Duitsland 2014


08-07-2014 Bad Ems (Dld.)
Wij hadden eerder bedacht om in een week met de Camper de zg. Romantische Strasse langs te gaan. Vandaag vertrekken wij maar wel met heel veel regen. De hele route tot de eerste stop t.w. de Camperplaats in Bad Ems blijft het regenen. Ondanks de regen lijkt het een leuke plaats direct aan het riviertje de Lahn. Even is het droog en lopen wij naar de nabij gelegen Aldi, ziet er netjes uit en wij kopen wat noodzakelijke zaken.Ook de nacht blijft het regenen.

09-07 t/m 11-07-2014 Camperplaats Het Kompas in Grubbenvorst (Nl.)   
DSCN1165DSCN1173DSC00144
De volgende dag regent het nog steeds en het weer vooruitzicht voor Z-Duitsland is slecht, wij besluiten om terug te gaan naar Nederland en onderweg verder te zien. In de middag lijkt het beter te worden, er valt geen regen meer en het wordt zowaar ook iets warmer. Van vroeger konden wij ons herinneren dat de Camperplaats in Grubbenvorst wel leuk was dus hier naartoe. Op de camperplek aangekomen is het stomweg lekker weer en gaan wij gelijk de omgeving per Ebike verkennen. Wat een heerlijkheid om hiermede te fietsen. Nauwelijks krachtinspanning en toch kom je ver. Donderdag eerst wat uitblazen om vervolgens de omgeving verder te ontdekken, mooie omgeving met veel bossen en veel rozenkwekerijen. Vrijdag besluiten wij naar Arcen te fietsen om nu eindelijk eens de Kasteeltuinen te bezoeken. Wij komen langs een oude nog in werking zijnde korenmolen annex jeneverstokerij, gaan dit bewonderen en hier ook wat drinken.De Kasteeltuinen zijn snel gevonden, de entree is wel een dure geschiedenis want je betaalt E 10,00 pp., evt. moet je ook nog parkeergeld betalen. Het Kasteel zelf heeft weinig te bieden, de tuinen zijn erg mooi, na hier wat gegeten en gedronken te hebben weer terug, nu via een andere route maar ook weer via een kleine veerboot. Nog wat boodschappen gedaan, einde dag. Momenteel kost hier een plaats incl. wifi en electra E 10,00 per dag, dus zeer netjes.

12-07 t/m 13-07-2014 Camperplaats in Xanten (Dld.)
DSCN1177DSCN1179DSCN1180
Het weerbericht geeft regen aan in grote delen van Duitsland, krijgen de indruk dat het iets meer naar het Noorden echter beter weer moet zijn, omdat wij ook nog eens geen zin hebben om veel te rijden valt de keus op Xanten wat op papier althans een leuke plaats lijkt te zijn.Onderweg wordt het weer als maar beter en aangekomen in Xanten is het zelfs lekker weer. Wij worden op de Camperplaats door een aardige dame ontvangen, wij dienen E 10,00 p.d. te betalen en E 3,00 p.d. voor electra, ook kan je hier douchen maar ook dit kost geld t.w. E 1,50 p.p. Vervolgens op de fiets richting het plaatsje Xanten. Een leuk plaatsje; gaan wat drinken en rondfietsen om in de namiddag terug te komen bij de  Camper, nog steeds lekker warm weer. Tegen de avond nemen wij voor E 5,00 een portie Speenvarken met zuurkool en ui, op zich best goed te doen maar het valt wel zwaar op de maag, het biertje valt wat tegen, bitter ! Geen verdere vermeldenswaardige zaken. Zondag begint redelijk zonnig, gaan een rondje fietsen rond het Sudsee ; een kunstmatig gemaakt meer met allerlei wateractiviteiten. Langs het pad regelmatig borden met lokale wetenswaardigheden. Hierna arriveren wij weer in het centrum van Xanten, gaan ergens lokaal eten, Maria een zoute haring met aardappeltjes en ik een Wienerschnitzel, maaltijden waarvan je kan zeggen “echte burgerliche Mahlzeit “ , nog wat oude gebouwen bekijken o.a. een Dom met een redelijk indrukwekkend binnenkant. Hierna een lekker ijsje op een terras, terug naar de Camper.

14-07-2014 Stavenisse
DSCN1188DSCN1186
Wij vertrekken met lekker warm weer maar wel bewolkt. Na een korte rit komen wij aan in Raesfeld. De Camperplek is leeg, inmiddels zwaar bewolkt, toch maar naar het Kasteel, hiervan was al bekend dat je hier niet naar binnen kan, maar de omgeving is best aardig. Ergens een kleine lunch, hierna regen. De Camperplek inspireert ons niet en omdat het inmiddels nu echt regent besluiten wij weer richting Nederland te rijden. Ongeveer bij de grens wordt het plotseling weer lekker, rijden naar Tiel wellicht dat wij daar kunnen camperen. Het is warm maar wel met een stevige wind en ook deze Camperplek inspireert ons niet, toch maar naar huis. Wel via een kleine omweg want we gaan toch nog even op de fiets Heusden bekijken. Erg leuk plaatsje met leuke panden en veel restaurants, heeft wat weg van Naarden. Hierna toch echt richting Stavenisse. Einde rit.      


Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015