds fascinerend. Uiteraard ook ergens gegeten en gedronken.

08 t/m 09-10 Camping Don Quichotte te Salamanca

        In de ochtend met lekker weer besluiten wij na enige aarzeling toch naar Salamanca te gaan, deze Camping zou het dichtst bij de stad liggen. De Camping zelf ziet er goed verzorgd uit en de beheerder is uiterst vriendelijk, hiermede is wel het positieve van deze Camping vertelt. Het winkeltje blijkt slechts in de ochtend geopend en heeft nauwelijks keus, de bar blijkt gesloten terwijl in de nabije omgeving geen winkel noch bar is. De toiletten hebben geen toiletpapier en geen toiletbril, de douches hebben geen haken om iets op te hangen. Op de 1e dag wat luieren en een stukje fietsen, de 2e dag via een smal paadje fietsen wij naar de stad Salamanca. Een leuke stad met vele oude historische gebouwen, hier wat rondlopen, fietsen en bij diverse terrassen wat drinken, in de middag weer terug. Wat luieren, einde dag.

10-10 Camperplek Caceres te Caceres (Pt.)

        De echte camperplek blijkt vol maar nabij staan nog wat andere campers op een algemene parkeerplek dus wij gaan er maar bijstaan. Wij blijken pal bij het oude centrum te staan, zij het dat de weg naar boven knap steil is en Maria moet dus ondanks de fiets toch lopen. Ook dit plaatsje heeft een echt, zeer oud centrum met vele historische gebouwen waarvan de meeste ook nog eens in zeer goede staat ! Vandaag laat het weer ons enigszins in de steek, soms wat zon maar soms ook wat regen, toch genieten wij van dit stadje. Na wat nuttigen gaan wij dan ook in de namiddag weer moe maar voldaan terug naar de Camper.

11-10 Camperplek Terrugem  te Terrugum

        De bedoeling was om naar Monsarraz te gaan maar het weer is niet bijzonder dus besluiten wij om een Camperplek halverwege te zoeken in afwachting van beter weer. Het plaatsje blijkt erg klein en heeft niet veel bezienswaardig te bieden. Beneden ons zien wij veel krotten uit golfplaat, verderop een oud kerkje en dat is het wel zo ongeveer. Regelmatig giet het dus al te ver komen wij ook niet. In de avond gaan wij bij een plaatselijk restaurant wat eten en drinken, mede door de sympathieke kroegbaas en de goede wijn eten wij prima.
 
12-10 Camperplek Monsarraz

        Ook in de ochtend regent het, toch maar verder, eerst via een Lidl om boodschappen te doen. Uiteindelijk komen we bij Monsarraz aan, wij waren hier al een tijd geleden maar toen met veel regen, helaas ook nu blijkt het weer te regenen. Het komt erop neer dat afwisselend het regent en de zon schijnt, dus er tussendoor gaan wij wederom dit plaatsje bekijken, blijft een inspirerend plaatsje.

13-10 Camping Castro Verde te Castro Verde

       In de ochtend nog even snel het stadje bezoeken, het weer wordt gelukkig wat beter. Nu verder richting Zuid Portugal. De weg waarop wij rijden wordt over talloze kilometers verbeterd, verbreedt, geasfalteerd etc. Bijzonder vermoeiend rijden dus op enig moment kijken wij of wij niet ergens een nachtje kunnen uitrusten en vinden na enig zoeken dit plaatsje. Tot onze grote verbazing blijkt deze Camping alles te bieden wat je mag verwachten en dat voor € 10,00 ,ruime plaatsen, goede wc’s, keurige douches. In de namiddag even het plaatsje bekijken, niet veel bijzonders, gelukkig is het lekker warm weer en dus gaan wij luieren.

14 t/m 15-10 Camperplaats Armeixial

        Het is lekker weer maar toch maar weer verder. Uiteindelijk komen wij via veel slingerweggetjes ergens in de Bergen bij deze Camperplaats aan. Er staan slechts een paar Campers wellicht omdat deze plek nogal geïsoleerd ligt. Ondanks dit heeft deze plek zelfs elektriciteit en dan nog gratis. Het is behoorlijk warm dus wat luieren maar toch ook nog wandelen, wat door het heuvelachtig karakter veel van de voetjes vraagt. Ook de volgende dag is het heerlijk weer en dus blijven wij nog een dagje. Weinig doen en veel genieten.
16 t/m 17-10 Camperplaats Parque da Gale bij Albufeira

       Wij gaan weer verder nu naar deze Camperplaats, op het eerste gezicht een drukke plek maar wij weten toch een prima plaats te vinden, dit is een commercieel gerunde plek dus je moet betalen, € 8,00 incl. elektra. De staf is uiterst vriendelijk en geeft ongevraagd een hoop informatie.Wij gaan met de fiets naar Albufeira maar dan wel naar de Marina en het hierna liggende vissershaven. Naar de stad zelf vinden wij nu echt te ver.De volgende dag gaan wij weer wat rondfietsen en komen hierbij ook terecht bij het strand met fraaie rotsformaties. Eerder hadden wij al ergens een indiaas restaurant gezien. In de avond gaan wij daar eten. Mijn gerecht was heerlijk , die van Maria iets minder.

18 t/m 19-10 Camping Tavira bij Tavira

        Vandaag is het broeierig warm, binnendoor gaan wij naar het plaatsje Tavira waar wij in de namiddag aankomen. Inmiddels is de hitte omgeslagen in druilerige regen, op de Camperplek is het dan ook wat lastig om ergens te gaan staan, temeer daar er geen aangegeven plaatsen zijn. Uiteindelijk staan we op een fatsoenlijke plek en besluiten we vandaag maar binnen te blijven. De volgende dag is het redelijk droog dus gaan we het plaatsje zelf bezoeken. Ook dit plaatsje heeft vele oude en monumentale gebouwen en erg veel restaurants. Terug op de Camping valt het ons nu pas op dat het best een mooie Camping is met uitstekende voorzieningen. De toiletten zijn mooi en compleet, de douches ruim en voorzien van allerlei ophangmogelijkheden. Wij zien zelfs meerdere wasmachines, gasfornuizen en een magnetron ! Voor al deze voorzieningen betaal je slechts € 9,90 p.d.

20-10 Camperplaats Manta Rota te Monta Rote

       Deze camperplek lijkt als 2 druppels water op die van VRdSA, zelfs de prijs is hetzelfde, t.w.  € 4,50 p 24 u. Het is bijzonder druk terwijl het plaatsje zelf maar weinig te bieden heeft. Wel ligt de Camperplek pal bij het strand, wellicht dat dit de reden van de drukte is. Het is lekker weer met wel redelijk veel wind. Wat rondfietsen en niksen.

21 t/m 23-10 Camperplaats Vila Real de Santo Antonio

        Deze camperplaats, die een oude bekende voor ons is, is bij het aankomen zo goed als leeg, wij snappen er niets van, wel zien wij een paar grote trailers waardoor wij denken dat het terrein recent is gebruikt voor een circus, zeker weten doen wij dit echter niet. Voordeel is wel dat wij nu precies daar kunnen staan waar wij ook willen. In de middag het plaatsje weer eens bezoeken en lekker luieren in de warme zon. Donderdag met de veerboot naar Ayamonte (Sp.) waar wij een paar uur rondlopen, fietsen en uiteraard wat drinken. In de namiddag weer terug en opnieuw luieren. Vrijdag begint de dag wat grauw, toch weer naar het plaatsje want wij hebben brood en een laken nodig. Brood blijkt het probleem niet, maar wel het laken, althans de maat, wij hebben 2x2 mtr. nodig en die hebben zij hier niet, nu maar een andere maat genomen. Wat souvenirs gekocht om weer terug naar de Camper te gaan. In de middag gaan wij wat in de omgeving fietsen, wat nuttigen en een avondmaaltijd van Bockwurst met een Brotchen in de Camper opeten.

24 t/m 25-10 Camperplaats  Olieite

        De dag begint grauw, inpakken en naar Lidl, boodschappen doen en wie zien wij daar ?? Jawel Wim en Lusie (ex-beheerders waar wij begin dit jaar in Portugal op bezoek waren ), de wereld blijft toch klein ! Wat bijgepraat, hierna via een uitstekende weg de bergen in om uiteindelijk bij deze Camperplaats terecht te komen. Wij zijn hier de eerste maar snel na ons volgen er een paar meer. Ruime plaatsen, overal elektra aansluitingen en waterkraantjes en dat alles voor € 7,00 p.d. Fraai uitzicht over een dal met een stuwmeer. Helaas is het weer nog steeds grauw met af en toe wat regendruppels ,dus veel meer dan vanuit de Camper rondkijken zit er voorlopig niet in. Zondag is het gelukkig beter weer en gaan wij wat in de omgeving fietsen, nu ja niet echt ver want de heuvels zijn behoorlijk steil. De natuur is bijzonder fraai dus wij genieten.

26 t/m 27-10 Camping La Aldea bij El Rocio

        Reeds tijdens een eerdere reis wilden wij eigenlijk El Rocio bezoeken maar kwam het er niet van dus nu gaan wij echt die kant uit. Eerst ergens bij een Lidl foerageren komen wij bij deze Camping aan (€ 16,00 p.d.). Redelijk stil met Campers maar druk met vliegen. De hele camping is overigens met zand opgezet, omdat het eerder ook hier stevig geregend heeft,vele plassen dus behoorlijk modderig. In de middag gaan wij El Rocio  bezoeken, toch wel erg speciaal met vele fraaie huizen waarvan de meesten slechts dienen als ontvangsthuizen van broederschappen die maar een paar dagen per jaar samenkomen en uiteraard zijn idd. alle straten van zand gemaakt, het rijden is dan ook niet echt gemakkelijk. In de nacht stormt en regent het enorm, in de ochtend is hiervan gelukkig weinig meer te merken. De zon schijnt en wij gaan wederom het dorp bekijken en gelijk uit de verte een stukje natuurlandschap Donana, in de verte zien wij wat reigers en andere vogels die wij niet goed herkennen. Ergens wat eten en drinken.
    
28-10 Camperplaats El Bosque

        Waar gaan wij nu heen, uiteindelijk besluiten wij richting Jerez de la Frontera te rijden om dan onderweg te bekijken waar te stoppen. Blijkt een tocht van ca. 190 km. via Sevilla. Het is lekker weer, soms zelfs smoorheet. Wel vermoeiend rijden, ergens voorbij Sevilla besluiten wij een Camping op te zoeken die wij op de Tomtom gevonden hadden, een deel van de weg is verschrikkelijk slecht met diepe gaten. Op de plek aangekomen waar de Camping zou moeten liggen blijkt er niets te zijn, hoewel, je ziet allerlei ruïnes ,rommel en bouwafval waaruit blijkt dat hier ooit een Camping geweest zal zijn, dus het hele stuk weer terug. Wij besluiten nu maar naar  El Bosque te gaan, hiervan is het redelijk zeker dat er een Camperplaats is. Weer een stuk rijden om in de namiddag in El Bosque te arriveren, een klein plaatsje ergens in de bergen. De (gratis) plek is snel gevonden, gaan wat uitrusten en vervolgens wat rondwandelen. Het plaatsje bevalt ons wel, na ergens wat gedronken te hebben is het avond en gaan wij in de Camper wat eten en drinken.

29-10 Camperplaats Olvera

        Nog even wat ronddwalen in El Bosque om vervolgens verder te gaan naar Olvera, wij hadden gelezen dat hier een complete serviceplek zou zijn, ook een fietspad gemaakt op een spoorbaan die wel ooit aangelegd was maar nooit in gebruik is geweest. In de middag komen wij aan bij het plaatsje maar de serviceplek blijkt gesloten met een ketting, je moet een bepaald nummer bellen, hebben geen zin om dit te doen en gaan gewoon pal bij op een parkeerplek staan. Vervolgens pakken wij de fietsen en gaan een stuk op het fietspad fietsen. Erg mooie omgeving en wij genieten dan ook van het tochtje. In de avond gaan wij bij een restaurant pal bij eten, wij zijn de enige en dit zal ook niet veranderen. Als de gerechten aankomen begrijpen wij ook waarom. Ik had gegrilde baby lamsboutjes besteld, het waren meer luciferstokjes met nauwelijks enige smaak, het gerecht van Maria was nauwelijks beter, wij hebben maar uit armoede een fles wijn hierbij leeg gedronken.

30-10 t/m 03-11 Camping Torremolinos te Torremolinos

        Vrij snel gaan wij verder en via een mooie weg met weinig verkeer gaan wij door de bergen richting Malaga om uiteindelijk bij de Camping te belanden. Goede plek uitgezocht en lekker niks doen want het is behoorlijk warm. In de middag gaan wij nog even op de fiets wat boodschappen doen in Carihuela bij de Nederlandse Winkel, vlak bij de Camping komt Maria te vallen, de reden is onduidelijk maar ze heeft wel behoorlijk veel pijn, pijnstillers en zalf en morgen verder kijken. In de nacht van Zaterdag op Zondag gaat het plotseling stevig regenen en waaien, gelukkig is zondagochtend alles weer droog, de wind blijft echter hard tot stormachtig. Op de fiets (Maria rijdt nu wel voorzichtig, maar het lukt ) gaan wij richting Benalmadena om het golfspektakel te bekijken, bij bepaalde delen van de kust slaan de golven zelfs over de boulevard heen, prachtig gezicht, verder weinig vermeldenswaardig. In de avond gaat het hevig onweren en weer regenen wat de hele nacht zal aanhouden. Via Internet hadden wij eerder gelezen dat er sinds een jaar een Metro zou zijn in Malaga en gaan Maandag die uitproberen, hiervoor eerst met het treintje van Torremolinos naar het grote Station in Malaga, t.w. Maria Zamora, even verderop blijkt idd. een ingang van de Metro te zijn. Voor € 3,00 gaan wij mee tot ergens in een buitenwijk hier vinden wij  een restaurantje waar wij een heerlijke lunch hebben met een uitgebreide saladekom met tonijn voor Maria en voor mij een soort tosti van bacon met o.a. kwarteleitjes en dat alles voor slechts € 14,00. Nog wat ronddwalen en weer terug naar het beginpunt v.d. Metro vanwaar wij o.a. langs de havens gaan wandelen. In de middag gaan wij moe maar tevreden terug naar Torremolinos, wat inkopen doen en naar de Camper. De hele dag was het zwaar bewolkt zodat wij elk moment voor regen vreesde, gelukkig bleef die uit, wel wordt het in de middag behoorlijk koud dus vluchten wij de Camper in ! Ook in de nacht van Maandag op Dinsdag gaat het weer behoorlijk regenen. Dinsdagochtend wordt het gelukkig weer droog maar de zware regenwolken blijven hangen. Pakken de trein naar Fuengirola om naar de markt te gaan, wandelen en kijken. Vervolgens terug naar Torremolinos maar dan het centrum, ook hier wat wandelen etc. Worden moe en pakken de Taxi om ons naar de Camping te brengen. Gelukkig is het droog gebleven.

04 t/m 08-11 Camping Roquetas te Roquetas de Mar
        In de ochtend afrekenen, men rekent nu € 18,00 p.n. wat eigenlijk behoorlijk veel is voor deze simpele Camping, tja deze Camping is wel de enige in de verre omgeving. Na enige discussie besluiten wij naar Roquetas te rijden ca. 200 km. Voor een belangrijk deel doen wij dat via de oude weg langs de kust. Tussentijds wat wandelen in Torre del Mar wat ons doet besluiten een volgende keer Torremolinos te vergeten en hier weer te gaan camperen. Ergens bij een baai besluiten wij te stoppen en van het panorama te genieten. Plotseling zien wij een Gems die met een ongelofelijke lenigheid langs de steile rotsen rent. Uiteindelijk komen wij bij de Camping Roquetas aan, wat een verschil met de vorige Camping, wij betalen slechts      € 16,00 p.n. voor een bijzonder ruime plaats, de wc’s zijn schoon en wat erg belangrijk is ; de douches zijn ruim en hebben de mogelijkheid om je spullen op te hangen. Wij zijn helemaal tevreden temeer omdat de zon al de hele dag schijnt ! In de namiddag eindelijk onze nieuwe voortent opgezet, gaat gelukkig erg gemakkelijk, ook hierover zijn wij dus tevreden. De volgende ochtend, dus Donderdag wat zonnen, wat fietsen en ergens wat eten en drinken, verder niets,lekker ! Vrijdag en Zaterdag schijnt de zon nog steeds stevig en wij genieten er van, gaan wat fietsen, ik wordt geknipt (overigens niet geweldig) en we doen wat boodschappen. Zondag nog steeds veel zon maar ook met veel wind, voor ons lekker maar voor de voortent minder want hij is nauwelijks verankerd. Morgen gaan we toch verder dus nu maar gelijk de boel afgebroken, hierna weer gefietst etc.
9 en 10-11 Camperpark Acindalo te Vera

        Nog steeds heerlijk weer, de harde wind is verdwenen, een meter onderweg geeft 26 Graden aan. Eerst naar Lidl, vervolgens rechtstreeks naar Vera. Ten dele doen wij dit via de snelweg en deels via binnenwegen waardoor wij lang kunnen genieten van de natuur in het natuurpark Gabo de Gata welke vaak doet herinneren aan de achtergrond bij spaghettifilms. Wij komen dan ook relatief laat aan ondanks dat de afstand ca. 180 km.is. In Vera geeft de TT een verkeerde route aan maar dankzij een behulpzame chauffeur komen we snel op de juiste route. Wij waren hier ca. een jaar eerder, het terrein is inmiddels vergroot en de prijs is ook hoger geworden, nu € 11,00 p.d. (incl. elektra). Wij genieten van het mooie weer in de omgeving en doen verder niets. Dinsdag gaan wij eerst douchen, hiervoor kunnen wij gebruik maken van een 4tal complete badkamers !! Dus een douche, toilet en zelfs een bidet, uiterst luxueus. Vervolgens naar Vera zelf hier dwalen wij een aantal uren door het (kleine) historisch centrum, dan wat boodschappen doen en weer terug naar de Camper, in de namiddag nog wat fietsen, het blijft heerlijk weer.
 
11-11 Camperplaats Sierra Espuna te Totana

        Met mooi weer weer verder, eigenlijk weten wij niet goed waar de eindbestemming voor vandaag zal zijn maar rijden wel richting Benidorm. Onderweg besluiten wij om toch even te gaan staan in Totana, hier waren wij al eens eerder geweest en het was toen goed bevallen. In de middag arriveren wij en gaan vervolgens proberen te fietsen naar Totana maar de weg blijkt vrijwel constant te dalen en d.w.z. dat je terug constant zwaar in de trappers moet staan en voor Maria lijkt dit geen goed idee. Terug en langs het kanaal een urbanisatie in waar wij al eens eerder waren, nu verder gereden en ergens een pilsje gedronken, uiteindelijk weer via een andere route terug bij de Camper. De plaats is rustig met niet te veel Campers en de gratis Wifi blijkt uitstekend. Incl. elektra betaal je € 10,00 (p.n.).
  
12 t/m 15-11 Camping El Raco te Benidorm

        Wij worden wakker door een zwak zonnetje, de warmte van de afgelopen dagen ie er (even?) niet meer. Pakken alles in en besluiten om naar de Camping in Albir te gaan. Deels via de snelweg en deels via secundaire wegen komen wij vroeg in de middag bij de Camping Cap Blanche in Albir aan. Wij krijgen een overzicht van niet al te veel vrije plaatsen mee en gaan op de Camping rondlopen. Overvol en waarsch. bijna voor 100% Nederlanders, duidelijk allemaal overwinteraars als je kijkt naar alle spullen. Wij vinden eigenlijk geen enkele vrije plaats leuk (te rommelig, te veel schaduw, te klein) en hebben het eigenlijk wel gezien. Weer naar Benidorm en ook weer naar de zo bekende Camping Raco. Ook hier een lijstje met vrije plaatsen en ook deze is eigenlijk best klein. Uiteindelijk vinden wij een plek die min of meer naar onze zin is en gaan deze aanmelden. Daar wij 4 dagen willen blijven betalen wij nu € 24,50 (p.n) anders was het nog meer geweest. Inmiddels is het weer ook hier enigszins omgeslagen want in de namiddag is het fris ! Uitpakken, wat boodschappen doen en bij het Indiaas restaurant eten.Vrijdag begint wederom met bewolking ondanks dat div. weersdiensten schrijven dat het vandaag hier onbewolkt moet zijn ! Soms komt de zon door en dan is het ook bijzonder warm maar als de zon achter de bewolking zit dan is het wel gelijk koel ! Vandaag konden wij verhuizen naar een betere plek op de Camping, ik wilde zelfs zo snel weg dat ik met sandalen aan de Camper in de achteruit zette, voet schiet uit en ik knal tegen een achterliggende scooter aan, schade ca. € 150,00. Tja eigen schuld,dikke bult. De rest v.d. dag gebruikt om te verhuizen, op de boulevard te vertoeven (incl. sangria’s drinken) en wat te shoppen, geen verdere bijzonderheden. Het weekend wordt gebruikt voor allerlei simpele activiteiten. Het mooie weer is inmiddels ook weer teruggekeerd.

16 en 17-11 Camping Altomira te Navajas

        In de vroege ochtend wordt op de Camper geklopt, wat zou er aan de hand zijn ? Blijkt een Vlaams echtpaar dat informeert of wij vandaag vertrekken en wanneer, behoorlijk kribbig zeg ik dat ik wil slapen! Maar ja, je bent toch wakker dus maar alles ingepakt, wat boodschappen gedaan en vervolgens op weg naar Navajas, toch al gauw ca. 250 km. In de middag hier aangekomen en een leuk plekje uitgezocht (kost € 16,00 p.n.). Wat in de zon bakken en een korte fietstocht naar Nevajas waar wij wat in het Centrum rondrijden, geen verdere bijzonderheden. Je kan merken dat wij in de bergen zitten want het was een partij koud gisteravond, uit arremoede de kachel maar aan gedaan. Dinsdagochtend is het gelukkig weer zonnig dus lekker warm. Wij besluiten om “ Via Verde Ojos Negros “ een pad over een voormalig spoortracé waarover wij reeds eerder gefietst hadden, weer te rijden, maar nu wat verder naar het dorpje Jerica. Blijkt een uiterst leuk en charmant dorpje te zijn met redelijk veel Moorse invloeden. In de middag weer terug om vervolgens bij de Campingkantine een Menu del Dia van goede kwaliteit te verorberen , maar wij zijn nu niet meer te houden en gaan nog in Navajas naar de Bronnen en de Watervallen, lijkt nog imposanter dan vorige keer ! Weer terug naar de Camper waar het al snel fris wordt en wij dus vroeg de Camper induiken.

18 t/m 20-11 Camping Eden te Peniscola

        Gelukkig was het vannacht niet meer zo koud en de zon is er vanochtend ook vroeg bij. Ontbijten, inpakken en weer weg. Halverwege gaan wij een Camperplek in Benocasimme bezoeken of dit wat voor ons is. De plek wordt in de plaats duidelijk aangegeven dus vinden wij het snel, helaas ook vele anderen terwijl de plaats zelf klein is, kortom het is vol. Terug op de route even bij een Lidl stoppen om in de voormiddag bij de Camping aan te komen. Het blijkt niet al te druk dus wij kunnen kiezen, uiteindelijk een goed plekje gevonden. Ons was al tijdens het rijden over de boulevard opgevallen dat het erg rustig is en vele restaurants gesloten. Mssn. dat het wat te maken heeft met het weer, want het is heerlijk warm in de zon, maar zo gauw als de zon er niet is, dan is het stomweg koud. Uitpakken en lekker in de zon liggen. In de avond een Menu del Dia ad € 11,00 pp. incl. wijn van redelijke kwaliteit, koud is het wel. De rest van de dagen gaan wij de oude stad bekijken, wat parken bezichtigen en naar Beniscarlo. Overdag gelukkig lekker warm, maar in de avond begint het toch koud te worden.

21-11 Camperplek te Le Boulou

        Als we wakker worden waait het stevig, zeg maar dat het stormt, de lucht ziet er dreigend en somber uit. Inpakken, betalen € 18,00 (p.n.) en wegwezen. Tijdens het rijden komt de zon weer op maar het waaien verandert in stormstoten. Eerst hadden wij bedacht om nog een nachtje in Spanje te blijven maar de zon zakt weg en nog gekker er komt een waarschuwing voor Sneeuw. Ergens ter hoogte van Gerona blijkt de weg bezaait met hagel, verschillende auto’s staan ook beschadigd aan de kant ! Vlakbij de Franse grens komt de zon weer door, de storm blijft, de grenscontrole stelt totaal niets voor en wij gaan in Le Boulou staan. Wat rondlopen in het stadje om weer snel terug te gaan naar de Camper want het is behoorlijk guur.

22-11 Camperplek te Trevoux

        Het is koud, dus snel de verwarming aan, ons wassen en aankleden om vervolgens naar de Zondagsmarkt in Le Boulou te wandelen. Blijkt nauwelijks iets voor te stellen hooguit 15 kraampjes met kaas, groenten, bloemen ed., wij zijn dus snel uit gekeken en gaan bij de bakker vers brood kopen en een lekker bakje koffie drinken. Inpakken en wegwezen. Zeker langs de kust hebben wij urenlang last van forse windstoten, het managmentinfosysteem  brandt ook weer eens, trekken wij ons nu niets meer van aan. In de namiddag rijden we door Lyon en omdat Maria pijn heeft aan haar ledematen en hoofd gaan wij van de snelweg af en gaan in Trevoux staan, plaats stelt niets voor (wij waren hier al eerder) maar het is hier rustig, morgen weer verder.

23-11 Stavenisse

De ochtend begint koud dus zo snel mogelijk weer verder. Ik weet Maria te overtuigen dat wij gezien het weer beter in 1 keer kunnen doorrijden  dus in de avond komen wij weer thuis.           

  

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015

06/03 Naar Serangan