Vervolg Portugal 2011 B


Dag 33 (30-05-2011) Leon
DSC01776DSC01779DSC01780
Vandaag besluiten wij naar St. Jean de Luz te gaan, ergens hadden wij gelezen dat dit een aardig historisch centrum heeft. Wij komen vrij vroeg aan en gaan maar gelijk op de Camperplek staan, een plaats bij het Station met weinig aantrekkelijks. Gelukkig merken wij dat met de fiets vrij makkelijk de haven en het bewuste centrum te bereiken is. Wederom lekker weer, wel met een koude wind. De haven is niet onaantrekkelijk en het oude centrum is ook niet onaardig. Opvallend is de grote hoeveelheid restaurants die ook veelal in oude gebouwen zijn gevestigd. Omdat het hier siestatijd is, is de winkelstraat vrijwel verlaten. Met een paar uur hebben wij het hier wel bekeken en gaan terug, halen de Camper op en gaan weer verder, nu over wat meer binnenwegen. Het uiteindelijk doel is het plaatsje Leon, eigenlijk Lac de Leon. Hier aangekomen blijkt de Camperplek een ruime grasplaats te zijn tegen een bos zoom,pal bij het meer. Wel dien je hier voor het uitsluitend staan €10,00 te betalen wat in verhouding tot het gebodene eigenlijk best veel is. We gaan fietsen in de omgeving, vervolgens relaxen en in de avond bij een nabij liggend restaurant wat eten.

Dag 34 (31-05-2011) St. Palais (Camping )   
In de vroege ochtend worden wij wakker door regenspetters, natuurlijk hadden wij het dakluik niet dichtgedaan en wij worden dan ook beloont door een stevige regenbui. De boel inpakken en vervolgens via de normale snelwegen weer verder en wel richting La Rochelle. De regen wordt minder en blijft na een paar uur weg, wel is er nu een koude wind. Na een aantal uren hebben we geen zin meer om verder te rijden, echter leuke Camperplaatsen kunnen wij op de route niet vinden en dus gaan we via binnenwegen naar deze Camping. Hoewel behoorlijk afgelegen blijkt het druk, m.n. door de vele Nederlanders die hier staan, wellicht heeft dit iets te maken met het feit dat de Camping gerund wordt door een Nederlands stel. De wind waait nog steeds stevig, maar de zon is warm genoeg om de rest van de dag gewoonweg te luieren.

Dag 35 (01-06-2011) La Rochelle (P+R Jean Moulin)
DSC01783DSC01784DSC01786DSC01793DSC01798DSC01800

In de loop van de ochtend via binnenwegen rechtstreeks naar La Rochelle gereden. Via het Camperboek komen wij bij de P+R terecht. Hier dienen wij €10,00 te betalen voor de Camper maar dan mogen wij wel 24 uur staan, bovendien zo blijkt later, zijn de bus tickets vv. naar het oude centrum gratis, dus uiteindelijk valt het bedrag ons erg mee. Vrij snel pakken wij de bus en gaan het oude centrum en de haven bekijken. In de haven zijn nog 3 oude torens te zien en te bezichtigen, dat laatste doen wij dan ook maar. In de torens loop je naar boven en beneden nog grotendeels via de originele stenen wenteltrappen, wel leuk maar erg zwaar, zeker voor Maria. Voor 1 toren moeten wij via een pontje naar de overkant, kostte weinig en nog een leuk boottochtje ook. Vervolgens de rest van het historisch deel bekeken. Ook hier afwisselend schitterende oude gebouwen maar ook ruineachtige  bouwsels.In de namiddag weer terug naar de parkeerplaats. Eigenlijk best een leuk ding althans waar de Campers staan, veel groen en veel ruimte. De zon schijnt nog lang dus wij blijven vrij lang buiten genieten.

Dag 36 (02-06-2011) Thouars
DSC01801DSC01802DSC01803DSC01805DSC01807DSC01808
De zon schijnt weer volop dus rap weer verder. Ergens hadden wij gelezen dat in de omgeving moerassen zijn waar je met een bootje kan rondvaren. Het blijkt te gaan om het gebied genaamd “Marais Poitevin “. De exploitatie van de bootjes blijkt geconcentreerd in het plaatsje Magne, dit bereiken wij na een klein uurtje. Omdat het Hemelvaartsdag is, is het hier redelijk druk.Toch maar besloten om in een bootje met gids mee ter varen. In 1.5 uur worden wij met 8 anderen, rond gepunterd in een bootje door de moerassen. De gids geeft veel uitleg, echter wij begrijpen er nauwelijks iets van. Ook ontgaat ons het bijzondere van het varen, je praat over een soort slootjes waar tientallen bootjes rondvaren en verder zie je wat bomen en koeien. Maar goed een bootvaart blijft altijd leuk en dus ook deze. In de namiddag rijden we weer een stuk verdere en vinden een Camperplek in het plaatsje Thouars. Hoewel op het eerste gezicht een gewone parkeerplaats, blijkt door de ligging vlakbij een oud historisch gebouw dit plekje leuker als gedacht. Wij gaan wat rondlopen en zien een veelheid van leuke oude gebouwen en helaas ook hier weer vele ruines.Morgen het plaatsje verder bekijken.    

Dag 37 (03-06-2011) Louviers (Camping Le Bel Air )
DSC01809DSC01811DSC01812
In de ochtend wat verder ronddwalen en uiteindelijk een terrasje gepikt. Vandaag maar een flink stuk rijden. Op enig moment vinden we ergens een Camperplek, maar niet in de schaduw dus bloedheet. Wij gaan uiteindelijk toch maar verder. Aan de snelweg gaan wij in een gezellig restaurantje een portie kebab eten en gaan dan weer verder. Probleem voor ons is dat tussen La Rochelle en Rouen (wat een behoorlijke afstand is), weinig goede camperplekken zijn en zelfs nauwelijks campings. Uiteindelijk laat in de middag vinden wij deze Camping, ziet er redelijk uit en wij staan in de schaduw. Rusten uit ,einde dag.

Dag 38 + 39 (04/05-06-2011) Boiry Notre Dame (Camping La Paille Haute) Einde Reis
Wij rijden verder richting het Noorden, nog steeds heet. Eigenlijk kun je nu beter rijden dan lopen. Eerst hadden wij het niet in de gaten maar wij blijken inmiddels niet al te ver meer van Nederland te zijn. Doorrijden gaat ons te ver maar een leuke Camperplek kunnen wij ook niet vinden. Wij rijden dan ook maar weer naar een Camping. Redelijk leuke Camping met behoorlijk veel Nederlanders. Het begint te somberen en in de avond begint het zelfs wat te druppelen. In de nacht komt er onweer en regent het behoorlijk. De ochtend begint somber maar wel droog. Inmiddels hebben wij besloten om in een keer naar Stavenisse te rijden. Af en toe druppelt het wat. In de voormiddag bereiken we Stavenisse. Gelukkig inmiddels weer droog. Einde van een mooie reis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015