Engeland 2012


Dag 1 ( 12-09-2012) Gravelines
Wij hadden al langer het plan om met de Kampeerbus naar Engeland te gaan om een dochter (Mieke)en de zoon van Maria (Freek) te bezoeken. September lijkt ons een goede maand hiervoor want dan kunnen wij hieraan gelijk een vakantie in Engeland koppelen. Vandaag wordt de vertrekdag van Stavenisse, morgen is de afvaart in Duinkerken. Rond de middag vertrekken wij richting Frankrijk, het is een droge dag maar er waait een behoorlijke wind. In de namiddag bereiken wij de Camperplaats in Gravelines, bij een vorig bezoek was deze plek gratis, nu moeten wij € 6,00 betalen. Ondanks dit is het hier behoorlijk druk maar wij weten toch een goede plek te bemachtigen. Wij gaan wat uitwaaien in de nabije omgeving, wat eten en TV kijken, de wind wordt krachtiger want de schotel trilt alle kanten op. Maria wordt wat benauwd want het kan morgen dan best wat spoken op de zee.


Dag 2 (13-09-2012) Littlehampton

Bij de ferry loopt alles weer op rolletjes, stipt op tijd 10.00u vertrekken wij. De zee is wat onrustig, de boot wiebelt wat, maar verder is het een rustige overtocht. Wij hadden het plan om weer Arondel te bezoeken, de Tomtom brengt ons via zeer smalle weggetjes (op sommige weggetjes is er geen mogelijkheid elkaar te passeren, moet je dus geluk hebben ) aardig in de richting, maar al bij al begint het laat te worden dus zoeken wij in de omgeving een Camping op, uiteindelijk komen wij terecht op de “Littlehampton Caravan Club Site”. Ben je geen lid van hun club dan betaal je € 30,00 per nacht, omdat wij denken dat wij op meerdere plekken van hun lidmaatschap gebruik kunnen maken, worden wij maar lid van “The Caravan Club”, de prijs die wij nu dienen te betalen wordt € 20,00. Het blijkt een prima camping te zijn met schitterende toiletgebouwen. Wij genieten nog even van de zon (die inmiddels zowat de gehele dag wilde schijnen), einde dag.

Dag 3 t/m 5 ( 14 t/m 16-09-2012) North Curry

DSCF3282DSCF3283DSCF3285DSCF3286DSCF3287DSCF3292DSCF3293DSCF3294DSCF3295

Arondel besluiten wij op een later moment te bezoeken, wij gaan nu naar Tangmere , dit is een museum gevestigd op een voormalig vliegveld wat Tangmere heette. Niet verwonderlijk dat het dan ook gaat om een museum van met name vlieg relikwieĆ«n, dus motoren, vliegpakken en enkele complete oude vliegtuigen. Enkele zaken worden toegelicht door enkele zeer oude heren die duidelijk de WW2 meegemaakt hebben. Tot onze schrik blijkt het inmiddels middag geworden te zijn en gaan wij dan ook gelijk richting de woonplaats van Freek. De dag begon druilerig maar langzamerhand komt er af en toe een zielig zonnetje. Via Internet hadden wij uitgevogeld dat ook hier een Camping moest zijn, na enig zoeken weten wij deze te vinden. Een behoorlijk simpele Camping genaamd Doolittle bij een boerenfamilie. Ergens in een boomgaard zetten wij de Kampeerbus neer, het toiletblok blijkt te bestaan uit een douche en 2 toiletten dus erg simpel, maar ja je betaalt dan ook slechts €12,00 p.n. en de plek blijkt uiteindelijk best ook iets te hebben. Konijnen schieten voorbij en op de tweede dag komen ook een aantal schapen ons bezoeken. De dagen worden gevuld met het familiebezoek.

Dag 6 (17-09-2012) Cullompton

DSCF3300DSCF3301DSCF3303

De dag begint zonnig, gelijk na het ontbijt en het schoonmaken van het toilet gaan wij dan ook weer op pad. Uit een oude Anwb boekje haalden wij de info. dat in het plaatsje Tiverton een leuke boottocht gemaakt kan worden, dus op naar deze plaats. Na enig zoeken vinden wij het haventje, het blijkt te gaan om een boottocht met een trekboot voortgetrokken door een paard. Helaas is er vandaag geen tocht. In de nabijheid vinden wij wel een leuk en betaalbaar restaurantje en gaan daar dus maar lekker in het zonnetje wat eten en drinken. Via een folder hadden wij uitgevogeld dat niet al te ver een leuke camping moest zijn geheten “Forest Glade Holiday Park “ in het gehucht Cullompton. Wederom blijkt de route te gaan via vele smalle weggetjes waarbij een deel zelfs een stijging kent van 20 %, de Bus heeft hier dus duidelijk problemen mee. Uiteindelijk komen wij bij de Camping, ook nu weer een prima plek, ruime staanplaats en uitstekende toiletten, dit alles voor ca. €18,00. We gaan wat wandelen in de omgeving, einde dag.


Dag 7 t/m 9 (18 t/m 20-09-2012) Galmpton

DSCF3304DSCF3308DSCF3311DSCF3313DSCF3314DSCF3317DSCF3322DSCF3324DSCF3325DSCF3328DSCF3331DSCF3337DSCF3340DSCF3344DSCF3345DSCF3351DSCF3352DSCF3356DSCF3358DSCF3365DSCF3367DSCF3369DSCF3373DSCF3393

De dag begint wederom zonnig, via wat andere smalle en soms brede weggetjes terug naar Tiverton, want de boottocht moeten wij toch maken ! Rond 12.00u komen wij bij de receptie van het bootgebeuren, wij blijken net de laatste 2 plaatsen te kunnen krijgen ! Gaan vervolgens wat eten bij hetzelfde restaurant van gisteren om rond 14.00u aan boord te gaan. Inderdaad is de boot na enige tijd volledig vol, voornamelijk met mensen die onze leeftijd nog ver te boven zijn. Wij worden welkom geheten op een typisch engelse wijze, een soort humeur wie wij niet goed kunnen doorgronden. De boot vertrekt en wordt inderdaad voortgetrokken door een fraai paard. De konsekwentie is wel dat het allemaal wel erg traag gaat, terwijl het stuk kanaal waardoor wij voortglijden ook niet echt veel spannends te bieden heeft. Het einde komt dan ook niet geheel onwelkom en na een hand gegeven te hebben aan de bemanning duiken wij snel de bus weer in. In dezelfde folder waarin wij Forest Glade gevonden hebben, vinden wij Galmpton Touring Park in het plaatsje Galmpton. Deze camping lijkt ons aantrekkelijk doordat de foto laat zien dat er een uitzicht is op een water. Na een redelijk lange rit waarbij wij gelijk wat boodschappen doen bij de bekende Tesco, komen wij bij de bewuste camping en tot ons groot genoegen blijkt het uitzicht inderdaad zeer fraai is,ook verder is deze camping zeer aangenaam en dat alles voor ca. €18,00 p.n. Wat zonnen, eten en naar bed.
De volgende dag (dus 19-09) na een behoorlijk koude nacht, begroet de zon ons en gaan wij eerst de horizon bewonderen. Bij de receptie verlengen wij de plaats en vragen gelijk naar de mogelijkheden om te sightseeƫn. Van de mogelijkheden kiezen wij voor een bus naar Brixham. De wandeling naar de busstop vraagt behoorlijk wat van de lichamelijke mogelijkheden van Maria (ver en vaak behoorlijk steil) maar uiteindelijk komen wij bij de bestemming. Het stadje blijkt erg leuk te zijn met zijn haven en de vele oude en grappige huisjes. Wij wandelen door het stadje en eten redelijk bij een van de zeer vele restaurantjes. Hierna weer terug met de bus en helaas ook weer de steile weggetjes op, maar Maria houdt zich dapper. Hierna wat in het zonnetje etc.
20-09 besluiten wij het anders te doen,ook nu weer verlengen wij de plaats, maar gaan wel met de camper op pad. Het is weer schitterend weer. Niet al te ver bevindt zich het stoomtrein stationnetje van Galmpton, hier nemen wij een retourticket voor de stoomtrein naar Kingswear, is niet al te ver, net genoeg om het leuk te vinden. Van hieruit gaan wij op dezelfde ticket naar    Dartmouth maar wel met een ferry. Een heel leuk plaatsje met veel kleine winkeltjes en ongelofelijk veel restaurantjes. Ook een museumpje gaan wij bezoeken. Hier wordt m.n. de geschiedenis van de omgeving belicht. Ook nu weer valt het op dat Engelsen met zo ontzettend veel passie over van alles kunnen vertellen. Wat soms wel ietwat irriteert is het voortdurende “sorry” of “excuse me”, beleefdheid is mooi maar je kan het ook overdrijven. Wij wandelen zowat de hele dag door het stadje om in de namiddag weer terug te gaan naar Kingswear. Eigenlijk is dit plaatsje meer een gehucht, het plaatselijk kerkje is het bekijken waard maar daarmee houdt het eigenlijk wel op. Ergens vinden wij een kleine supermarkt en kopen daar naar later blijkt, heerlijke yoghurt. Terug met de stoomtrein en vervolgens weer naar de camping. Gaan wat zonnen etc. Einde dag.


Dag 10 + 11 (21 t/m 22-09-2012) Dawlish

DSCF3395DSCF3396DSCF3397DSCF3402DSCF3405DSCF3406DSCF3411DSCF3414DSCF3415DSCF3421DSCF3422DSCF3423DSCF3426DSCF3427DSCF3429DSCF3434DSCF3437DSCF3441DSCF3442DSCF3443DSCF3445

Het wordt nu echt weer tijd om verder te gaan. De gedachte is om te proberen langs de kust te rijden maar uiteindelijk blijken wij weer aardig af te wijken en komen uiteindelijk in het plaatsje Totnes. Ook deze plaats leeft duidelijk van het tourisme want het aantal restaurants is weer enorm. Het aardige van dit stadje is dat je een lange hoofdstraat hebt met interessante zijstraatjes, ook vinden wij hier een soort vlooienmarkt met allerlei nieuwe en oude spullen maar ook met groente en fruit. Kopen hier gelijk een doos aardbeien, de aardbeien blijken later erg lekker te zijn maar wel overrijp ! Ook ergens kopen wij een lekker ruikend brood met als meel “spelt”, een achteraf lekker, maar ook wel wat zwaar op de maag liggend brood. In de middag gaan wij weer verder, gelukkig nog steeds met een lekker warm zonnetje. Wij weten niet goed waar wij zullen camperen, via de Asci gids prikken wij min of meer de camping “Lady’s Mile”. In de middag bereiken wij deze Camping waar wij na het betalen van ca €13,00 kunnen staan waar wij willen. Het is nu rustig maar uit alles blijkt dat deze camping in de zomer druk bezocht wordt gezien allerlei activiteiten die hier dan blijken te zijn. Wij vinden ergens een rustig plekje en besluiten het voor gezien te houden.
22-09 begint de dag weer zonnig, wel wordt het de laatste nachten behoorlijk koud maar dan slapen wij toch ! Wij hebben bedacht om met de bus (het openbaar vervoer !) naar de hoofdplaats van Devon te gaan, geheten Exeter. Dus eerst de staanplaats maar verlengen, blijkt nogal wat administratieve handelingen te vereisen, maar uiteindelijk lukt het. De Camping heeft ook een apart systeem voor de staanplaats, want voor de elektriciteit krijg je een kaart die je in een stroomkast moet duwen, nooit eerder meegemaakt. Uiteindelijk de bus in, een dubbeldekker, die ons in ca. 40 minuten naar Exeter brengt, fraai om onderweg te zien hoe handig de chauffeur over de smalle weggetjes weet te maneuvreren. Van Exeter hadden wij reeds gelezen dat deze plaats in WW2 zwaar gebombardeerd was en dat hierdoor de huidige plaats een mengeling is van nieuw en oud. Je merkt aan alles dat dit een hoofdplaats is met veel grote moderne winkels waar je alle wereldmerken kan kopen, maar het oude valt eigenlijk nogal tegen. De kathedraal is grotendeels ingepakt voor renovatie, de binnenzijde is echter wel erg interessant. Ook vinden wij hier en daar wat oudere panden. Uiteindelijk besluiten wij de bekende ondergrondse gangen van Exeter te bezoeken, pech, het blijkt dat wij te laat zijn voor de bezichtiging. Behoorlijk teleurgesteld zoeken wij de bus weer op en gaan terug naar de camping. Pal bij de camping blijkt een grote Sainsburry te liggen, dus hier wat rondkijken en wat dingen kopen, teruglopen naar de camper. Het begint snel fris te worden dus de camper in en het verhaaltje bijwerken, einde dag.


Dag 12 (23-09-2012) Sint Leonard

DSCF3459DSCF3460DSCF3462
Afgelopen nacht is het weer compleet omgeslagen ! Het waait hard en er komt toch een partij regen naar beneden. De ochtend is niet anders. Wij gokken erop dat het ergens verderop beter zal zijn en vertrekken vroeg. De TT slaagt er weer in om ons een aantal km’s over uiterst smalle weggetjes te brengen, naar later blijkt om ons op een bepaald moment op een snelle M weg te zetten ! Behoorlijk vermoeiend rijden, temeer omdat het maar blijft regenen. Het weer is zo slecht dat wij niets gaan bekijken en een camperplaats willen opzoeken. Onze keus valt op Highlands End Holiday Park in Bridport, zou een camping zijn met uitzicht vanaf een klif. Wij komen precies op het juiste GPS punt aan, maar geen Camping te bekennen, wel wat campers en andere auto’s midden in een bos. Zoals kennelijk bij Engelsen gebruikelijk om hun honden en zichzelf uit te laten. Ook in de nabije omgeving valt geen camping te ontdekken. Balend besluiten wij dan maar verder te rijden .Nog steeds in de regen belanden wij uiteindelijk op Shamba Holidays, op het eerste gezicht een wat simpele camping, …tot wij het toiletgebouw ontdekken ! Zoiets luxe hebben wij nog niet eerder gezien, ruime douche’s, idem toiletten en kompleet met alles wat je je maar kan bedenken. Omdat het binnenbad open is gaat Maria wat baantjes trekken. Op de camping zelf is helaas geen eetgelegenheid en door de vele regen is een bezoek bij een nabij liggende pub ook niet erg aanlokkelijk, dus weer in de camper eten, scrabbelen etc.


Dag 13 t/m 17 (24 t/m 28-09-2012) Forest Row

Zou het vanochtend weer goed weer zijn dan zouden wij verder trekken, helaas het regent weer, niet zo erg als eerder maar toch. Dus nu maar gelijk naar Mieke. Onderweg behoorlijk druk, maar uiteindelijk komen wij rond de middag bij Mieke aan. Die dag wordt een familiedag.
25-09 blijft een regenachtige dag, in de ochtend wat in huis rondgelummeld, in de middag naar East Grinstead voornamelijk om inkopen te doen o.a. voor een verjaardag, geen verdere vermeldenswaardige zaken.
DSCF3465DSCF3467DSCF3469DSCF3474DSCF3478
26-09 levert nog steeds regelmatig buien op, ondanks dat gaan wij toch in de morgen naar Btighton , een wat grotere plaats op ca. een uur rijden, hier wordt het Museum bezocht en in de middag gaan wij de stad zelf in, de kleine straatjes bekijken met hun kleine winkeltjes. Tussentijds eten en drinken wij ergens bij een gezellig en overvol restaurant. Hierna terug naar huis, geen verdere vermeldenswaardige zaken.
DSCF3484DSCF3485DSCF3487DSCF3488DSCF3492DSCF3494DSCF3502DSCF3504DSCF3507

27-09 begint met wat regen maar vrij snel komt de zon er door en dan is het gelijk lekker warm. Snel de bus in. Het plan is om vandaag de “White Horse “ en de “Long Man van Wilmington” te bekijken. Wij rijden deels binnendoor eerst naar een alleraardigst dorpje Alfriston , hier bekijken wij de huisjes en de kerk, helaas bleek een gebouw van de National Trust vandaag en morgen gesloten dus maar wat rond gewandeld. Weer verder naar Seaford , blijkt niets aan. verder naar Litlington daar in de nabijheid hebben wij een goed zicht op het Paard, in oorsprong in 1835 vervaardigd maar recent geheel gerestaureerd. Best een aardig gezicht, na enige tijd rijden komen wij in Wilmington, de auto wilden wij zetten op een carpark, maar er staat een hoogte begrenzer en wij kunnen er niet onderdoor, niet getreurd even verderop zetten wij de wagen simpelweg langs de straat en lopen terug naar een plek waar wij een goed zicht hebben op de lange man, een duidelijke rotstekening waarvan niemand weet wanneer deze getekend is, erg indrukwekkend. Inmiddels is het tamelijk laat geworden en gaan wij langzamerhand terug naar Mieke.
DSCF3513DSCF3514DSCF3515DSCF3519DSCF3521

28-09 komt de zon er weer bij en gaan wij Knole bezichtigen in het plaatsje Sevenoaks. Een kasteel dat weer eigendom is van de Nat. Trust. In oorsprong een kasteel van een aartsbisschop, niet bedoelt als een verdedigingsvesting maar uitsluitend als verblijf van dit heerschap. Ook dit ding staat in de steigers zodat wij niet alles kunnen bekijken maar er is voldoende te zien van de diverse praalkamers om het interessant te doen zijn. In de middag bekijken wij nog de stad Tunbridge Wells. Inmiddels is het koud geworden en vanaf de parkeerplek waar wij staan blijkt het oude centrum behoorlijk ver en stijl aflopend te zijn, daarom maar het park bekijken en wat winkels. Tenslotte bij Morrisson (Supermarkt) wat inkopen gedaan, dan begint het weer te regenen dus voortvarend terug naar de parkeerplek. Halverwege begint het zo hard te regenen dat wij ergens wat gaan drinken om daarna snel het mobiel in te vluchten. Terug naar Mieke. Bij Mieke de verjaardag van Eleanora (haar dochter) gevierd, einde dag.


Dag 18 (29-09-2012) Martin Mill

DSCF3525DSCF3526DSCF3531DSCF3533DSCF3534DSCF3542DSCF3543DSCF3544DSCF3546

In de ochtend uitgebreid afscheid genomen van de familie, vervolgens shoppen bij Sainsbury (Supermarkt) in een ander plaatsje, de bedoeling was om via landwegen langs de kust naar Dover te rijden, helaas lukt dit maar deels, uiteindelijk komen wij bij Hastings terecht, een aardig vissersplaatsje waar wij de tijd nemen om deze te bekijken incl. enkele musea. In de middag verder via gedeeltelijk binnenwegen en vervolgens snelwegen, waarbij wij enkele keren misrijden. In de namiddag komen wij bij de Camping aan genaamd Hawthorn Farm. Deze camping kenden wij van een eerder bezoek, ruim opgezet en redelijk landelijk gelegen. Je betaalt hier ca. € 20,00 p.n. Gelukkig was het de hele dag zonnig en kunnen wij nu nog in de namiddag wat zonnen. Verder geen avonturen, einde dag.


Dag 19 (30-09-2012) Stavenisse

Wij staan wat laat op, ontbijten en kort in de zon zitten, inmiddels is het al wat laat geworden en de boot terug naar het vaste land vertrekt ca. 14.00 u. Rond 13.00u. vertrekken wij dan ook van de camping om binnen een kwartier bij de ferry te zijn. Op tijd vertrekt de boot, weinig passagiers. Gaan wat lanterfanten en Maria koopt wat parfum. Rond 17.00 u (onze tijd !) komen wij in Duinkerken aan en gaan gelijk terug naar Stavenisse. Volgens de TT zouden wij rond 19.30u moeten aankomen. De realiteit blijkt dat wij rond 21.00u. aankomen. Doorlopend file’s welke wel te omzeilen blijken maar dan wel via allerlei binnenwegen met de zo van BelgiĆ« bekende kasseien. Het begint onderweg ook nog eens te regenen.Nu ja, uiteindelijk weer terug.
  
.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015