Frankrijk 2012


Dag 1 ( 10-06-‘12)  Dinant
DSCF3018DSCF3020DSCF3023
Met mooi weer vetrekken wij richting Ardennen, in Dinant gaan wij staan op een parkeerplek aan de Maas, kost €5,00 voor een halve dag, maar de rest v.d. tijd sta je dan vrij. Eerst wat eten bij een bakkerij, uitstekende lekkere knappige sandwiches. Vervolgens gaan wij met de lift naar de zg. Citadel. Een in oorsprong in de 12e eeuw ontstaan fort, in de loop van de tijd weer geheel aangepast aan de militaire behoeftes van die tijd. Een gids gaat ons voor en weet door zijn uitleg ons best te amuseren. Terug van de Citadel gaan wij wat wandelen in de stad (relatief klein), ergens wat drinken om vervolgens een door Maria gemaakt copieuze maaltijd te verorberen, kijken wat tv. Einde dag.

Dag 2 (11-06-‘12) Montherme  
DSCF3025DSCF3029DSCF3030
De bedoeling is om vandaag naar Chivet te gaan, na enige tijd gereden te hebben, begint het te regenen en niet zo’n klein beetje en bah de ruitenwissers doen het niet ! Na enig zoeken vinden wij een garage waar men met wat olie de ruitenwissermotor weer aan de gang weet te krijgen. Eindelijk wordt het droog en besluiten wij in Hastiere wat te nuttigen en doen wij gelijk wat boodschappen in de lokale Spar.Verder binnendoor gaan wij toch niet naar Chivet maar naar Montherme. Ons boekje geeft aan dat daar een gemeentelijke camping zou zijn, maar rijdende zien wij Campers aan de oever van de Maas en blijkt er plotseling een Camperterrein aan de Maas gemaakt te zijn. Gratis maar zonder faciliteiten. Ruimte genoeg dus wij gaan hier staan. Wat wandelende zien wij een aantal zeer oude gebouwen helaas begint het plotseling weer te regenen en vanaf dat moment is het afwisselend droog en nat. Toch gaan wij nog wat van het stadje bekijken om de dag te besluiten met eten drinken lezen ed.

Dag 3 (12-06-‘12) Islettes
De ochtend brengt weer regen dus snel verder. Gelukkig wordt het weer na enige tijd wat beter. volgens het camperboekje moest in Attigny een Camperplek zijn en gaan wij daar dan ook stoppen. Blijkt een waardeloze plek, slechts voor 4 campers pal bij elkaar en dan nog voor slechts 8 uur, een chemisch schoonmaak toilet blijkt er al helemaal niet te zijn. Inmiddels schijnt de zon en gaan wij maar eerst daar wat eten en besluiten door te gaan naar een Camperplek in het bos t.w. Islettes. Weer afwisselend nat en droog komen wij in Islettes aan. Voor E 5,00 sta je hier op een ruime plek met elektriciteit met op korte afstand een gratis wc en douche, prima dus. Ondanks de dreigende lucht gaan wij toch enige tijd wandelen in het bos, prachtig zoveel afwisseling je hebt wat de vegetatie betreft, ook diverse vogels hoor je. In de avond in de Camper eten,tv kijken en slapen.

Dag 4 (13-06-‘12) Dijon
DSCF3052DSCF3061DSCF3062
Maria gaat douchen en Rob wast zich in de Camper, vervolgens wat eten. Het begint weer te regenen maar wij hebben water nodig en ook het chem. toilet dient gereinigd te worden, na dit alles gedaan te hebben in de regen gaan wij weer verder. Rond lunchtijd stoppen wij in Haroinville want we hebben honger, tot onze verbazing blijken wij te stoppen op een Camperplek die wel volledig leeg is ! Verder door en nu naar Langres. In dit plaatsje waren wij al eerder geweest maar toen op doorreis en nu willen wij daar gaan overnachten. Gelukkig is inmiddels de zon gaan schijnen. Via een soort lift van de parkeerplaats naar het oude gedeelte van de stad gaan wij een gedeelte bekijken die wij voorheen nog niet gezien hadden. Na wat inkopen gedaan te hebben komen wij rond 17.00 u weer terug bij de Camper. Eigenlijk vinden wij de plek om te overnachten maar niets en besluiten dan ook toch maar door te gaan naar Dijon. Dijon is altijd een wat moeilijke stad geweest om door te rijden, nu is het weinig anders, uiteindelijk komen wij bij een Camping geheten “Le Lac” aan, deze camping is ons van een eerdere keer bekend en wij vinden dan ook snel een fraaie staanplaats (E 15,00 voor staan,elektriciteit ed.). Wat uitpuffen, eten en slapen.

Dagen 5 + 6 (14+15-06-‘12) Dijon    
DSCF3068DSCF3069DSCF3071DSCF3064
Deze dagen blijkt de zon volop te schijnen. Na het uitslapen ga ik eerst de gasinstallatie nalopen, reeds langer hebben wij last van een penetrante gaslucht, het blijkt te gaan om een aansluiting die met een teflonstripje weer gedicht kan worden, lucht weg. In de middag hebben wij het idee om naar een nabije Intermarche met de fiets te gaan, de weg blijkt echter dermate steil dat wij halverwege teruggaan en uiteindelijk het stadje zelf inrijden. Wat terrasjes opzoeken. Tijdens het rijden had wij een aziatisch restaurantje gezien die wij in de avond gaan bezoeken. Het eten smaakt zeer voortreffelijk, hier komen wij morgen waarschijnlijk weer ! De volgende dag gaan wij wat luieren en vervolgens het meer rondrijden, weer wat luieren en in de avond terug naar het eerdergenoemd restaurant, nog steeds lekker eten !

Dagen 7 + 8  (16+17-06-‘12) Lauhans
Na het ontbijt gaan wij verder, richting Lyon, het is bloedheet en we gaan ergens aan het water even rustig lunchen. Bij een tussenstop staat een fiets erg vreemd, blijkt een van de fietshouders gebroken te zijn, een behoorlijke hoeveelheid Duck tape geeft een tijdelijke oplossing. In de namiddag komen wij in Lauhans aan en vinden met enige moeite een plaatsje tussen vele andere campers. Wat rusten aan de Rhone ,eten ,TV kijken en naar bed. De volgende dag gaan wij met de fiets het dorpje weer bekijken, het weer slaat op het feit dat wij hier al eens eerder geweest zijn. Nog steeds bijzonder heet maar het stadje is ook nog steeds bijzonder leuk. Terug naar de Camper uitrusten etc. Einde ook aan deze dag.

Dag 9 (18-06-‘12) St. Bonnet de Chateau
DSCF3075DSCF3076DSCF3083DSCF3086DSCF3088DSCF3094
Ergens hadden wij gelezen dat bezoeken van de Maandagochtend markt zeer de moeite waard zou zijn dus in de ochtend weer het stadje in. “Men”heeft niets te veel gezegd. Een grote markt die zich door zowat het hele stadje afspeelt met een enorme afwisseling van het gebodene, een deel is bedoelt voor huisdieren, een ander deel voor boerderijdieren, maar ook groente, fruit ed. is te koop, zelfs een aantal kraampjes waar men Comtoises repareerde , kortom een verscheidenheid zoals wij die nog niet eerder gezien hadden. Het is een ochtendmarkt dus na 12.00u vertrekken wij weer nu richting Viviers. Hiervoor moeten wij via of langs Lyon en besluiten langs Lyon te gaan, deze route blijkt redelijk rustig te zijn, wel verbazen wij ons over de route na Lyon, lijkt alsof er iets verkeerd gaat. Uiteindelijk via steile weggetjes komen wij bij Vivier aan, tja foutje, ik had moeten intikken Viviers, maar heb Vivier ingetikt en dat blijkt een gehucht te zijn. Uiteindelijk vinden wij toch in de buurt een Camperplek in St. Bonnet de Chateau. Een rustig heel oud plaatsje met een nog oudere vestingkerk, hier zou je ook een crypte en mummie’s moeten kunnen bekijken maar helaas de pastoor was al aan het eten. Al met al niet de bedoeling maar toch een leuk evenement.

Dag 10 (19-06-‘12) Bourg St. Andeol
DSCF3105DSCF3108DSCF3114
Het blijft fraai weer en wij gaan weer uitgerust verder richting Viviers, Het is een mooie route langs heuvels en dalen, vaak vol met Brem. Eindelijk Viviers, hoopvol rijden wij naar de Camperplaats want wij hadden ons op basis van onze ervaringen een jaar eerder veel hiervan voorgesteld. Hu, er blijkt een soort slagboom bij de ingang van de Camperplaats neergezet en wel zodanig dat wij er met geen mogelijkheid opkunnen, kennelijk is deze plaats dus opgeheven. Balen, gaan verder zoeken en vinden geen andere plek, ook de opgegeven Campingplek kunnen wij niet vinden, uiteindelijk rijden wij maar door om ca. 30 km. verder een Camping te vinden in Bourg St, Andeol. Wij zijn te moe om de omgeving te verkennen, gaan wat lezen en vroeg naar bed.

Dagen 11 + 12 (20+21-06-‘12) Avignon
DSCF3118DSCF3121DSCF3123DSCF3125DSCF3130DSCF3131DSCF3132DSCF3134DSCF3135
De Camping is wel erg basic. Een chem. toilet blijkt niet voorhanden, het toiletgebouw kent slechts 2 douche’s ,volgens de eigenaar is men bezig met een renovatie, hiervan is echter niets te merken en dat in Juni ! Nog steeds met prachtig weer naar Avignon, hier wilden wij naar de Camping La Baggatelle, door wegwerkzaamheden bij Avignon rijden wij 3x totaal verkeerd, vervolgens brengt de TT ons op een doodlopende weg en even later wederom, gelukkig blijkt hier een restaurant te zijn met 2 ingangen, door de 1e in te gaan, via de 2e verder te gaan vinden wij uiteindelijk de Camping. Een behoorlijk grote en volle Camping maar met ruime staanplaatsen en de onze is best wel aardig. Het warme weer maakt lui, dus doen wij niet al te veel, gaan wat in de omgeving fietsen en eten in het restaurant bij de camping. De volgende dag gaan wij Avignon verkennen, ontzettend heet is het hier (ergens lezen wij dat het 37C Gr. is !) toch besluiten wij te voet het oude centrum te bekijken, gaan bij de lokale VVV een stadsplan halen en lopen uiteindelijk weer min of meer dwars door het oude centrum naar de “Kerk van de Paus “, een enorme kathedraal die wij na het betalen van enige € mogen betreden, krijgen gelukkig wel een mobiele audiofoon  mee wat ons aardig helpt bij het bekijken van dit krankzinnig groot ding. Omdat wij met dit kaartje ook de “ Pont de Avignon” mogen bezoeken lopen wij op afgeslepen voetzolen naar deze kapotte brug, waarvan het begin ergens in de 11e eeuw blijkt te zijn. Na al dit antiek lopen, wat slepen wij ons naar de fietsen gaan terug naar de Camping. Vandaag begint ook een groot muziekfestival maar wij zijn te moe om terug te gaan. Vroeg naar bed.

Dagen 13 t/m 22  (22 t/m 30-06-‘12) Cardet 
DSCF3138DSCF3139DSCF3141DSCF3144DSCF3145DSCF3148DSCF3150DSCF3151DSCF3155DSCF3157DSCF3159DSCF3162DSCF3164DSCF3165DSCF3166DSCF3168DSCF3172DSCF3173DSCF3175DSCF3176DSCF3177
Het is nog steeds smoorheet maar wij gaan toch maar verder, voorlopig maar richting het Zuiden. Maria merkt plotseling dat er een horizontale scheur in de voorruit is ontstaan, hoe is onduidelijk. Toch maar verder. Wij raadplegen de diverse boekjes en denken dat het staan aan een rivier toch wel erg leuk blijft, om deze reden kiezen wij weer voor een Camping en wel “Beau Rivage” . Ook deze route is redelijk mooi en zeker rustig dus in middag komen wij bij deze Camping aan. Wij krijgen een leuk plaatsje dicht bij de rivier de Gardon. De camping is onder Nederlandse leiding en dat is te merken, het is behoorlijk vol maar wel met Nederlanders. Inspectie leert ons dat alles er wel piekfijn uitziet. De WC’s en Douche’s zijn ruim en brandschoon, de leiding is uiterst vriendelijk. Het riviertje blijkt een verrassing, je kunt hier overal lopen zo ondiep is dit riviertje. De volgende dagen gaan wij eerste de ruitschade regelen, gaat nogal chaotisch maar uiteindelijk zullen wij Woensdag as. een nieuwe ruit krijgen (valt gelukkig onder de verzekering). Zaterdag wordt een luierdag, Zondag gaan wij fietsen naar een naburig plaatsje t.w. Lezan wat een leuk plaatsje blijkt te zijn, Maandag gaan wij per camper het plaatsje Anduze bekijken en gelijk bij een supermarkt de nodige aankopen doen, Dinsdag gaan wij lekker in het water ravotten, het is trouwens te warm om wat anders te doen. Juist omdat het momenteel zo warm is besluiten wij nu om in ieder geval tot Zondag hier te blijven, dan zien we wel verder. Woensdag brengen wij de Camper bij Carglass, binnen 2 uur wordt de nieuwe ruit ingezet, kost wel € 905,00 , gaan rest van de dag wat in de omgeving rondrijden. Donderdag gaan wij het Musee Desert bezoeken, zagen al eerder bordjes die hierna verwezen en waren toch behoorlijk nieuwsgierig wat een woestijnmuseum mag inhouden, het blijkt een museum te zijn dat geheel is gewijd aan de vervolging van de Protestanten door de Katholieken en dan speciaal in deze omgeving en dan nog in de periode 1650 tot 1750. Uiteraard niet verwacht maar toch erg interessant. Hierna bekijken wij wat plaatsjes bekijken en inkopen doen bij  Lidl en Intermarche. Vrijdag bezoeken wij de Bambusseraie , een grote botanische tuin met het accent op diverse soorten Bamboe, ondanks de hitte kunnen wij genieten van de mooie aanleg, hierna nog wat boodschappen doen en wat rondrijden, het landschap is in deze omgeving bijzonder mooi en afwisselend. Zaterdag pakken wij weer eens de fiets, de zon verdwijnt af en toe achter wolken dus goed fietsweer, ook nu weer valt de grote afwisseling op. Grote velden met zonnebloemen worden afgewisseld door velden wijnranken, tarwe etc. Ook veldbloemen in allerlei soort en kleur. In de middag terug op de Camping gaat Maria nog eens lekker in de rivier badderen,in de avond wat eten in het campingrestaurant (redelijk eetbaar, maarrr je moet lang wachten !! Niet normaal ! Morgen gaan wij eindelijk weer verder

Dag 23 (01-07-‘12 ) Hauteriges
DSCF3179DSCF3180DSCF3183
Voor ons doen vroeg uit de veren. In Cardet was het weer in de ochtend lekker, maar naar gelang wij alen daar richting het Oosten rijden, verdwijnt de zon regelmatig en komen er regenbuien. Wij rijden voorn. via binnenwegen die redelijk slingerend en heuvelachtig zijn, het rijden is dan ook behoorlijk vermoeiend. In de middag komen wij in Hauteriges aan en komen daar op een redelijk ruim camperterrein te staan. Inmiddels regent het nu behoorlijk dus wij vermaken ons in de Bus. In de namiddag begint het zonnetje om de hoek te komen en gaan wij op zoek naar “Palais Ideal “, blijkt pal bij te liggen. Het gaat om een bouwwerk wat eind 18e, begin 19e eeuw door een Postbode in zijn vrije tijd is opgebouwd. Een soort droom in steen want het heeft wel iets weg van een paleis maar met de uitgesneden figuren ook iets oosters. Niet al te groot maar wel erg indrukwekkend. Hierna wat lokaal drinken en terug naar de Bus, het begint weer te regenen, dus eten en slapen in het voertuig.

Dag 24 (02-07-‘12) Dole
DSCF3186DSCF3188DSCF3191DSCF3193DSCF3194DSCF3195DSCF3196DSCF3197
De ochtend begint nat en de regen blijft ons achtervolgen tot de volgende pleisterplaats Dole. Na enig zoeken vinden wij hier de camperplaats die vlak bij het oude centrum en bij een rivier blijkt te liggen. Je kunt het water keihard horen stromen doordat vlakbij in het water een soort barrage ligt. Dole was in het verre verleden bekend om de leerlooierijen en ook omdat Pasteur hier geboren is. In de middag wordt het droog en gaan wij het oude centrum verkennen. Veel oude gebouwen en ook zijn er restanten zichtbaar van de plaatsen waar men het leer in het water heeft gewassen. Het is Maandag en helaas zijn de restaurants dicht, wij ontdekken een Kebabtent en halen daar een paar broodjes Kebab die wij in de Bus oppeuzelen.

Dag 25 (03-07-‘12 ) Vieville
DSCF3200DSCF3201
De zon schijnt weer en wij willen een ander deel van Dole bekijken, echter beiden zijn wij erg moe en besluiten dan ook om slechts het Hotel Dieu en nabije omgeving te bekijken. Hotel Dieu was oorspr. gebouwd als ziekenhuis voor de armen, wat niet aan het gebouw te zien is. Maar terug naar de Bus en wij  gaan verder richting Chaumont, onze volgende nachtstop. Wat we ook doen in Chaumont, de camperplek kunnen wij niet vinden en besluiten dan maar verder te rijden. Na enige tijd rijden komen wij bij de Camperplek in Vieville aan. Inmiddels is het weer heerlijk warm. De camperplek ligt bij een haventje waar we tegen een gering bedrag kunnen staan incl. electriciteit. We gaan wat fietsen, het gehucht zelf stelt niets voor maar de landelijke omgeving en het kanaal is leuk om te befietsen. We babbelen wat met mede camperlieden, gaan wat lezen etc. Einde dag.

Dag 26 (04-07-‘12) Dieu sur Meuse
DSCF3202DSCF3203DSCF3204
Niet al te vroeg vertrekken wij weer en rijden voorn. via binnenwegen tot in de voormiddag door. Het Camperboek gaf aan dat ook in Dieu sur Meuse een staanplaats moet zijn bij het water. Vrij snel vinden wij de plek maarrr wat een drukte van Campers. Toch weten wij de Bus tussen de andere campers te wurmen en blijkt vervolgens dat wij eigenlijk best leuk staan. Pakken weer de fietsen en vinden een Intermarche vlakbij waardoor wij weer de boodschappen kunnen aanvullen. Teruggekomen alles uitpakken, electriciteit aansluiten (wat tot onze verbazing hier gratis is) en genieten van de zon en een goed boek.

Dag 27 (05-07-‘12) Stavenisse
Ook nu weer niet al te vroeg gaan wij weer op pad, nog steeds met prachtig weer. Omdat wij op de route naar huis geen Camperplek kunnen vinden, besluiten we maar in een ruk naar huis te rijden. Bij Lillo (Antwerpen) draaien wij van de snelweg af en gaan in dit leuke stadje wat verpozen om vervolgens via binnenwegen Stavenisse te bereiken. Einde van deze vakantie.


 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015