Bali 2014


20-10 t/m 24-10-2014 Aneka Cottages te Lovina
DSC00147DSC00143DSCN1280DSCN1279DSCN1282
Op 19-10 vertrokken met Malaysia Airlines zijn wij op 20-10 aangekomen in Denpasar. Malaysia Airl. hadden wij gekozen omdat deze simpelweg de goedkoopste was bij onze trip (ca. 45 dagen).Het eten was redelijk tot goed en ook de zitplaatsen (27) waren goed gekozen. Helaas lukte het ons niet om te slapen dus waren wij alles bij elkaar zo,n 26 uur onderweg dus behoorlijk gebroken ! Irriterend bleek dat de INGkaart in geen enkele ATM bruikbaar was, gelukkig hadden wij ook een ABN-AMROkaart en deze laat ons de broodnodige Rupiahs geven.
Aneka hadden wij gekozen omdat wij deze als een goed hotel van een eerdere trip konden herinneren en inderdaad nog steeds blijkt dit een mooi resort te zijn. Wij hebben een eigen Cottage met alle faciliteiten die je je maar kan wensen incl. een waterslang bij de WC, een klein tuintje en ook de rest van het resort is volop voorzien van fraaie bloemen en planten. De eerste dagen worden gebruikt om uit te rusten en de nabije omgeving te bekijken. Moet wel wennen aan de prijzen, het is allemaal duurder geworden. Alhoewel, vandaag (Woensdag) hebben wij voor 1 portie Sate met rijst, 1 portie Rendang met rijst en 1 grote fles Bintang Rp. 87.000 betaald ( ca. E.5,40) maar dan wel in een kleine Warung en heerlijk dat het was ! De rest van de dagen wordt dit ons vast eten stekje.Veel doen wij niet, wat wandelen in de nabijheid, veel langs het strand, een kampong bezoeken en een enkel geval langs de hoofdweg wandelen.

25-10 t/m 29-10-2014 Hotel Tjampuhan te Ubud 
DSCN1288DSCN1289DSCN1294
DSCN1297DSCN1299DSCN1312
Keurig op tijd worden wij opgehaald door Ubud.Taxi waarmede wij reeds uit Nederland een deal gemaakt hebben om ons niet alleen op te halen van het Vliegveld maar ons ook te vervoeren naar Ubud,vervolgens naar Amed en tenslotte naar Sanur. Na een behoorlijk lange rit door de bergen komen wij in de voormiddag bij het hotel aan. Reeds ca. 20 jaar geleden wilde ik naar dit hotel wegens het fraaie uitzicht maar elke keer als wij in Ubud waren, vonden wij dit hotel te duur ! Deze keer besloten wij nu eens niet naar de prijs te kijken maar gewoon te gaan. Behoorlijk wat trappen af komen wij bij een 2 onder 1 kap bungalow met een uiterst ruime kamer met veel ramen en een ruim balcon en uiteraard met een prachtig uitzicht op de jungle ! In de kamer ook een soort balebale kompleet met een matras van enorme breedte, een fan en een AC. ,verder uiteraard alles wat je in een kamer uit deze klasse mag verwachten. De volgende dagen doen wij niet veel anders als de jungle bekijken en uiteraard hier ook vaak te wandelen. Ook het relatief klein zwembad bezoeken wij regelmatig zodat Maria lekker kan zwemmen. Tijdens een van de wandelingen komen wij bij een nieuw tempelcomplex, ongelofelijk mooi en met een overdaad aan beelden en aan bloemen, speciaal orchideeën. Het ontbijt is uitstekend, je kunt alles krijgen ook de door mij zo geliefde yoghurt. Het avondeten is duidelijk minder, karig, slecht van smaak en nog eens duur. Gelukkig is er een regelmatige shuttledienst naar Ubud zodat wij daar voortaan gaan eten. Ook het drinken is duur maar dit kunnen wij oplossen door aan de overkant voor de helft van de prijs te gaan drinken. Met regelmatig door het stadje wandelen weten wij de dagen verder door te brengen. Toch zou bij een evt. volgende keer het aantal dagen met 1 ingekort kunnen worden.

30-10 t/m 05-11-2014 Hidden Paradise Cottages te Amed
DSCN1323DSC00166DSC00167
DSC00168DSCN1328DSC00176
Wederom keurig op tijd worden wij opgehaald bij het hotel en gaan wij deels via de bergen en deels via een weg langs de zee richting Amed. De wegen zijn het grootste deel van de route erg smal en het verkeer druk, niet zo verwonderlijk dat wij pas 3 uur later in Amed aankomen ! Het is bijna verlammend heet dus gaan wij maar eerst relaxen in onze Cottage. Hoewel wij hier al eerder waren, konden wij ons de indeling niet meer herinneren. Wij krijgen de indruk dat in de tussentijd de cottages behoorlijk zijn gerenoveerd. Alles lijkt nieuw en met name bij het sanitair lijkt men weinig op de kosten bespaard te hebben. Het bad en de WC zijn nu geheel buiten maar wel zonder gaas zodat je wel de kans hebt om oog in oog met een mug te komen. Ook hier wederom de bekende waterslang bij de WC. Het bed is bijna belachelijk zo breed, wij schatten gauw 2,5 mtr. dus je moet elkaar gewoon gaan opzoeken ! Al met al een leuke cottage terwijl ook de tuin leuk is aangelegd. Vervolgens wat drinken en tot onze stomme verbazing ontmoeten wij in het restaurant een oude bekende t.w. Jan de Vries en zijn vrouw. Deze hadden wij al vele jaren geleden in Seminyak voor het eerst ontmoet en hierna nog enkele malen op andere plekken, zelfs in Zaandam ! Nu dus hier. Wat bijgepraat om vervolgens de Menukaart te bestuderen, lijkt weinig inspirerend. In de avond toch maar wat hier gegeten en uiteraard gedronken. De volgende ochtend een nieuwe verrassing, het ontbijt lijkt een lopend buffet maar alles tot de borden toe moet worden gevraagd, gelukkig is er weer wel Yoghurt. De rest van de dag luierein de kamer bijzonder heet isn en even het zwembad en vervolgens de zee in. Ondanks de korte tijd toch al wat leuke visjes gezien, morgen maar wat langer de zee in. In de namiddag wat rondwandelen langs de hoofdweg waarbij wij vaststellen dat er tenminste 3 restaurants binnen loopafstand zijn. Gelijk ook ergens Coca Cola voor de Koelkast gekocht. In feite doen wij de volgende dagen niet veel anders dan af en toe wat snorkelen (deze keer wat minder visjes gezien) en wat wandelen. Ook hier stellen wij vast dat het aantal dagen een evt. volgende keer behoorlijk ingekort kunnen worden, 3 volle dagen is voldoende !

06-11 t/m 4-12-2014 Gazebo Cottages te Sanur
DSC00182DSC00188DSC00191DSC00192DSCN1331DSCN1339
Wederom worden wij keurig op tijd opgehaald. De route naar Sanur is grotendeels dezelfde als wij van Ubud gereden hebben, deze keer wel interessanter omdat er onderweg veel Balinezen in klederdracht langs de wegen lopen, vaak vergezelt van allerlei tempelaccessoires. Aangekomen in Gazebo worden wij direct aangenaam verrast door de vele bloemen en planten die in de nabijheid van onze cottage blijken te groeien. De cottage zelf is wel compleet maar ook geheel van hout, dit zal later blijken toch een nadeel te hebben t.w. dat het overdag behoorlijk heet blijft ondanks de AC. Nu had Cora al eerder gezegd dat het in dit deel van het jaar behoorlijk benauwd kan zijn en dit blijkt helaas juist ! Zelfs de Balinezen klagen dat het te warm is en in de krant lazen wij dit ook. Veel inspanningen zullen wij de komende dagen dus niet gaan doen. Wel hebben wij inmiddels fietsen gehuurd zodat wij overal wat sneller kunnen komen.O.a. hebben wij weer de tempel bij de Mangrove bezocht, dit zag er nog steeds erg rommelig uit, echter hiervoor zijn allerlei bouwactiviteiten zichtbaar, het lijkt wel of men een brug aan het bouwen is.          
Plotseling in de nacht een lichte regen, wat denk je, het dak lekt gelijk !! Uiteraard gelijk een andere cottage verzocht, krijgen wij ook. De volgende dag geven wij aan dat wij nu voor de rest van onze aanwezigheid wel een betere kamer wensen. Uiteindelijk komen wij in een Joglo terecht, de kamer van deze houten woning is wat groter en het dak is van dakpannen, hier zullen wij de rest van de vakantie doorbrengen.Opvallend is dat het overal bijzonder rustig is, in de diverse restaurants zijn soms nauwelijks gasten te zien, alleen bij de heel bekenden zoals Lutuh’s en Toetsie is het behoorlijk druk.
Wij zijn in Sanur in 2012 voor het laatst geweest en nu al zie je overal veranderingen, percelen geheel leeg, nieuwe restaurants en cafe’s, nieuwe hotels, kortom de eerste tijd kijken wij onze ogen uit. Voor de rest worden de dagen gevuld met regelmatig in de zee dobberen, op het strand liggen en fietstochten in de omgeving maken. In de laatste week komt eindelijk de regen door, gelukkig voor ons hoofdzakelijk in de nacht. In een nacht schieten wij pal omhoog uit het bed want er barst een Onweer los, niet zo maar, maar een met klappen dat het huisje staat te trillen. Een ander fenomeen is dat bij het hotel wekelijks een gas wordt gespoten tegen de muggen, inderdaad hebben wij weinig last van muggen, maar de stank is een korte tijd nauwelijks te harden.
Zo langzamerhand begint mijn heup pijnlijker te worden waardoor wij meer aan het strand liggen als ons eigenlijk lief is, wel bezoeken wij met de taxi  Discovery Mall , later Mall Bali Galeria, en ook de allernieuwste t.w. Beach Walk. Waar in het verleden toch aardig wat ruimtes leeg waren, zie je dat nu alles gevuld is met dure zaken en er eigenlijk geen lege plekken meer zijn. Ondanks dit is het overal rustig. Ook deze reis hebben wij gezocht naar lontjes en hiervoor zijn wij ook naar Pasar Badung in Denpasar geweest, hier niets gevonden, wel was het beredruk. Sowieso is Denpasar een drukke en rommelige stad.
.

  
   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015