April 2013 Weer naar het Zuiden (Fr. + Sp. vervolg 1)


Dag 13 en 14 26 t/m 27-04-2013 Mataro (Sp.)
26-04 begint regenachtig dus geen enkele reden om langer te blijven, wij gaan deels binnendoor en deels via de Peage naar Mataro en wel naar Camping Barcelona. Wij hadden in een Campingboekje gelezen dat je vandaar gratis busvervoer hebt naar het Centrum van Barcelona. In de middag arriveren wij, per nacht dienen wij € 33,00 te betalen maar na vertoon van onze Acsi kaart wordt het tarief € 16,45, zo heb je snel de kosten van een dergelijk lidmaatschap eruit ! De bus is er nog steeds en ook nog gratis dus wij schrijven ons in voor de bus van morgen. Helaas blijft het wat aan de koude kant en regent het regelmatig, dus we kopen een Internetkaartje en leven ons op het Internet uit. In de nacht begint het echt te hozen, nog vervelender is dat tegen de tijd dat wij weg zouden gaan het nog steeds enorm hoost, wij zien ons niet in zware regenbuien door Barcelona slenteren en besluiten met pijn in het hart om de rit te annuleren. In de middag regent het een stuk minder en pakken wij een shuttlebus naar het Centrum van Mataro. Weer pech want ondanks dat het nu Zaterdag is, blijken zo goed als alle winkels en alle musea gesloten, een aantal zou open moeten gaan rond 16.30 en de rest rond 17.30. Wij gaan ergens wat drinken en kopen bij een slager wat vlees, rond 17.00u pakken wij weer de shuttlebus want wij zien nergens dat er iets echt opengaat, van verreweg de meeste winkels zijn de rolluiken gesloten en wij krijgen het gevoel dat de winkels op Zaterdag stomweg in de namiddag gesloten zijn. In de avond het gebruikelijke riedel, morgen zien wij wel verder.

Dag 15 28-04-2013 Peniscola (Sp.)
De ochtend begint met regen en het is ook nog eens koud. Maria wil eigenlijk terug naar haar huisje maar Rob stelt voor nog wat naar het Zuiden te gaan en dan Dinsdag definitief te besluiten of om verder te gaan of om terug te gaan naar Frankrijk en in het uiterste geval terug naar NL. Maria gaat door de knieƫn en de Camper gaat verder. Voor vandaag besluiten wij naar Peniscola te gaan en wel naar LaVolta een Camperplaats waar wij al eerder waren. Tijdens het rijden wordt de regen iets minder maar het lijkt alsof het steeds kouder wordt naarmate wij meer naar het Zuiden gaan. Tenslotte arriveren wij in de middag bij Peniscola, nog steeds in de regen en de kou. Via Internet zien wij dat het morgen nog relatief het beste is om in Benidorm te zijn, vanavond dit nog even controleren, indien juist dan gaan wij naar Benidorm en besluiten wij daar Dinsdag wat verder te doen ! De rest van de dag zitten wij noodgedwongen in de Camper. Einde dag.

Dagen 16 t/m 20 29-04 t/m 03-05-2013 Benidorm (Sp.)
DSCF3684DSCF3686DSCF3687DSCF3690DSCF3695DSCF3710
DSCF3713DSCF3709DSCF3714
De afgelopen nacht was ijskoud en de ochtend begint weer met een heleboel regen dus snel alles opruimen, op basis van weeronline besluiten wij niet te camperen in Valencia maar door te rijden naar Benidorm. Tot Valencia worden wij achtervolgt door de regen, bij Valencia trekt de hemel wat open maar de regen blijft. Pal bij Benidorm stopt de regen en wordt de hemel blauw. Wij gaan weer op de Camping La Roca ( € 23,00 p.n. excl. Electra)staan waar wij door een lekker zonnetje ontvangen worden, wij dus weer blij ! Wat wandelen en fietsen langs de boulevard, einde 1e dag. De rest van de dagen hier is het heerlijk warm ook in de avond.Op de 30e in de voormiddag zien wij in de verte zware regenwolken, net als wij ergens in het centrum zijn, begint het wat te regenen, wij vertrouwen het niet en gaan ergens een lekker uiensoepje verorberen, terecht zo blijkt want zodra wij binnen zijn gaan de regensluizen wijdt open en hoost het, niet normaal meer. Gelukkig, na een uurtje houdt de regen op en komt langzamerhand de zon weer terug en deze zal ons ook verder niet meer verlaten. Iemand op de Camping vertelde dat vandaag (1 Mei) even verder op een leuke markt gehouden wordt, het blijkt een volledig door Nederlanders georganiseerde markt te zijn, zelfs een indo tent met echte sate’s blijkt aanwezig. Op 1 Mei pakken wij de tram maar Alicante, bekijken het oude deel van de stad en gaan het kasteel wat beter te bekijken.Op 2 Mei hebben wij een afspraak gemaakt met Cora en Roel die al langer in Benidorm vertoeven, gezellig wat praten en drinken (Sangria). Voor de rest geen vermeldenswaardige zaken.

Dagen 21 t/m 23 04 t/m 06-05-2013 Mazarron (Sp.)
DSCF3715DSCF3718DSCF3722DSCF3724DSCF3731DSCF3732
Het was best leuk in Benidorm maar wij wilden toch weer wat verder trekken. Via het Campingboekje denken wij een goede keuze te maken met Mazarron en daar de Camping Playa Mazarron, volgens het boekje zou de Camping aan de ene kant aan het strand liggen en aan de andere kant tegen het stadje. Eerst in Mazarron bij Lidl de nodige boodschappen ingeslagen om vervolgens de Camping op te gaan. Dit blijkt een camping te zijn van de oude stempel. De ruimte’s zijn niet met heggetjes o.i.d. afgescheiden zoals je dit op de meeste campings wel ziet en sommigen staan wel erg dicht op elkaar. Wij staan redelijk vrij en gaan de omgeving verkennen. Het strand is inderdaad pal bij en over de volle lengte loopt een fraai aangelegde boulevard. Aan de andere zijde van de camping blijkt niet de stad zelf te liggen maar waarschijnlijk een soort ingekapseld dorpje, niet oninteressant. Wat verder fietsende zien wij tot onze verbazing plotseling een rotsformatie en wel heel apart gevormd, uiteraard maken wij hiervan een aantal foto’s. Ook valt ons op dat bij de formatie een aantal campers staan, of dit mag of juist niet blijft voor ons een raadsel want een verkeersbord waar wat over campers staat blijft voor ons onduidelijk. Wij gaan op enig moment weer eens langs het strand fietsen om uiteindelijk ergens op het strand een gezellig barretje te ontdekken, hier gaan wij wat drinken en eten onder een brandende zon, helemaal goed. De camping heeft een groot zwembad met ligstoelen en een bar, Maria gaat uitgebreid zwemmen, hierna gaan wij gezamenlijk een pilsje drinken, nog steeds onder een lekker zonnetje.

Dagen 24+ 25 07 t/m 08.05.2013 Cartagena (Sp.)
DSCF3733DSCF3734DSCF3737DSCF3740DSCF3741DSCF3743DSCF3751DSCF3752DSCF3753DSCF3757
De Camping is prima en het weer is nog steeds prachtig maar wij willen toch weer verder. Wij kunnen natuurlijk verder trekken naar het Zuiden maar bedenken dat wij net zo goed weer terug naar het Noorden kunnen gaan waarbij dan in principe andere plaatsen worden aangedaan. Cartagena kennen wij nog niet en lijkt een interessante stad. Via Internet vinden wij een Camperplek t.w. Camperpark Cartagena met een uiterst charmante eigenaresse Theresa. Alle faciliteiten zijn aanwezig en de prijs is redelijk € 10,00). Theresa vertelt dat met de fiets het ca. 5 km rijden is naar het centrum, dus in de middag doen wij een poging, in ons idee fietsen wij reeds 5 km. en nog steeds rijden we in een soort arbeidersbuurt, het is ook nog eens bijzonder heet (Op een apothekersschild zien wij dat het 38 Gr.C is) dus wij besluiten weer terug te fietsen. Wat tijdens het fietsen wel pijnlijk duidelijk is dat het hier economisch bijzonder slecht moet zijn. Heel veel winkels zijn def. gesloten maar ook allerlei fabriekjes. Bij terugkomst wijst Theresa op een route om een nabijliggend park te bezoeken, deze weten wij wel te vinden en hoewel veel zaken kapot zijn, blijkt het toch een prachtig park met veel zitplaatsen gemaakt o.a. van stukjes tegel. De volgende dag pakken wij een stadsbus L7 waarmede wij voor € 1,20 pp. naar het centrum worden gebracht (volgens ons duidelijk verder dan 5 km.). Een ontzettend aardig en levend stadscentrum, mede doordat 2 enorme grote cruiseschepen aangemeerd blijken waaruit m.n. horden Amerikanen de stad aan doen. Wij bezoeken een tweetal musea, eten en drinken uitgebreid (Rob krijgt ietwat de hoogte !) en amuseren ons zeer. In de avond op dezelfde wijze weer terug.      

Dagen 26 t/m.29 09 t/m 12-05-2013 Santa Pola (Sp.)
DSCF3689DSCF3792DSCF3793DSCF3794DSCF3795
In de ochtend (nog steeds bijzonder heet ) pakken wij in en gaan weer verder. Via het Campingboek denken wij een goede keus gemaakt te hebben met een Camping in Santa Pola. Binnen een paar uur komen wij aan bij Camping Bahia Santa Pola ( € 16,00 p.d.), een alleraardigste receptionist belooft ons een prachtige staanplaats en brengt ons met een soort golfkarretje. De camping is terrasvormig opgebouwd en wij blijken een plaats te krijgen op het hoogste terras met een schitterend uitzicht over de camping, de stad en een deel van de zee. Helemaal goed dus, sterker nog een mooiere plek kunnen wij ons niet herinneren. Wat nog een fraai pluspunt blijkt te zijn zijn de wc’s , hier is zelfs bij de heren een bidet aanwezig ! Hier willen wij nooit meer weg !! In de middag gaan wij het stadje ontdekken, dat is niet erg spectaculair maar je kunt tenslotte niet alles hebben. Wat helaas wel minder is het uitgaansleven, in de nabijheid nauwelijks of geen restaurants of cafe’s. Hiervoor moet je naar de boulevard en die is een aardig stuk fietsen, deels over een redelijk steile weg.De rest van de dagen zitten wij regelmatig op de Camping maar bezoeken ook vaak de boulevard en het oud centrum.

Dagen 30 t/m 32  13 t/m 15-05-2015 Javea (Sp.) 
DSCF3798DSCF3800DSCF3803DSCF3804DSCF3807DSCF3809DSCF3810DSCF3813DSCF3817
In de ochtend vullen wij de koelvloeistof en motorolie en gaan weer verder. Nog steeds in erg warm en lekker weer. Van een Engelsman hadden wij gehoord dat hij Camping Javea te Javea erg goed vond en omdat het wiel toch al uitgevonden is, nemen wij zijn ervaring over en rijden rustig hiernaartoe (ca. 180 km.). Omdat de GPS niet precies de Camping weet te vinden, dolen wij ietwat rond maar uiteindelijk komen wij op de camping die in tegenstelling tot eerdere campings maar voor een deel vol is. Wij kunnen dan ook precies het plekje uitzoeken wat wij willen. In de namiddag fietsen wij naar de boulevard en de visafslag om in de avond in een restaurant een “menu del dia “ te nemen ad €14,50 van werkelijk prima kwaliteit, zelfs de hierbij gekregen wijn bleek erg lekker ! De volgende dag gaan wij het historisch centrum bezoeken, behoorlijk steile straatjes, dus de fietsen laten wij in de benedenstad staan. Redelijk interessant centrum waar wij tussen de middag wat tapas eten bij een goede droge witte wijn. Omdat na 13.00u in dit deel van Spanje alles gesloten is tot ca. 17.00u gaan wij weer terug naar de Camping. In de namiddag komt er bewolking opzetten en tijdens een fietstochtje voelen wij zelfs wat regendruppels, dus snel terug naar de Camping. Binnen een uur is de zon weer terug maar inmiddels hebben wij geen zin meer om te fietsen en gaan in het restaurant dat bij de Camping behoort een “Menu del Dia “ ad € 9,00 uitkiezen, helaas duidelijk minder van kwaliteit als die van gisteren. Het eten smaakt niet echt en de wijn is ronduit zuur, je kunt niet altijd geluk hebben. Einde van deze dag. Op de 15e gaan wij eerst een eind fietsen tussen te sinaasappelgaarden, blijft merkwaardig om te zien hoeveel sinaasappelen gewoon los op de aarde liggen, bereikbaar voor een ieder die trek heeft. Vervolgens toch maar weer naar het strand om wat te eten en te drinken. Wat rondkijken en vervolgens terug naar de Camping. Even later begint het goed te hozen, gelukkig niet koud dus zo erg is dit ook weer niet. Nog even iets over de Camping en wel de douche’s. Meestal zijn de douche’s van het drukknop type, hier niet goed, instelbaar en met een toilettafel, spiegel en stopkontakt, dus eigenlijk een gewone badkamer. Einde dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015