Engeland 2011



Dag 1 10-07-2011 Gravelines
DSCF2065DSCF2072
Wij hadden reeds eerder afgesproken om de zoon (Freek) van Maria in Engeland te bezoeken. Wij twijfelden of met de auto te gaan of met de camper tenslotte kan je net zo goed een paar extra dagen aan het bezoek plakken. Internet gaf aan dat hotelkamers op dit moment behoorlijk prijzig zijn en het prijsverschil tussen een camper en een personenauto op de ferry blijkt niet erg groot. De keus is dus snel gemaakt, wij gaan met de camper! Deze dag zullen wij gebruiken om nabij de ferry te komen om dan morgen om 10.00u. te vertrekken. Het is een redelijk zonnige dag en wij schieten behoorlijk snel op, althans tot Gent, vlak voor deze plaats zijn ze bezig met wegwerkzaamheden, met forse files tot gevolg. Tot hier hadden wij gekozen voor de snelste route, nu gaan wij over op het rijden via een alternatieve route. In de middag bereiken wij Gravelines waar de camperplek blijkt te liggen bij een haventje, er is ook nog ruimte dus wij staan hier prima (en ook nog gratis). In de namiddag duiken wij het plaatsje in maar deze is behoorlijk uitgestorven, slechts een enkel café is open, hier dan maar wat drinken en genieten van het zonnetje. Terug nar de camper waar wij ons laten verrassen door het forse verval van het water. Wat lezen etc. Einde dag.

Dag 2  11-07-2011 Northlam
DSCF2075DSCF2080DSCF2082DSCF2084DSCF2088DSCF2089
De haven van de ferry’s is slechts 15 minuten rijden verwijderd, maar ik zie kans om een paar keer de verkeerde afslag bij een rotonde te nemen waardoor wij uiteindelijk later maar toch ruim op tijd bij de ferry ,DFDS Seaways aankomen. Een paar keer onze paspoorten laten zien, een half uurtje op de aangewezen strook wachten en wij kunnen de ferry op rijden. Het vertrek is precies op tijd 10.00 u. . Op de ferry gaan wij wat eten en drinken om vervolgens wat rond te lummelen. Twee uur later komen wij in de haven van Dover aan.Pakken nu de kustweg richting Hastings. Het is behoorlijk warm. Onderweg bekijken wij een paar campings maar die lijken zo waanzinnig groot en volgepropt met stacaravans dat wij doorgaan tot het plaatsje Rye. Wij rijden hier langs en zien leuke straatjes en huizen dus hier gaan wij rondkijken. Het parkeren blijkt niet eenvoudig m.n. omdat de ingangen vaak zijn voorzien van een hoogtestang op 2.0 mtr. Uiteindelijk een plek gevonden waar wij voor 5 pond mogen staan. Het plaatsje is ontzettend leuk, erg engels met grappige huizen en steile straatjes welke gemaakt zijn van hele kleine steentjes, dus lastig lopen. Gelijk bij het plaatselijk toeristenbureau  naar nabij liggende campings gevraagd. Na eerst wat gegeten en gedronken te hebben  gaan wij naar de camping, t.w Rather Valley Caravan & Camping Park. Bij het zoeken merken wij dat men in Engeland niet de gewoonte heeft om een dergelijk park tijdig aan te geven, je ziet een bord en je bent er gelijk, m.a.w. wij rijden er eerst aan voorbij. Voor uiteindelijk 15 Pond kunne wij hier staan. Wat uitrusten om vervolgens de omgeving te verkennen, het blijkt dat slechts 50 mtr. verder een stationnetje is speciaal voor de oude stoomtreinen, dus gelijk hier naar toe. Wat foto’s gemaakt, inmiddels is Maria misselijk geworden en gaan wij terug naar de camping. Lezen wat etc.. Einde dag.

Dag 3 12-07-2011 Chichester
DSCF2099DSCF2100DSCF2101
Maria is weer opgeknapt en wij gaan nog even naar het stationne1je kijken, aan de overkant is nog een klein museum gevestigd waar wij om de hoek gluren maar er niets aan vinden. Rond 12.00 u. richting Hastings waar wij in de camper maar aan het water wat gaan eten. Inmiddels is het weer omgeslagen, dreigende wolken en het is wat fris. Wij willen de zg. Long Man van Wlmington bekijken, maar wat wij ook doen, vinden kunnen wij hem niet ! Inmiddels is het namiddag geworden dus tijd om weer een staanplaats te zoeken. Via een campingboek besluiten wij naar Lakeside holiday touring park in Chichester te rijden. Ook dit lijkt op het eerste gezicht een enorme camping, maar hier heeft men de stacaravans en de campingplekken goed gescheiden en de campingplek zelf blijkt ruim en van alle comfort voorzien. Voor dit alles betalen wij slechts 10 Pond. Wel blijkt snel een nadeel, nl. wij zitten ver van een dorp of stad. Gelukkig blijkt er een snackbar te zijn waar wij een hamburger en iets met garnalen bestellen. Baggervet en niet lekker. Inmiddels is de zon weer terug, dus wat van de zon genieten en naar bed.

Dag 4 13-07-2011 Arundel
DSCF2108DSCF2112DSCF2117DSCF2115DSCF2120DSCF2121
Gisteren waren wij dit plaatsje al gepasseerd en toen zagen wij reeds een enorm kasteel, reden genoeg om dus terug te gaan. Ik had op de TT reeds Arundel Ford gezien en dacht abusievelijk dat dit het kasteel zou zijn, wij volgen dus de TT en komen uiteindelijk bij een Fordfabriek ! Gelukkig blijkt het kasteel reeds in de verte zichtbaar, wij rijden dan ook nu in een keer goed. Bij het kasteel is een enorm parkeerterrein met een speciale voorziening voor campers, wij blij, kunnen wij hier gelijk overnachten ! Niet dus, je mag hier slechts tot 18.00u staan en dat voor 5 pond. Om in het kasteel te komen dien je een ticket te kopen, het kantoortje geeft een veelheid aan mogelijkheden, voor elk deel van het kasteel betaal je iets. Uiteindelijk nemen wij de duurste mogelijkheid, met de seniorenkorting er af, betaal je dan uiteindelijk 13,50 pond. Het kasteel waarvan de basis ergens in de 11e eeuw is gelegd, is wondermooi. Enorm groot, zowel in lengte als in hoogte, dus je loopt je hier de tandjes. In de namiddag zijn wij doodmoe en heeft Rob behoorlijk last van de rechterknie, dus wij gaan wat uitrusten. Vervolgens toch even het dorp zelf in, wat ook weer vol is met kleine winkeltjes en restaurant. In de avond gaan wij werkelijk uitstekend eten bij een Indiaas restaurant. Voor ca. 45 pond eten en drinken wij hier een kwaliteitsmaal. Nu weer zoeken naar een camping, gelukkig vinden wij er een in de buurt. Na ook hier weer pal langs gereden te zijn, komen wij op een rustige camping waar wij voor 12 pond mogen staan. Wat uitrusten en dan naar bed.

Dag 5 14-07-2011 Sparkford
DSCF2128DSCF2130DSCF2134
De dag begint zonnig dus eerst wat zonnen om vervolgens de boel in te pakken en verder te rijden. Na enige tijd bereiken wij de plaats Romsey. Ook deze plaats heeft weer grappige winkeltjes, veel oude huizen en diverse kerken. Een grote kathedraal gaan wij binnen waar wij begroet worden door een aardige heer op leeftijd, gestoken in een erg kerkelijk uitziend gewaad. De man geeft ons een aardige uitleg over de oudheid en functie van het gebouw. Wederom wat rondgedwaald om vervolgens vast te stellen dat wij verdwaald zijn. Jawel, dus maar wat heen en weer gelopen om uiteraard uiteindelijk de camper weer in het vizier te krijgen. Inmiddels had Maria een Aldi ontdekt waar wij een eenvoudige hoeveelheid of een karvol boodschappen inslaan. Weer de weg op, wij zien een tekening van een tent, dus gelijk de weg af op zoek naar de camper, niet te vinden. Weer de weg op, kort hierna weer een teken en weer de weg af en jawel, wij vinden een camping, genaamd Long Hazel Park. Klein maar fraai aangelegd, wel dienen wij voor dit moois 20 pond te betalen.Wat ons hier opvalt is dat men hier uitsluitend volwassenen wenst te accepteren, ook staat het toiletgebouw vol met op- en aanmerkingen wat wel en wat niet mag. De eigenaar blijkt het plaatsje waar Freek woont goed te kennen en wijst vervolgens op de mogelijkheid een maal te nuttigen in de nabij gelegen pub. Wij gaan eerst de omgeving met de fiets verkennen, eigenlijk weinig interessant. Vervolgens vergeten wij de pub, dus gaan bij de camper op een weggooi barbecue wat gekochte kant en klare vleessticks verbranden. Eten redelijk, einde dag.


Dag 6,7 en 8 15-07/17-07 2011 Stathe
DSCF2136DSCF2137DSCF2141DSCF2142DSCF2143DSCF2160DSCF2161DSCF2162DSCF2180DSCF2170DSCF2172DSCF2174
Wederom fraai zomerweer en nu gaan wij eindelijk op weg naar Freek, zijn vrouw Anita en hun 2 kinderen Max en Scott. Onderweg stoppen wij eerst bij het plaatsje Sherborne, een leuk klein plaatsje net een openlucht museum. Hier en daar verderop nog wat bezienswaardige dingen bekeken om uiteindelijk via met name de bekende smalle engelse weggetjes bij Freek te komen. De dag wordt gebruikt om bij te praten en uitstekend te eten bij een pub. De volgende dag is het weer wat somberig, iedereen hoopt dat het droog blijft want Max gaat zijn verjaardag vandaag vieren en hierbij wordt gebarbecued. Samen met Freek gaan wij eerst naar het plaatsje Bishops Lydeard om naar de stoomtreinen en het plaatselijk museumpje over treinen te gaan kijken even verderop vinden wij ook nog een watermolen waarmede in de grijze oudheid tarwe werd gemalen. Vervolgens laat Freek ons het stadscentrum en zijn kantoor zien in het stadje Taunton. In de namiddag terug waar wij de ouders van Anita ontmoeten. Inmiddels is het weer wat opgeklaard en kan de barbecue doorgaan. De derde dag is het weer voor engelse begrippen redelijk, niet koud en soms een enkel regenbuitje. Wij gaan terug naar Taunton om bij M&S wat ondergoed en een leuk hemd voor mij te kopen. Wat rondgelopen en de lunch hier gebruikt. In de avond trakteren Anita en Freek ons bij een andere pub wederom op een uitstekend maal. Wat nagepraat en het is weer tijd voor slapen.

Dag 9 18-07-2011 Dover
In de ochtend nemen wij afscheid en vertrekken richting Dover. Eerst via binnen weggetjes maar dat duurt toch wel erg lang, dus halverwege kiezen wij voor het rijden op snelwegen. In de namiddag bereiken wij de door ons gekozen camping t.w. Hawthorn Farm. Ook deze camping is waanzinnig groot, maar door de opzet waarbij er een strikte scheiding is tussen de stacaravans en de rest doet de ruimte juist aangenaam aan. Ook al doordat vele plekken goed afgeschermd zijn, echt een camping om voor een volgende keer te onthouden. De prijs is 20 pond. Het is droog maar niet al te warm dus even wat wandelen en dan tv kijken in de camper. Einde dag.

Dag 10 19-07-2011 Bergues
DSCF2182DSCF2183
Een zonnige dag, de ferryhaven is pal bij (ca. een kwartier), de formaliteiten aan deze kant zijn gering, geen paspoortcontrole en ook de camper wordt niet gecontroleerd. De ferry zelf was dezelfde als de vorige keer, zelfs de barman blijkt dezelfde. Verder valt over de overtocht weinig te vertellen. Na het afrijden van de ferry besluiten wij naar het plaatsje Bergues te rijden. De camperplek blijkt een voormalig voetbalveld te zijn pal bij de vestingmuren van dit plaatsje. De rest van de dag gebruiken wij om per fiets en deels per voet dit plaatsje te verkennen. Het bijzondere is dat bijna geheel rond de kern nog een vestingmuur loopt, ook zijn er vele gebouwen die duidelijk nog uit vroegere tijden dateren. In de avond naar een restaurant, het was ons al duidelijk m.n. aan de lucht dat men in dit plaatsje duidelijk veel van frites en eenvoudige kost houdt. Uiteindelijk kiezen wij voor Vlaamse kotelet. Eigenlijk is dit gewoon draadjesvlees in biernat en uiteraard met veel frites. Toch niet slecht.

Dag 11 20-07-2011 Stavenisse
Een redelijk zonnige dag, wij luieren wat en gaan vervolgens richting Stavenisse. Het idee was om dan even Brugge te bekijken, maar door een misverstand rijden wij er ver langs. Om ook eens een andere route te rijden, gaan wij de route via de Westerscheldetunnel. Zou korter moeten zijn als de route via Antwerpen, vraag mij dit af, want een deel van de wegen zijn 2baans en schiet het dus niet op zeker als je een vrachtwagen voor je hebt. Als wij terugkijken op deze reis dan stellen wij vast dat wij een leuke en interessante tijd hebben gehad met veel goed weer en dit laatste is helemaal aardig als wij vernemen dat in de afgelopen 10 dagen het bar en boos was in Nederland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015