Spanje 23/12 t/m 11/01 2011

Foto0024_thumb1100_0896_thumb1100_0892_thumb1

Na 22/12 is de regen gelukkig weggetrokken en schijnt de zon weer. In feite hebben wij in deze hele periode niet te klagen. De meeste dagen zijn zonnig, een enkele dag regent het. natuurlijk is het geen zomer want als de zon wegzakt of wanneer je in de schaduw loopt, dan is het toch koud. De wind blijft fris. Wat opvallend blijft, is de temperatuursopgave. Via de NL zenders m.n. via teletekst zien wij temperaturen bij Malaga staan die volledig haaks staan op de temperaturen die hier op de meters te vinden zijn (je kent ze wel ; die afwisselend de tijd en de temperatuur opgeven). Via NL zie je meestal rond de 17 Gr. staan en op de meters hier dan 22 tot 23 Gr. Het zwemwater is te koud voor Maria, zij probeert het regelmatig maar blijft het te koud vinden.

100_0901_thumb1100_0903_thumb1100_0905_thumb1

Even wat over ons appartement : feitelijk praat je over een studio. Wij denken dat ca. 90% van de inrichting rechtstreeks van Ikea komt. Op zich niet erg, maar de stoelen en bank beginnen wel bedenkelijk te kraken. Een aantal zaken zijn ook niet echt handig, zoals het fornuis. De douchekabine is aan de krappe kant en zonder mogelijkheden om de zeep ergens op te bergen, dus je moet halsbrekende toeren uithalen om de zeep op te pakken. Het meest vervelende is echter de gehorigheid. Wij hebben een buurman die regelmatig zijn longen uit het lijf hoest, lijkt alsof hij dat bij ons in de kamer doet. Omdat hij waarschijnlijk door het hoesten slecht kan slapen kijkt hij in de nacht maar naar de TV, dus wij ook !

Wij proberen elke dag een stuk te lopen of een eind te fietsen (ja wij hebben de vouwfietsen meegenomen) ook hebben wij inmiddels eindelijk eens het namaakkasteel in Benalmadena bezichtigd, wederom de Botanische tuin bij Malaga bezocht en zijn uiteraard regelmatig aan het wandelen in ons lievelingspark Paloma in Benalmadena.

Je zou toch verwachten dat in een katholiek land als Spanje is, kerst en oud/nieuw uitbundig gevierd wordt, vergeet het maar ! De avond voor Kerst wordt er in familieverband gegeten en gedronken en de (1e) kerstdag wordt gebruikt voor uitslapen en evt. nog familiebezoek, 2e kerstdag kennen zij niet. Ook oud/nieuw wordt slechts bescheiden gevierd. Speciale kaarten worden niet verstuurd en vuurwerk kennen zij niet, wat je hoort komt van de expats !

De mensen zijn vrolijk, het weer is lekker en de natuur is mooi ! Kortom wij amuseren ons kostelijk en zullen het hier nog best een tijd volhouden,

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015