Frankr. Spanje Port. Maart April 2015


28-02-2015 Camperplek in Vinzelles
De Camper vol met electra,gas en water wilden wij vroeg vertrekken, echter blijkt dat alsnog de beveiliging van de boiler door de kou gewerkt te hebben, d.w.z. al het water is weggelopen! Alsnog opnieuw bijgevuld en dochter Annette, haar man en oom begroet. Door de kou richting Spanje. Ergens bij een tolpoort bemerken wij tot onze schrik dat het linker raam kapot is, motortje is wel hoorbaar,maar in het raam zit geen beweging. Vervolgens blijkt ook weer het water weggelopen te zijn, de reis begint dus al goed ! In de avond bereiken wij Vinzelles waar wij opnieuw water bijvullen en de beveiliging gaan kortsluiten. Het is behoorlijk koud maar de verwarming werkt goed en wij gaan vroeg naar bed.

01-03-2015 Camperplek in Le Boulou
In de ochtend gaan wij verder richting het Zuiden. Nu gaat plotseling het motorlampje branden, omdat alles verder goed lijkt besluiten wij gewoon verder te rijden. In de middag zien wij ergens een thermometer met 21C gr. en denken dat wij genept worden. Uiteindelijk besluiten wij bij Boulou te stoppen op een Camperplek, behoorlijk vol maar wij vinden toch een plekje. Wat helemaal een openbaring is, is dat het hier behoorlijk warm is, de 21C blijkt toch te kloppen. Wat rondwandelen in dit redelijk leuk plaatsje, wat TV kijken om op tijd te gaan slapen.  

02 t/m 04–03-2015 Camping Eden te Peniscola
Redelijk vroeg op, het is heerlijk warm en zonnig. Verder wederom via de Peage. Wel besluiten wij om in Mataro een Forddealer te raadplegen. Het is druk bij de dealer dus de Ruit laten wij maar zitten. De monteur sluit een computer aan en na enige tijd blijkt een bepaald onderdeel niet meer naar behoren te werken. Men adviseert ons maar gewoon verder te rijden en evt. ergens bij het einddoel naar de klacht te laten kijken, het ergste wat ons kan overkomen is dat er wat Power wordt teruggenomen. Zonder verdere problemen komen wij in de namiddag bij de, ons al van eerdere reizen, bekende Camping aan. Vinden een goed plekje en gaan in de avond bij het hierbij behorend restaurant een “menu del Dia” bestellen. Alleszins redelijk eten en tezamen met een zeer fatsoenlijke wijn zijn wij E 23,00 kwijt. Nog wat na babbelen, TV kijken, slapen. In de nacht blijkt het licht geregend te hebben en een belangrijk deel van de dag is het somber weer. Gelukkig niet echt koud, maar waar wij eerder vandaag besloten te gaan fietsen, verschuiven wij dit toch maar naar morgen.Woensdag begint met lichte regen en behoorlijk veel wind, gelukkig wordt het snel beter en begint de zon door te komen. Even wat in de zon zitten om vervolgens de fietsen te pakken en richting Benicarlo te gaan langs de zee. Wat rondkijken daar, wat drinken om vervolgens een Lidl te bezoeken voor wat boodschappen. Hierna weer terug, nog wat zonnen om in de avond bij het campingrestaurant wederom een “menu del dia ”te verorberen, nog steeds zeer smaakvol,hierna TV en slapen.

05 en 06-03-2015 Camping Altomira te Navajas
DSCN1482DSCN1484DSCN1485
DSCN1488DSCN1491DSCN1493
De ochtend begint wederom bijzonder zonnig maar ook weer met erg veel wind dus gaan wij weer verder richting het Zuiden. Voor vanavond kiezen wij Camping Altomira o.a omdat wij ergens lezen dat je daar goed kan fietsen speciaal via een route over een ex-spoorbaan. De wind verhuist met ons mee en na enige uren bereiken wij Navajas welke redelijk hoog in de bergen blijkt te liggen. Hoewel er nog steeds veel wind is, blijkt tot onze stomme verbazing waar wij staan de wind nauwelijks voelbaar en brandt nu nog slechts de zon. Wij gaan dus enige uren zonnen, hierna toch maar de fietsen gepakt om het stadje Navajas te verkennen. Het is nu wel duidelijk dat wij in de bergen zitten want wij rijden zo’n beetje steil naar beneden. Het stadje is wel grappig en wat erg bijzonder is, is dat je behalve een paar meisjes helemaal niemand ziet, kennelijk allemaal bezig aan een siesta. De terugweg is helemaal een uitdaging want nu moeten wij de steilte omhoog, m.n. Maria heeft het er zwaar mee. De rest van de dag verloopt zoals de meeste dagen.De volgende dag (Vrijdag) was de nacht wederom behoorlijk koud, maar ook nu weer begint de dag met vol zon en zal de zon ons vandaag ook niet meer verlaten. Wij gaan nu het fietspad wat over de ex-spoorlijn is gemaakt,volgen. Een rit met vele fraaie vergezichten, in de namiddag gaan wij via het stadje naar de waterval, het is wel een kleintje maar de natuur is hier adembenemend mooi. Een tijd verpozen wij hier om wederom via het stadje terug naar de camping te gaan. Moe maar voldaan lekker in de zon relaxen. Geen verdere bijzonderheden.

07 t/m 09-03-2015 Camping El Raco te Benidorm
Wederom was de nacht koud maar het lijkt erop dat wij eraan beginnen te wennen, de zon schijnt weer volop maar wij gaan toch verder. Via de boekjes hadden wij bedacht om naar een Camperplaats te gaan in het dorpje Alqueria de la Comtessa. De rit, nu eens niet via de Peage, is fraai en na enige uren komen wij bij de Camperplaats aan, kijken er naar en besluiten hier toch maar niet te staan. Zover als wij kunnen bekijken staan de Campers wel erg dicht tegen elkaar en de ondergrond is Beton wat ons ook een vervelend aanblik geeft ! Uiteindelijk, meer om mij een plezier te doen, gaan wij verder richting Benidorm en wel naar El Raco waar wij al vaker kwamen. Onderweg begint het behoorlijk fris te worden en bij de Camping aangekomen is het stomweg koud ! De Camping is ook nog eens behoorlijk vol zodat wij niet kunnen staan waar wij zouden wensen, maar uiteindelijk ergens staan waar het redelijk is. In de avond gaan wij goed eten bij een Indiaas Restaurant, wat rusten. Einde dag ! Zondag opent de dag met sluierbewolking dus niet echt warm, gaan fietsen in het dorp. Met de E-bikes blijkt je toch wel behoorlijke stukken te kunnen fietsen zonder echt moe te worden. In de namiddag weer terug.Maandag begint zonnig, wij besluiten naar Altea te fietsen,hier wat rondgekeken en gelijk de Camping (Cap Blanche)bekeken waar wij al eerder waren maar het toen erg rommelig vonden. Het is net als eerder propvol maar men heeft de pitches beter afgebakend zodat het wat aangenamer overkomt, wellicht iets voor de toekomst. Maria smult ergens van een ketel met mosselen en ik wat later van een glas ijs met aardbeien. Even naar LIdl om vervolgens weer terug te gaan. Geen verdere vermeldenswaardige zaken.

10 t/m 12-03-2015 Camping La Fuente te Banos de Fortuna
DSCN1499DSCN1503
Wij gaan weer verder richting Provincie Murcia, na enige uren in een heerlijke zon gereden te hebben,komen wij bij deze Camping aan. Behoorlijk druk, het blijkt met name te komen omdat vele kampeerders uitsluitend hier zijn vanwege de medicinale baden. Wij komen hier vanwege de zon en die is hier goed aanwezig, ik schat dat het hier gauw 29Gr.C zal zijn, ook hier overigens wel met begeleiding van een redelijk koele wind maar deze is nu net lekker. Wij gaan wat relaxen, morgen de omgeving verkennen. Woensdag eerst wat luieren, vervolgens gaan wij naar het plaatsje Fortuna zelf, blijkt matig interessant. Ergens wat drinken, wat rondrijden om vervolgens weer terug te gaan naar de Camping. Inmiddels is het op de Camping zo heet geworden dat wij nu ook het voorscherm aan het zonnescherm gaan hangen wat enige verlichting geeft ! In de avond is het weer zo koud dat wij korte tijd de kachel aangooien. Donderdag gaan wij naar het ca. 5 km. verder gelegen plaatsje Mahony. De weg is behoorlijk geaccidenteerd met soms forse stijgingen en idem dalingen, wat zijn wij nu blij met de e-bikes. Tijdens een stijging passeren wij zelfs een wielrenner. De natuur onderweg doet sterk denken aan een maanlandschap, erg vreemd, waarschijnlijk komt dit door forse afgravingen. In Mahony wat drinken en rondkijken, vervolgens weer terug. In de namiddag fietsen wij nog even naar en door een fors grote urbanisatie welke op zich al een dorp lijkt. Meeste huizen leeg, tot onze verbazing zien wij een Indiaas restaurant die zelfs nog open is. Een Indiaas Menu del Dia kost hier E 8,50, helaas hebben wij net gegeten dus moeten wij de lekkerheden aan ons voorbij laten gaan. In de avond in het restaurant van de Camping gegeten, Maria Konijn en ik Entrecote, het eten had iets gemeen, nl. dat het stomweg slecht van kwaliteit is. Einde dag.

13 en 14-03-2015 Camperstop Sierra Espuna te Totana
DSCN1509DSCN1510DSCN1512
DSCN1518DSCN1514
De ochtend begroet ons wederom met veel zon, toch maar inpakken, wij gaan verder. Eerst ergens bij een Lidl boodschappen doen, vervolgens richting Camperplaats Huerta bij Murcia. Na Venige uren komen wij hier aan en jawel net als vorig jaar blijkt deze Camperplek overvol dus verder en nu naar Totana. Het weer begint wat te veranderen, het is niet meer zo heet. Ergens komen wij bij een brug met een geringe hoogte, theoretisch moeten wij hier kunnen passeren maar NA het passeren slaat een stang tegen de schotel, eigenlijk wel raar. Gelukkig blijkt achteraf dat deze klap geen schade heeft opgeleverd. Uiteindelijk komen wij in Totana aan, de Camperstop is erg rustig, slechts een 4tal andere campers. Wij moeten wennen aan de temperatuur, het is wel warm maar lang niet zo warm als bijv. in Fortuna. De rest v.d. dag doen wij niets bijzonders. Zaterdag gaan wij het stadje in, de route is behoorlijk heuvelachtig, wij zijn nu nog meer blij met de fietsen want zelfs Maria “vliegt “ heuvel op en heuvel af. De zon laat ons redelijk in de steek, het plaatsje komt dan ook wat somber over. Gaan een kerkje bekijken, wat andere gebouwen en drinken ergens wat, hierna weer terug. In de middag nog even een urbanisatie bezoeken, niet interessant, hierna wat zonnen maar al snel begint het koel te worden en dus naar binnen.

15 t/m 18-03-2015 Camping Roquetas te Roquetas del Mar
Gisteren was het in de namiddag al behoorlijk koud en de weersverwachting gaf voor deze regio geen verbetering van het weer aan, sterker het zou in de komende tijd gaan regenen. Via Internet kwamen wij erachter dat in de regio Almeria nog het beste klimaat zou zijn. De ochtend was inderdaad al aardig fris dus hup naar Roquetas del Mar. Na enige uren rijden komen wij hieraan en idd. hier is het nog zonnig dus tevreden zoeken wij een plaatsje (uiteindelijk nemen wij exact dezelfde staanplaats als vorig jaar !) en gaan luieren. Morgen zien wij wel verder. Maandag begint zonnig, wij gaan eerst bij een Forddealer informeren wat de reparatie van het raam moet gaan kosten, de man belt met iemand en zonder echt gekeken te hebben komt hij op een bedrag van E 301,00 .Wij besluiten om voorlopig van reparatie af te zien en gaan boodschappen doen bij Lidl,hierna wat fietsen, in de middag gaat het regenen, net op tijd bij de Camper. In de avond weigert ook nog de Schotel dienst, is niet in beweging te krijgen! Dinsdag is het droog maar waait het de hele dag behoorlijk, ondanks dit gaan wij wat rondkijken in de Puerto en hier en daar wat drinken en eten. Woensdag begint met regen, het heeft trouwens de hele nacht geregend, gelukkig is de wind wel gezakt. De ochtend brengen wij door met internetten en nadat het droog begint te worden krijg ik toch de Schotel weer aan de gang. Het blijft droog maar helaas wel koud, ondanks dit gaan wij toch naar het dorp fietsen, wat drinken en weer terug naar de Camping.

19 en 20-03-2015 Camping Playa Poniente te Motril
De ochtend is redelijk zonnig, gaan eerst wat boodschappen doen om vervolgens richting Motril te rijden. Bij Motril gaan wij naar Camping Cactus, deze blijkt omgeven door foeilelijke plastic kassen en ook het strand ziet er niet erg uitnodigend uit, hup naar de volgende Camping Playa Poniente, eigenlijk waren wij liever op een Camperplek gaan staan, maar geen van de boekjes vermelden daar of in de omgeving een Camperplek. De Camping bevalt ons wel en wij kiezen een leuk stukje uit. Hierna wat fietsen in de omgeving, nog steeds redelijk koud maar het blijft wel droog. Plotseling krijgen wij een deja vu gevoel en ja hoor, wij waren hier vorig jaar en stonden toen aan het strand op een weggetje. Het blijkt dat je nu daar niet meer mag staan, maar je ziet nu dat Campers gewoon op het strand staan, beetje dom van ons dus ! Wij gaan wat verder fietsen langs de boulevard, het is erg stil, nauwelijks mensen te zien. De boulevard en ook de aanliggende huizen zijn leuk aangelegd ook met veel planten. Even buiten Motril zien wij een bord met de mededeling dat hier een publieke parkeerplaats is, vervolgens zien wij ook hier een aantal Campers staan, volgende keer dus beter opletten. In de avond in het aanliggend restaurant bij de Camping gegeten, deze keer zeer goed eten maar wel tegen een wat hogere prijs als wij normaal gewend zijn ( E 35,00). In de nacht naar Vrijdag hoost het en ook overdag regent en hagelt het, ook onweert het regelmatig! Dit is een dag om binnen te blijven en te hopen dat er maar gauw een weersverbetering komt !

21 t/m 27-03-2015 Camping Torremolinos te Torremolinos
DSCN1519DSCN1520DSCN1524
DSCN1531DSCN1535DSCN1542
Ook vannacht heeft het stevig geregend en de ochtend is nauwelijks beter, wij gaan inpakken, de WC schoonmaken en vers water inladen. Ook op weg naar Torremolinos regent het regelmatig. Wij besluiten om bij “Plaza Mayor “ een winkelcentrum tussen Torre en Malaga even wat te drinken en te eten en gelijk boodschappen te doen. Nauwelijks zijn wij gestopt of er komt toch een wolkbreuk ! Wachten en vervolgens tussen de buien door eten,drinken en boodschappen doen. Hierna rechtstreeks naar de Camping. Inmiddels gelukkig een behoorlijke weersverbetering, we kunnen nu zelfs even buiten zitten. In de namiddag weer wat regen, wij besluiten toch maar binnen te blijven. Zondagnacht heeft het weer geregend en wederom (tja het wordt bijna vervelend) gaat het overdag regelmatig regenen, typisch weer om niet de stad in te gaan ! Maandag en Dinsdag zijn betere dagen, Maandag begint zonnig maar eindigt met lichte regen en Dinsdag brengt wel enige bewolking maar blijft wel droog.Beide dagen gebruiken we om met de fiets langs de boulevard richting Centrum en op Dinsdag om naar Benalmadena te rijden. Verder geen echte vermeldenswaardige zaken. Woensdag met de taxi naar Carrefour om o.a. een steeksleutel te kopen, niet gelukt wel andere boodschappen gedaan en wat gegeten en gedronken, vervolgens weer terug met de taxi om in de middag met de trein weer richting Benalmadena te gaan. Het is fris met een harde wind, maar gelukkig schijnt de zon en wij amuseren ons toch. Donderdag met de fiets naar de markt van Torremolinos, de zon schijnt niet en het is behoorlijk koud, op de markt is dit te merken want het is er rustig. Hierna het Centrum in, de zon komt door, de harde wind blijft maar is nu beter verdraagbaar. Kopen ergens nog een steeksleutel en gaan even langs bij het restaurant Indonesia. Deze blijkt, zoals wij eigenlijk al dachten, nu def. gesloten te zijn. Over de Boulevard weer terug.Vrijdag begint zonnig maar de wind blijft hard waaien. Vandaag gaan we met de trein naar Malaga. Straat in, straat uit. Kerk in en kerk uit. Je ziet dat men al helemaal bezig is met de voorbereiding van de processie volgende week, t.w. Semana Santa. Het is nu gewoon warm, ergens staat dat het 25Gr. C is en omdat je de wind niet zo voelt tussen de huizen is het stomweg heet. Na veel geloop en drinken wat uitrusten in een fraai aangelegd park.Hierna terug naar de camping.

28 t/m 30-03-2015 Camping Parque Botanico Tropical te Estepona
DSCN1582DSCN1484DSCN1587
De wind is er niet meer, de zon des temeer en wij gaan verder, na een paar uur rijden m.n. over straten met veel verkeersdrempels komen wij bij de Camping aan. Wij vinden een leuk plekje maar nu schrikken wij behoorlijk, het fietsrek blijkt gebroken. Omdat er kennelijk een camper accessoires bedrijf in Estepona is, zullen wij as. Maandag deze gaan bezoeken in de hoop dat zij een oplossing hebben. Je kan aan bep. zaken toch niets veranderen dus gaan wij naar het strand wandelen en uitgebreid daar in een tentje relaxen, idem wat later bij de Camper, het is behoorlijk heet, ergens wat eten, einde dag. De volgende dag (Zondag) gaan wij wat fietsen, naar het plaatsje Estepona blijkt het nauwelijks mogelijk om te fietsen, want dan zouden wij over de snelweg moeten fietsen, dus gaan wij wat fietsen in een urbanisatie in de buurt v.d. Camping. Het blijft heet en daarom in de namiddag wat uitpuffen bij de Camper, wat rondwandelen en in de avond weer bij het nabij liggend restaurant wat eten. Maandag als eerste naar een Camper reparateur, vrij snel gevonden. De mensen zijn vriendelijk en erg hulpvaardig mar kunnen ons uiteindelijk niet helpen, reparatie blijkt niet mogelijk en een dergelijk systeem heeft men ook niet op voorraad. Weer terug en in een heerlijk warm zonnetje wat fietsen en luieren.

31 t/m 01-04-2015 Camperplek Sanlucar AC Parking te Sanlucar de Barremeda 
DSCN1602DSCN1604DSCN1624
Het fietsrek is onbruikbaar, met veel moed en beleid krijgen wij de fietsen toch in de Camper, wat een geluk dat stuur en pedalen verstelbaar zijn, anders was dit echt niet gelukt ! Wij gaan weer verder, ca. 150 km. richting Portugal, eerst wat inkopen doen bij onze vriend Lidl, ca. 14.00 u. komen wij bij de Camperplek aan. Komt op ons vriendelijk en rustig over en de beheerder ontvangt ons uiterst vriendelijk. Het waait in deze omgeving duidelijk meer dan op de vorige plek maar de zon is zo heet dat de wind juist prettig is. Nog even wat rondfietsen en wat luieren. Woensdag gaan wij de stad Sanlucar bekijken. Het is een stad die deels gebouwd is op heuvels waardoor wij weer dankbaar zijn voor onze e-bikes. Een aantal oude gebouwen gaan wij bekijken, m.n. het kasteel van Santiago waarbij wij dan gelijk doodmoe worden van het lopen in een toren. Hier en daar gaan wij wat drinken want het is wederom behoorlijk heet. Op de terugweg waarbij wij langs de zee willen fietsen zien wij tot onze verbazing eerst een kennelijk officiële Camperplek aan het eind van de Boulevard, barstens vol met Campers, een stuk verder op het strand zien wij wederom een aantal Campers die duidelijk daar illegaal staan. Donderdag 2-4 gaan wij terug naar de Stad speciaal voor het historisch stadsdeel, verwonderlijk hoeveel gebouwen er nog in originele staat verkeren, overigens ook (uiteraard) veel kerken. Wij besteden vele uren aan het bekijken, hierna weer terug.

02 t/m 05-04-2015 Camperplek Vila Real de Santo Antonio te Vila Real de Santo Antonio (Port.) 
DSCN1634DSCN1636DSCN1639
DSCN1644DSCN1647DSCN1665
DSCN1672DSCN1677DSCN1680
De Camper verversen, hierna de weg op, hebben lang zitten dubben, waarnaar toe te gaan. Wilden eerst naar El Rocio gaan, leek zo leuk o.a. doordat de wegen uitsluitend zandwegen zouden zijn, echter via YouTube gekeken en vinden het toch niet de moeite waard om een omweg te maken. Dus nu naar Portugal, even voorbij Sevilla staan wij langere tijd in een file waarvan het niet duidelijk wordt waarom deze is ontstaan. In de voormiddag komen wij in V.R. de S Antonio aan, min of meer tegelijktertijd gaat het motorsignaal weer branden. Deze vakantie hebben wij best veel pech met allerlei zaken. Gelukkig is het nog steeds mooi weer, gaan dus wat luieren om vervolgens de stad weer te bekijken (waren hier vorig jaar ook al eens) en de omgeving. In het stadje wat eten om vervolgens een processie te bekijken; veel bidden, wat zingen en men loopt  rond met een simpel kruis. Zaterdag begint wederom zonnig, eerst wat drinken in het dorpje om vervolgens boodschappen te doen. In de middag wat luieren waarbij zowaar een paar druppels regen valt. In de namiddag weer even op de fiets naar Castro Marim, blijft een leuk en bezienswaardig dorpje.Zondag nemen wij de pont naar Ayamonte want wij hadden van anderen gehoord dat er een processie zou zijn, blijkt juist ! Een lange processie met muziekkorpsen en een tweetal grote soort heiligen beelden welke door een aantal mannen gedragen worden, best wel indrukwekkend. De rest v.d. dag bekijken wij per fiets de stad, hierna weer terug.

06 t/m 07-04-2015 Camperplek Alcoutim te Alcoutim
DSCN1686DSCN1687DSCN1688
De Camper verschonen en afrekenen wat nogal moeilijk gaat omdat de automaat slechts een beperkt aantal biljetten accepteert. Boodschappen doen bij Lidl, je kunt merken dat Lidl erg populair is bij Camperaars, want een groot deel van het parkeerterrein is gevuld met Campers. Eindelijk op weg, wij gaan eerst langs bij Wim en Luus, de ex-beheerders van het Park bij Maria, wonen erg leuk in het plaatsje Velha Croix met een fraai uitzicht, na een geanimeerd gesprek naar Alcoutim. De Camperplek is redelijk vol maar wij kunnen er nog bij. Gaan lekker zonnen. Dinsdag gaan wij het plaatsje bezoeken, leuk maar klein met een Kasteel waarvan nog nauwelijks iets overeind staat ! Eten en drinken ergens voor weinig geld, t.w. een 6 tal Makrelen met heel veel Salade, een Sandwich en een halve liter redelijk goede Wijn voor slechts 9,75. Vervolgens naar een nabij liggend strand welke nog geheel verlaten blijkt te zijn, hier wat uitrusten, hierna terug naar de Camper.

08-04-2015 Camperplek te Monsaraz
DSCN1703DSCN1705DSCN1707
De ochtend opent grauw en net als wij willen inruimen begint het stevig te regenen, nadat de regen is opgehouden, de Camper verschonen om vervolgens naar het plaatsje Monsaraz te rijden. Dit plaatsje hadden wij uitgekozen omdat wij ergens lazen dat dit een leuk historisch stadje moet zijn. De afstand bedraagt ca. 180 km. en dat over een fors deel via niet al te brede wegen, ergens wat boodschappen gedaan en komen relatief laat (ca 16.00u.) aan bij het plaatsje. Het verwondert ons dat wij Campers geparkeerd zien staan op een punt nog voor de originele Camperplek.De reden wordt ons snel duidelijk ; een weliswaar kort weggetje maar behoorlijk steil en bochtig leidt naar deze Camperplek en wij kunnen ons voorstellen dat niet elke Camper geschikt is voor een dergelijk steile klim. Maar het uitzicht is wel fenomenaal, aan de ene kant de stadsmuren en aan de andere kant een prachtig panoramisch uitzicht op meren en dalen, helaas begint het ook gelijk weer stevig te regenen dus vandaag blijven wij wel in de Camper, morgen is er weer een dag.  

09 t/m 12-04-215 Camperplek Barragem de S. Mamede
DSCN1726DSCN1727DSCN1729
DSCN1736DSCN1737DSCN1739

In de ochtend regent het nog bij vlagen, toch maar nog het plaatsje bekijken. Zoals vaker bij dit soort plaatsjes;  heuvel en dal en het plaveisel uit platte keien en leisteen, kortom dit loopt niet gemakkelijk. Toch heel erg leuk. Omdat het er niet naar uitziet dat de regen zal wegtrekken, doen wij het maar ! Wij gaan nu naar Castelo de Vide, dit zou ook een historisch stadje moeten zijn. Na enige uren zien wij een groot aantal afgegraven bergen, waarsch. voor marmer want wij gaan een stukje lopen en passeren grote stukken marmer, eigenlijk toch een naar gezicht ! Verderop in een stadje doen wij wat boodschappen, waarbij o.a. brood, de dame vraagt of het gesneden moet worden en na onze bevestigende reactie, blijkt zij tot onze verbazing het hele brood met de hand te gaan snijden ! Weer verder, in de middag komen wij in Cas. de V aan en zetten de Camper op een parkeerplek. Het stadje verkennen, wat weer betekent heuvel en dal etc. Wellicht omdat het wel droog maar nog steeds erg grauw is, hebben wij zoiets van ergens anders kijken en besluiten om naar een stuwdam in de buurt te gaan. Na een half uurtje rijden komen wij op de juiste camperplek aan. Ziet er erg leuk uit met een prachtig panoramisch uitzicht op een meer, helemaal goed. Wij blijven morgen ook nog maar. De volgende dag (Vrijdag) blijkt het de gehele nacht geregend te hebben en ook in de ochtend regent het regelmatig. Gelukkig in de middag verschijnen de eerste blauwe strepen en regent het nog wel maar slechts kort.Wandelen dus en idd. dit is toch wel een fraai gebied ! Veel verschillende bloemen en planten en ontzettend veel nesten vol met ooievaars. Ook Zaterdag en Zondag is het heerlijk weer en gaan wij wandelend en fietsend de omgeving verkennen, ook bezoeken wij een gehucht t.w. Povoas e Meadas, de tijd lijkt hier stilgestaan; oude vrouwen met donkere kleding en hoofddoeken, idem mannen met petten en stok. Hier bij een eenvoudige supermarkt wat boodschappen gedaan en beide dagen bij een lokaal café wat gedronken en gegeten en dat voor bedragen waar je in Holland nog geen kopje koffie kunt krijgen.

13-04-2015 Camperplek Castelo Mendo
DSCN1766DSCN1767DSCN1777
DSCN1785DSCN1786
Na eerst de Camper weer verschoond te hebben gaan wij verder over een traject van ca. 190km. welke bijzonder afwisselend en mooi blijkt te zijn. Omdat de meeste wegen op deze route 2-baans zijn en ook door allerlei gehuchten gaat zullen wij eerst in de namiddag op de plaats van bestemming komen. Er tussendoor gaan wij wat andere camperplekken bekijken maar die vinden wij maar niets. Het blijft fascinerend om de mensen in de diverse gehuchten te bekijken, nog nooit zoveel hoofdoekjes en boerenpetten gezien, wat ook erg opvalt is dat de mensen zo oud overkomen, getekende gezichten, krom lopen etc. Uiteindelijk komen wij in Castelo Mendo aan.Dit historisch dorpje is genoemd naar een kasteel uit de 12e eeuw waarvan nu nog slechts enkele muren zichtbaar zijn. Eigenlijk meer een gehucht zo klein met smalle straatjes met kinderkopjes als plaveisel. Wij staan prima vlak voor de hoofdpoort en gaan gelijk het plaatsje bewonderen. Wij hebben helaas nog geen cafe o.i.d. kunnen ontdekken, morgen verder bekijken.

14-04-2015 Camping Fuentes Blancas te Burgos (Sp.)
De ochtend begint heiig en koel, omdat wij het dorpje gisteren toch al bekeken hebben, besluiten wij alles in te laden en verder te gaan. Begroeten de collega camperaars, bekijken nog wat bijkomende schapen en weg ! Onderweg is het wel zonnig maar tegelijkertijd waait er ook een hare wind dus wij rijden door, ergens doen wij nog snel wat boodschappen om uiteindelijk in de namiddag te stoppen bij Burgos en gaan op de Camping staan. Het is nu lekker weer en wij luieren wat af.

15-04-2015 Camperplek te St. Pee sur Nivelle (Fr.)
DSCN1788DSCN1790
Wij worden wakker en het regent ! Het stadje bekijken lijkt niet echt een optie dus maar inpakken en verder trekken. Wij gaan op weg en de regen houdt op, daartegenover neemt de wind toe en op sommige momenten wordt het zelfs stormachtig. Een belangrijk deel van de route gaat via kleinere wegen door de bergen, vermoeiend rijden maar wel erg leuk. Op enig moment zien wij zelfs een grote groep adelaren rondcirkelen. Uiteindelijk komen wij bij de Camperplek aan, zou aan een meertje moeten liggen, valt nogal tegen. Sowieso blijkt bij het rondfietsen weinig te zien. De restaurants zijn van het nivo “Pizza”, trouwens het lijkt erop dat de meeste niet eens vanavond open zijn. In de avond gaat het weer licht regenen dus binnen blijven.

16-04-2015 Camping Le Village du Lac te Bordeaux
Het is droog en zelfs warm, echter gisteravond zagen wij al dat er weinig tot niets te beleven is in de nabije omgeving dus toch maar verder. De route is zeer afwisselend, smalle weggetjes, 2 baans en 4 baans wegen wisselen elkaar af net zo als de omgeving, wat wel minder is dat het weer eens regent onderweg. Vlak voor Bordeaux verbetert het weer en dus besluiten wij hier ergens te staan, uiteindelijk wordt dat deze Camping. De Camping ziet er leuk uit en ligt ook echt aan een meer.In de avond eindelijk in een restaurant eten, hele kleine kaart, dure wijnen, duur menu en eigenlijk niet echt lekker.

17-04-2015 Camperplek te La Perouille
DSCN1794DSCN1799DSCN1801
Oorspronkelijk was de gedachte om vandaag Bordeaux te gaan bekijken, maar de hemel ziet er erg regenachtig uit en om nu in de regen een grote stad te bekijken zien wij eigenlijk niet zitten. Dus in de Camper en gewoon weer verder richting NL. Af en toe regent het behoorlijk en altijd is er de grauwe bewolking. In de middag geen zin meer om verder te rijden gaan wij op deze Camperplek staan. In een boek hadden wij gelezen dat deze plek bij een meertje moet liggen in een mooie ren rustige omgeving. Inderdaad een meertje (binnen een paar minuten ben je er rond gelopen), maar de omgeving is rustig en landelijk en met veel vogelgeluiden dus wij houden het hier vandaag verder wel uit en het is allemaal nog gratis ook. 
     
18-04-2015 Camperplek te Villers Cotterets
Het is mooi weer, wel wat fris. Vogelgeluiden alom maar om hier de hele dag re blijven zien wij ook weer niet zitten dus alles inpakken en weer verder. Het weer is onderweg wel erg wisselend, van zonnig tot regen ,dit alles wel gepaard met harde wind. Ergens wat boodschappen doen, uiteindelijk komen wij bij Parijs terecht, behoorlijk druk. Weer verder om in dit stadje te stoppen,eigenlijk is de camperplek niet zoals wij dachten, maar de andere blijkt opgeheven en ook gaan wij in een naburig dorpje naar een Camperplek kijken, maar deze lijkt ons al helemaal niets, dus terug naar de eerste plek. Wat rondfietsen, op een terrasje hangen en ergens kebab halen,hierna waar terug, 

19-04-2015 Stavenisse
Het is lekker weer, wel is de wind wat koud. Naar het Centrum voor brood, hierna inpakken en weer verder. Wij zijn zo dicht bij huis dat het onzin is om niet verder te rijden temeer daar de zon volop schijnt maar het toch over de gehele route waait en de wind voelt koud aan ! Dus einde VAKANTIE !

Reacties

Populaire posts van deze blog