April 2013 Weer naar het Zuiden (Fr. Sp.)


Dag 1 14-04-2013 Stenay (Fr.)
DSCF3595DSCF3598
In de ochtend onder een warm zonnetje de camper verder ingepakt en met een rustig gangetje door Belgie naar Frankrijk en uiteindelijk in de middag naar Stenay. Hier komen wij te staan bij een haventje bij een rivier (waarsch. de Marne) Voor €8,00 wordt een slagboom voor ons geopend en kunnen wij een leuk stekje uitkiezen. Wat wandelen door oude rustige straatjes, redelijk snel weer terug want het is behoorlijk heet. Maria is moe en gaat wat slapen. TV kijken ,einde dag.

Dag 2 15-04-2013 Bar le Duc (Fr.)

DSCF3599DSCF3605DSCF3602
Oorspronkelijk wilden wij wat langer blijven maar de zon is verdwenen en het lijkt alsof het gaat regenen dus rond het middaguur weer verder. Somber weer maar toch geen regen, uiteindelijk belanden wij op een Camperplaats in Bar le Duc. Bij het station wat in de avond toch redelijk veel lawaai blijkt op te leveren. Het weer is redelijk dus wat wandelen in het stadje. Niet onaardig maar doordat  de zon niet doorzet ziet alles er toch wat naargeestig uit. Terug naar de Camper, wat lezen, einde dag.

Dag 3 16-04-2013 Joinville (Fr.)

DSCF3608DSCF3609DSCF3617
Redelijk weer, onderweg bij Lidl boodschappen gedaan, uiteindelijk onder een vriendelijk zonnetje besluiten wij te stoppen bij een Camperplaats bij Joinville, ook hier staan wij bij een water (blijft onze voorkeur houden !). Het stdje blijkt vele leuke oude pnaden te herbergen, gaan uiteindelijk ergens een biertje drinken, slaat in onze benen ! Dus met knikkende knieƫn terug naar de Camper, wat zonnen om vervolgens wat te lezen etc.

Dag 4 17-04-2013 Dijon (Fr.)

Goed weer maar we besluiten toch maar weer verder te gaan. Naar Chaumont want hier lijkt een leuke Camperplaats te zijn. In Chaumont bekruipt ons een angstig vermoeden. Het zal toch niet, jawel wij komen in een doodlopende straat die wij een paar jaar eerder ook al inkwamen, ook toen konden wij de Camperplek niet vinden. Met de pest in het lijf toch maar doorrijden en nu naar Dijon want van eerdere keren wisten wij dat daar een leuke Stadscamping is. Je moet eerst de hele stad doorrijden om er te komen, voor de poort schrikken wij. Alles gesloten ! Zou open moeten zijn maar zoasl het er uitziet lijkt het erop of de Camping failliet is. Gelukkig is de Camperplaats voor de Camping nog intakt en gaan wij uit arremoede daar maar staan. Opnieuw de stad bekeken, was voorheen nog overal wegwerkzaamheden, nu is er al veel klaar en zie je hoe mooi ze alles opgeknapt hebben zonde dat het oude veel is aangepast. Op de terugweg gaan wij eten bij een Vietnamees restaurant waar wij al eerder prima gegeten hadden en gelukkig ook nu was het eten weer heerlijk ! In de avond terug naar de Camper. Einde dag.

Dag 5 18-04-2013 Trevoux (Fr.)

DSCF3623DSCF3625DSCF3626
De dag begint somber maar gelukkig wel warm. Oorspr. wilden wij naar een ander plaatsje maar gezien de verwachtte drukte in Lyon besluiten wij iets dichter bij de stad een camperplaats op te zoeken, dit wordt Trevoux. De Tomtom geeft eerst aan een vertraging van ca. 30 minuten en geeft de suggestie om een andere route te nemen, doen wij. Blijkt een stuk door de stad te zijn maar inderdaad wij kunnen rustig doorrijden en merken nauwelijks iets van een vertraging. Trevoux blijkt een leuk oud plaatsje waar wij met veel genoegen door deels lopen en deels fietsen. In de avond wilden wij weer naar het plaatsje wandelen om een restaurant op te zoeken maar blijkt Maria pijn aan haar borstbeen te hebben, zien dichtbij een kebabtentje en nemen daarom maar een portie kebab, de smaak kon beter. Einde dag.

Dag 6 19-04-2013 Remoulin (Fr.)

Ook vanochtend is het somber en besluiten wij vrij snel om verder te gaan, het waaide al iets maar hoe verder wij rijden des te harder waait het, ook begint het te regenen en goed koud te worden. Oorspronkelijk wilden wij Orange bekijken maar gezien het weer besluiten wij maar te gaan staan op de voor ons welbekende Camperplaats in Remoulin. Tot onze grote verbazing blijkt de plek overvol, slechts met enige moeite kunnen wij onze Camper ertussen wurmen. In deze plaats stikt het van de restaurants en besluiten wij eens naar de Thai te gaan. Hier werkelijk heerlijk gegeten. Menu van € 13,00 met een prima voorgerecht, een uitstekend hoofdgerecht en een heerlijk ijsje, met wijn en koffie na zijn wij hier totaal €46,00 kwijt, waar vind je dit nog in Nederland. Hierna wel doorvoed terug naar de Camper, einde dag.

Dag 7 en 8  20 t/m 21-04-2013 Carcassonne (Fr.)

DSCF3634DSCF3639DSCF3640DSCF3644DSCF3651DSCF3661
Ook deze ochtend regent en waait het behoorlijk, oorspronkelijk wilden wij naar een Camperplaats aan de kust maar eenmaal op de weg bemerken wij dat de wind enorm toeneemt en uiteindelijk een storm wordt. Dan maar naar Carcassonne, misschien dat het weer daar beter is. Bij Carcassonne besluiten wij op een Camping te gaan staan t.w. Camping de la Cite. Niet de goedkoopste camping trouwens want je betaalt per dag € 23,40 terwijl voor Wifi nog extra betaald moet worden. Het voordeel is weer wel dat je ruim zit en de stad op ca. 15 loopminuten verwijderd is. Helaas blijft het licht regenen dus waarschijnlijk dat wij eerst morgen de stad ingaan al was het maar dat de weersvoorspelling voor morgen gunstiger is. Inderdaad blijkt het weer gelukkig de volgende dag behoorlijk opgeknapt, ‘t is wel fris maar voor de rest te doen. Het blijf toch steeds bijzonder om dit middeleeuws dorp te bezoeken, natuurlijk is alles commercieel opgezet met velen souvenirshops en restaurants, maar de panden zijn authentiek. Kortom wij zijn blij hier weer geweest te zijn. De hele dag wandelen wij hier rond, in de namiddag terug naar de camping om vervolgens in de avond een stuk terug te lopen voor een avondopname.

Dag 9 t/m 11 22 t/m 24-04-2013 Roses (Sp.)

DSC01918DSC01916DSCF3666DSCF3669DSC01920DSCF3673

De ochtend begroet ons met een bleek zonnetje en nog steeds met een stevige wind. Richting Spanje dus maar, op de peage is de wind nu wel een storm te noemen, je ziet aanhangers over de weg slingeren. Vlak voor de grens nog even een broodje gegeten en toen door naar Roses, eigenlijk al direct na de grensovergang bemerken wij een weersverbetering, de storm wordt een harde wind en belangrijker, de zon begint warm te branden ! Zo zie je maar, voor zon naar Spanje. Wij rijden wat verkeerd maar uiteindelijk vinden wij de eerder bezochte Camping Joncar Mar. Er zijn genoeg campings in de omgeving maar deze is de enige die pal bij de boulevard ligt, helaas niet de mooiste maar je kunt niet alles hebben. Wij betalen €22,00 p.n. wat redelijk is in deze omgeving. Eigenlijk geen zin meer om wat te doen, genieten wij van de zon, kijken wat tv. Einde van dag 9. De volgende dag is het stralend mooi weer, eerst weer wat genieten en vervolgens gaan wij de lokale opgravingen wederom bekijken, in de middag lekker luieren om in de avond ergens in een restaurant een Menu ad €13,00 pp. te bestellen. Even een indruk : vooraf een glaasje Sangria dan meloen (een enorm stuk) met ham, hoofdgerecht 4 stukken vlees en daarna ijs, hierbij een redelijke kwaliteit wijn. Krankzinnig dat je in Nederland dan zoveel meer moet betalen. Ook deze 10e dag is weer ten einde. Ook dag 11 begint zonnig en dus opnieuw zonnen om vervolgens in de middag met een toeristentreintje een aantal uren in de bergen te rijden, heel mooi alles maar ijzig koud. In de namiddag nemen wij verkleumd een Sangria en zijn gelijk weer op warmte. Wat lezen en in de avond wederom ergens eten. Einde dag.

Dag 12 25-04-2013 L’Estartit (Sp.)

In de nacht heeft het weer wat geregend en de ochtend begint koud. Uiterst lentement ons opgeknapt. Naar La Sirene een Camping bij L’Estartit welke wij nog kenden uit 2010. In de vroege middag komen wij hieraan, een overnachting hier kost nu ca. € 19,50 all in. Inmiddels regent het niet meer maar het blijft erg koud. Wij besluiten dan ook alleen de nacht hier te blijven en morgen weer verder te gaan. Wat gefietst naar het Centrum maar ook hier ziet het er eigenlijk behoorlijk somber uit. Terug bij de Camper begint het te hozen en eigenlijk gaat dit de hele avond en nacht door. Maria gaat een lekker maal klaarmaken, we gaan wat lezen en TV kijken, alweer einde dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015