Overwinteren Spanje 2011


12-11-2011 Frankrijk
Wij vertrekken met de Camper richting Spanje, eindbestemming een appartement in Torrevieja (Costa Blanca). Een rustige reis die ons via de TT langs een voor ons nieuwe route t.w. via een tolweg Gent-Orleans langs Parijs brengt. In de avond gaan wij slapen ergens op een fraai ogende parkeerplaats langs de tolweg in midden-frankrijk.

13-11-2011 Frankrijk
In de nacht horen wij een luide klap, worden van schrik wakker en kunnen niets bijzonders ontdekken in het donker. In de ochtend worden wij wakker, gaan ontbijten en komen tot onze ontsteltenis er vervolgens achter dat van de voorstoelen onze beide jacks gestolen zijn. In het jack van Maria zat helemaal niets maar in de mijne mijn portefeuille, portemonnee en usb-stick. Dus weg paspoort en rijbewijs, geld en een aantal passen. Gelukkig niet de bankpassen dus betalen kunnen wij wel ! Aan de buitenzijde blijken beide sloten kapotgemaakt te zijn. De weg op en op zoek naar een politiepost, met behulp van de Anwb vinden wij in een dorpje de gendarmerie. De zaak uitgelegd en wij vertrekken weer met een PV. Wat verder te doen,uiteindelijk besluiten wij maar net te doen alsof er niets gebeurd is en verder te gaan ! Via de route langs Clermont  Ferrand (eigenlijk niet te doen met de lichte motor die in onze bus zit) komen wij met veel stijgen en dalen uiteindelijk in de namiddag bij een dorpje waar wij besluiten te gaan slapen. Wij zitten dan op ca. 800 mtr. hoogte en dat is te merken want het is goed koud. Toch vallen wij snel in slaap.

14-11-2011 Peniscola
Redelijk vroeg rijden wij weer verder, eindelijk bereiken wij de bekende Millau brug, maar de weg blijft dalen en stijgen. Eigenlijk pas in Spanje kunnen wij wat vaart maken en rijden de hele dag door. In de namiddag besluiten wij te stoppen in Peniscola, hier rijden wij wat rond tot wij bij een Camping komen die reklame maakt voor overnachten voor slechts €6,00. Als echt Hollanders gelijk hier staan, blijkt best een plezierige plek. Ook kunnen wij hier eten. Best een goed en volledig menu en dat voor slechts €8,00. Wij kunnen zelfs gratis internetten. Tevreden naar bed.


15-11-2011 Torrevieja
Vroeg op gaan wij na het eten de wc schoonmaken en de watervoorraad aanvullen. Rob wilt bij deze plek weer vertrekken maar maakt een uiterst ongelukkige beweging met de bus en wel zodanig dat de zijdeur behoorlijk beschadigd wordt. Balen dus. Na de te repareren sloten nu ook nog de zijdeur, wordt dus al met al een uiterst dure grap. Als schrale troost komt de zon bij een blauwe lucht kijken, dus het wordt snel warmer. Halverwege besluiten wij bij het consulaat in Benidorm langs te gaan. Ik kan een paspoort krijgen maar dit kost een aantal weken en veel geld, zal nog even nadenken wat te doen. In de middag komen wij na enig zoeken bij degene die ons de sleutel voor het appartement in Torrevieje zal geven, vervolgens weer enig zoeken maar dan vinden wij toch het appartement. De bus kan helaas niet vlakbij geparkeerd te worden dus dat wordt in de hitte van de dag (ja het is inmiddels lekker warm geworden ) slepen met de spullen. Het appartement ligt redelijk dicht bij de zee maar is wel wat simpel. Gaan wat wandelen om de omgeving te verkennen, is echt een buitenwijk met redelijk weinig open voorzieningen. Rob is inmiddels behoorlijk moe geworden dus wij gaan niet buiten eten en houden het bij een lichte soepmaaltijd, gaan wat lezen en tv kijken en slapen.

16-11-2011 Torrevieja
In de nacht wordt Maria gebeld. Zij is officieel nu Overgrootmoeder want Sanne (dochter van Annette en Rene) heeft een zoon gekregen, eigenlijk veel te vroeg (was in Dec. uitgerekend) maar het lijkt dat alles goed gegaan is. Overdag wat in de omgeving wandelen, het is lekker weer en wij gaan ergens een pizza eten (althans een deel, de rest nemen wij als doggie bag mee ). Voor de rest geen vermeldenswaardige gebeurtenissen meer.

17-11-2011 Torrevieja
In de nacht  verslechterde het weer al snel en vandaag is de zon ver te zoeken. Wij bellen de Anwb of zij een garage in de buurt weten. Wij krijgen een adres en gaan op weg. Op het opgegeven adres blijkt niets te vinden maar wij hadden al eerder een garage gezien waar wij nu naar rijden. Iedereen spreekt perfekt Spaans maar helaas niet meer. Twee heren komen kijken naar de schade en komen uiteindelijk met een bedrag van …€ 240,00 + BTW en als wij kontant betalen dan vervalt de BTW. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat voor dat bedrag alles uitgedeukt en gespoten kan worden maar geven toch opdracht. Ook de sloten zal men maken maar daarvan weet men de prijs niet. Wij zijn benieuwd ! In de buurt vinden wij een winkelcentrum met ook nog een Lidl, dus eerst boodschappen doen, ook nog gekeken voor nieuwe jacks en schoenen, helaas niets gevonden. Vervolgens naar een internet zodat Maria haar achterkleinkind kan uitprinten.

18-11-2011 Torrevieja
Gisteren was afgesproken, dachten wij, dat de auto na 07.00 u aangeleverd moest worden en dat wij deze dan in de namiddag konden ophalen. Dus redelijk vroeg (d.w.z. rond 08.30 u.) de auto afleveren. Mooi niet ! Alles is dicht. Wij vragen in de omgeving wat er aan de hand is, blijkt dat de garage  pas 09.00 u geopend is. Ook blijkt later dat de auto niet vandaag klaar is maar in de namiddag van Maandag. Pakken de fietsen en gaan via het centrum terug naar het appartement. Net op tijd thuis want het begint behoorlijk te regenen en dat blijkt de hele nacht door te gaan.

19/20-11-2011 Torrevieja
Soms regen en soms wat zon, tussen de druppels door gaan wij fietsen. Veel restaurants blijken gesloten. Op de 19e gaan wij uiteindelijk bij een Indiër eten, redelijk. Op Zondag doen wij weinig.

21-11-2011 Torrevieja
Het regent weer stevig, wij gaan in de regen naar het Internet en ik maak hier gelijk een hotelreservering voor Indonesie in orde. hierna ergens wat drinken. In de middag besluiten wij maar een taxi te roepen om ons naar de garage te brengen. Rob meende dat wij afgesproken hadden rond 16.00u langs te komen, blijkt de garage nog gesloten, volgens de taxichauffeuse een zeer normale zaak ! Te voet ( het is inmiddels droog geworden ) naar het eerder genoemde winkelcentrum om wat te doen te hebben, hierna terug naar de garage, de auto is nog niet klaar. Maar goed uiteindelijk komt het verlossend woord. Wij betalen € 290,00 (incl. voor de sloten) en nemen de auto mee. Wij weten niet wat wij zien. De zijdeur is zo goed als deukloos en volledig opnieuw gespoten en de sloten zijn idd. vernieuwd. In Nederland zou dit voor dit bedrag onbestaanbaar zijn. Ook blijkt het slot in de zijdeur die eerst problemen opleverde nu ook goed te werken. Kortom wij zijn zeer tevreden.

22-11-2011 Torrevieja
Vandaag is de laatste dag dat wij de formulieren voor mijn paspoort kunnen aanleveren en dat voor 12.00u. Dus vroeg op weg naar Benidorm, het zonnetje schijnt gelukkig inmiddels weer. In Benidorm vinden wij met veel moeite een parkeerplek want wij moeten eerst bij een, door het consulaat opgegeven, fotograaf mijn pasfoto’s laten maken. Hierna met alles gewapend naar het consulaat. Ik dien 12/12 te bellen, als alles goed gaat, dan kan ik dan het paspoort ophalen ! Wij willen Benidorm bezoeken,maar wat wij ook proberen, de Camper krijgen wij niet geparkeerd. Probleem is dat er wel parkeerterreinen zijn maar die zijn wat hoogte betreft , niet ingeschoten op onze hoogte ! Uit arremoede  gaan wij naar Albir, kunnen de Camper parkeren en gaan hier wat rondwandelen en lunchen. In de middag terug naar Torrevieja waar wij nog een Lidl gaan leegplunderen om uiteindelijk weer naar huis te gaan.

23 t/m. 29-11-2011 Torrevieja
DSCF2350DSCF2351DSCF2361DSC01856DSC01857DSCF2372
De 23e is weer een regendag en wel zo dat wij binnenblijven. Boeken lezen etc. Gelukkig schijnt de zon volop in de verdere dagen en kunnen wij de ochtenden heerlijk in de zon op het balkon doorbrengen. De middagen gebruiken wij om voorn. met de fiets de omgeving te verkennen. Het centrum van Torrevieja is niet bepaald spectaculair maar de boulevard is aardig en met veel restaurantjes.Op de 24e gaan wij naar Elche om de bekende Palmentuin te bezoeken, een fraai aangelegde tuin met vele subtropische boomsoorten. Op de 26e gaan wij naar La Mata, hier is een groot park aangelegd rond een aantal zoutmeren. Hoewel wij het appartement t/m 13 December gehuurd hebben besluiten wij om toch weer wat verder te reizen. Morgen gaan wij het app. schoonmaken en vertrekken wij.

30-11-2011 Creveillent
De ochtend wordt gebruikt om het appartement schoon te maken, vervolgens even de yoghurt bij Lidl aanvullen. Wij hebben bedacht om een paar dagen te gaan staan op een Camping (Las Palmeros) bij het plaatsje Creveillent. Een groot deel van de weg voert ons langs palmbomen, dit gecombineerd met de zon geeft een echt Spanjegevoel !  De camping blijkt gemakkelijk te vinden, er is ruimte voldoende en het sanitair blijkt bij een inspectie goed verzorgd, mag ook wel want het is niet echt goedkoop, per dag betaal je hier €20,00. We laten het maar aan het lot over hoelang wij hier blijven. Wij gaan het plaatsje met de fiets verkennen, wat hierbij erg opvalt zijn de vele lege bedrijfspanden, overal zie je borden te koop en/of te huur. Bij een makelaar gaan wij nieuwsgierig kijken wat de particuliere markt momenteel doet. Wij zien een appartement te koop voor €39.000,00 en een vrijstaand huis met veel terrein voor €105.000,00. Even wat drinken en terug naar de camper.

01/02-12-2011 Creveillent
Deze 2 dagen schijnt de zon redelijk, wij gaan wat fietsen in de landelijke omgeving maar ook in het stadje, blijkt niet erg spannend, wij gaan af en toe wat op terrassen zitten en op de 2e gaan wij dineren bij een Chinees. Wij zijn de enige bezoekers en dat geeft een gevoel van “zal dit wel wat zijn “, des te groter was de verrassing dat het eten meer dan verzorgd is, fraai opgemaakt en erg lekker. Verder geen vermeldenswaardige zaken.

03-12-2011 La Marina de Elche
DSCF2379DSCF2380DSCF2381
Wij wilden weer een strand zien en gaan daarom ca. 20 km. verder een Camperterrein  opzoeken, hoewel de TT ons vlak voor het terrein brengt en wij Campers zien staan, zien wij geen ingang, eerst nadat een man met 2 grote honden uit een soort poort komt en ons vertelt dat dit de ingang is, kunnen wij het terrein op. Voor € 10,00 p.d. kunnen wij hier staan, eigenlijk betaal je voorn. voor een stuk veiligheid want het terrein is zwaar omheint, er zijn geen douches of wc's, slechts electriciteit maar dan moet je wel een enorm lange kabel hebben (die wij niet hebben ! ).  Er blijken ondanks het gemis aan alles een behoorlijk aantal campers te staan die vele maanden blijven. Wij gaan wat rond fietsen en komen in een fraai natuurpark terecht met ook hier uitgebreide zoutmeren en even verderop een strand. Ook komen wij bij een gedoogplaats vol met campers. In de namiddag weer terug, wat eten en TV kijken, einde dag.

04/08-12-2011 Benidorm (Camping El Raco)    
DSCF2393DSCF2395DSCF2397
Eigenlijk zouden wij naar een andere Camping gaan maar gaan eerst hier eens kijken. Blijven wij minstens een week dan betaal je hier €20,00 p.d. Wij kijken wat rond en ondanks dat dit een enorm grote Camping is met ongelooflijk veel Nederlanders, komt het terrein wel prettig over, speciaal doordat de kampeerplekken ruim en afgeschermd zijn. Kortom wij besluiten hier te blijven. Of het weer inmiddels veranderd is of dat het komt door de plaats, maar vanaf het eerste uur schijnt de zon overdag overvloedig, alleen als de zon weg is, dan is het echt koud. Hier zetten wij voor de eerste keer de bustent op, blijkt nog steeds niet echt gemakkelijk en de buren helpen ons dan ook. Of de tent nu echt een opvang is voor bijv. de avonden blijft de vraag, het past allemaal niet geweldig dus je zit niet prettig. Ook het tentdoek is vreemd, blijft ongelooflijk vochtig dus ademt niet. Waarschijnlijk zullen wij voor de toekomst een andere oplossing proberen te vinden. Wij doen de gebruikelijke dingen, t.w. naar het strand, terrasjes pakken en wat shoppen. Op de 8e gaan wij op de fiets naar Albir (blijkt vlak bij te zijn ) en gaan eten bij restaurant Indonesia. Hier worden wij ontvangen door de indische eigenaresse die ook als enige kookt. Het eten is bijzonder lekker en wij hopen wat vaker te kunnen  komen. Wij gaan ook nog even kijken bij een camping (Cap Blanche) waarvan wij bedacht hebben om hier volgende week te komen staan. Wij vergelijken deze camping met El Raco en vinden eigenlijk dat wij nu op een betere camping staan, of wij dan ook echt volgende week gaan verhuizen moeten wij nog even rustig over nadenken.

09-12-2011 Benidorm (bezoek aan Denia)
DSCF2401DSCF2404DSCF2406
Vandaag naar Denia. Vanuit de Camping pakken wij eerst Bus 01 die ons voor €1,30 pp. naar het treinstation brengt. Er is een trein (eigenlijk Tram) verbinding tussen Benidorm en Denia (tevens eindstation) met een fors aantal tussenstops, de trein doet er dan ook een die uur over. Het gaat allemaal niet zo snel maar dat geeft weer de gelegenheid om de natuur en de vele urbanisaties tussen beide plaatsen vanuit de trein te bekijken, ook dit vervoer is relatief goedkoop (€5,70 pp. voor een retour). Doordat dit een uur verbinding is, komen wij in de middag in Denia aan. Met de drukte in Benidorm vergeleken lijkt Denia wel een slaapstad. Via de haven en het plaatselijk VVV lopen wij naar het voorm. kasteel van Denia, bij een garage stuiten wij op een aantal oude auto’s welke men aan het restaureren is.Via een pad door een tunnel onder het kasteel lopen wij zo het oude stadsdeel in. Allerlei kraampjes , voor het grootste deel gesloten, staren ons aan. Na enig zoeken komen wij er achter dat in de vorige dagen hier een middeleeuwse markt gehouden is, een aantal kraampjes blijven waarsch. nog open omdat men nog drukte verwacht in het komend weekend. Jammer dat wij te laat zijn. Ondanks dit hebben wij geen spijt dat wij hier geweest zijn en gaan bij het donker worden weer terug met de trein en vervolgens de bus naar de camping.  

10/12-12-2011 Benidorm
DSCF2419DSCF2420DSCF2421
Inmiddels hebben wij besloten om maar gewoon op de Camping te blijven om vervolgens de 17e terug te gaan naar NL. Deze dagen doen wij wat overwinteraars in Benidorm massaal plegen te doen, zonnen/slenteren/sangria drinken.Op de 11e gaan wij wat rondfietsen waarbij wij niet ver uit de buurt een grote zondagsmarkt ontdekken. Het consulaat vertelt ons desgevraagd dat mijn Paspoort binnen is.

13-12-2011 Benidorm (bezoek aan LaNucia)
Tja nu moet het paspoort nog opgehaald worden en wel in La Nucia. Je ziet toch vrij veel met het openbaar vervoer dus ook nu weer de bus (er rijdt geen trein richting LN). Bus 16 blijkt ons via Alfaz del Pi en Albir te willen brengen maar dan dienen wij wel stipt om 09.15 u bij de bushalte te staan, want hij rijdt maar 1x per dag ! De route is voor ons beiden onbekend en het uitzicht is erg leuk. tMinder leuk is dat die ons op een plek afzet aan het begin van LN en dan nog eens net aan de andere zijde van waar wij moeten zijn. Het plaatselijk VVV biedt uitkomst en verwijst ons naar een taxi die ons voor € 8,00 pal voor het consulaat afzet. Het paspoort ziet er wat anders uit als mijn vorige en blijkt ook nog afgegeven te zijn door de Ambassadeur te Madrid, zal vast wel voor commentaar zorgen bij bep. immigratiediensten ! Terug met een bus van een andere busonderneming komen wij weer in het centrum van Benidorm terecht. Wij gaan wat wandelen langs de boulevard van het Pomiente strand, eten en drinken en gaan uiteindelijk met de bus weer terug naar de Camping.

14-12-2011 Benidorm
DSCF2430DSCF2433
Wij doen lekker niks dus luieren !

15-12-2011 Benidorm (bezoek aan Alicante )
DSCF2435DSCF2437DSCF2446DSCF2451DSCF2452
Met de Tram naar Alicante, passeert een fors aantal,meestal zeer kleine dorpjes. Het landschap is ruig en mooi. Oleanders, bougainville, sinaasappel etc. schieten voorbij. Uiteindelijk komen wij in Alicante aan, het eindstation blijkt splinternieuw en hypermodern te zijn, doet ons enigszins aan Singapore denken. De stad in, zonnig maar wel winderig. Veel oude maar niet echt mooie gebouwen. Ergens even wat drinken en eten, Maria neemt een broodje Tonijn wat haar nog uren blijkt dwars te liggen.Halverwege de wandeling zien wij een grote Mercado, even hier gewandeld en het fraaie vlees en de vele groenten en fruit bewonderd. Het kasteel Santa Barbara komt in zicht, via een lift wordt het forse hoogteverschil overwonnen. Helaas blijkt het binnenste volledig gesloten, dus wij moeten het uitsluitend van het uitzicht hebben. Na enige tijd weer terug de stad in maar nu via de zg. oude stad, hier zijn de gebouwen idd. wat interessanter. Uiteindelijk terug naar het station, terug in Benidorm is de zon weg en is het behoorlijk koud. Na wat koukleumen komt de bus die ons naar de camping brengt.

16-12-2011 Benidorm  
DSCF2462DSCF2463
Wij gaan morgen weer de terugtocht aanvaarden, dus wordt de tent ingepakt, niets te vroeg want in de middag begint het toch enorm te waaien en wordt de lucht ook zwart. Regenen doet het gelukkig niet. In de avond gaan wij bij Koh-I-Noor eten of te wel een Indiaas restaurant.

17-12-2011 Els Muntells
DSCF2467DSCF2471
Wij hadden bedacht om langzamerhand van Camping naar Camperterrein te rijden tot het echt koud wordt. Echter onderweg wordt het al snel duidelijk dat vrijwel alle terreinen in December gesloten zijn. Uiteindelijk rijdende door de Delta van de Ebro komen wij bij een kaal terrein speciaal voor Campers bij Els Muntells, het is al vrij laat dus maar hier blijven. Binnen de kortste keren komt een heerschap die ons gelijk €6,00 lichter maakt. In de loop v.d. avond gaat de harde wind over in storm en wordt onze Camper plotseling een slingerende boot.

18-12-2011 Remoulins (Fr.)
Voor ons doen redelijk vroeg vertrekken wij weer. Inmiddels zijn wij erachter dat de wateren die wij steeds zagen en zien, feitelijk een soort sawah’s zijn, dus bedoelt voor rijstproductie. Ergens zien wij een wandelpad dat langs de Ebro gaat en besluiten een stuk dit pad te volgen, hiernaar weer snel verder. In de vroege avond komen wij uiteindelijk in Remoulins terecht, de camperplek hier kennen wij al van eerdere bezoeken en wij wisten dat deze plek altijd open is.Wat rondwandelen, eten en slapen.

19-12-2011 Stavenisse
Redelijk vroeg vertrekken wij weer, de zon schijnt dus het lijkt mooi weer te worden. Vergeet het maar want in de middag begint het een beetje sneeuwen en de rest van de tijd gaat de sneeuw over in regen. Het lijkt alsof de route steeds langer wordt, dus doodmoe komen wij uiteindelijk in de avond in Stavenisse aan. Einde reis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015