Vakantie SPANJE 2010/2011

 

Wij gaan overwinteren en wel tot eind Januari, dus ca. 2 maanden. Het heeft geen zin om dagelijks onze wederwaardigheden te beschrijven. De blog wordt dan ook gevuld met clusters van verschillende periodes.

Naar Spanje 27/11 t/m 29/11  

Wij vertrekken redelijk vroeg uit Stavenisse want de dag tevoren hadden wij al de auto geladen. Het is koud maar wel droog. ergens in België zien wij sneeuw liggen en in feite blijven wij sneeuw zien tot ca. 30 km. voor Lyon. Ook komen wij regelmatig in lichte sneeuwbuien. Gelukkig na Lyon wordt het droog en dat blijft tot onze eerste slaapplek ; een hotel ergens aan de Peage langs de Middellandse Zee.

De hotelkamer is redelijk basic en dat geldt ook voor het ontbijt, ca. 10.00u. op 28/11 vertrekken wij en gaan met droog weer verder. Wij kunnen redelijk snel opschieten. Op enig moment besluiten wij wat te gaan drinken bij een restaurant en dit te combineren met een tankstop. Achteraf een gelukkige keus ! Wij eten en drinken wat, stappen in de auto en gaan naar het benzinestation wat krap 50 mtr. verder ligt. Plotseling komt een tankbediende naar ons toe en wijst naar een band. Helemaal leeg ! Leeggestoken ! De bedoeling was natuurlijk dat wij de lekkage elders zouden ontdekken waarna plotseling allerlei figuren ons zouden willen “helpen “. Het feest gaat nu niet door want uiteraard gaan wij nu direct de band wisselen. Na Valencia houden wij het voor gezien en gaan een hotel opzoeken. Blijkt een hotel te zijn met nieuwe kamers die ondanks de eenvoudigheid toch een leuke uitstraling hebben, Beloofd was ook gratis Wi-Fi maar wij krijgen geen verbinding. Eten in het restaurant een simpel maal en gaan vroeg naar bed.

29/11 staan wij voor ons doen vroeg op en rijden weer verder. Zo langzamerhand begint het te betrekken en gaat het vervolgens regenen. De regen zullen wij de hele dag houden. Wederom niet al te laat een hotel opgezocht in de omgeving van Almeria, duidelijk een gedateerd hotel met simpele kamers. Uiteraard hier geen internet. Bij de receptie ontwaren wij een menukaart die ons hoop geeft op een uitstekend maal in een wellicht uitstekend restaurant.Helaas blijkt het restaurant een kale tafel in een bar die druk bezocht blijkt door figuren van allerlei kleur. Het eten blijkt gelukkig niet slecht en redelijk betaalbaar. Nu blijkt ook de drukte ; een voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Barca. Wij gaan maar naar onze kamer, lezen wat en gaan slapen.

In Spanje 30/11 t/m 02/12  

Wij rekenen af (€48,00) en vertrekken weer. Het nummer wordt gebeld van degene die ons de sleutel zou geven van onze villa, blijkt constant in gesprek. Uiteindelijk via een Nederlands nummer contact gekregen. Inmiddels begint het weer te regenen maar gelukkig klaart het weer halverwege Almeria en Malaga weer op. Wij rijden rustig door, maarrrr plotseling vliegen wij in een flauwe bocht min of meer uit de bocht, in feite blijkt de auto 360 graden gedraaid te zijn. Het waarom blijft een compleet raadsel en de auto is ondanks de kapriolen niet beschadigd dus wij rijden gewoon weer door naar onze voorlopige bestemming t.w. het dorp Frigliana (dichtbij Nerja). Een Engelsman wacht ons op en brengt ons naar onze villa t.w. UVAII. Het blijkt een villa te zijn die min of meer verscholen ligt tussen de bergen bij een natuurgebied pal bij het plaatsje. De verwarming staat al aan en men had ook al de tv aangezet. Het regent niet maar koud is het wel. In de namiddag gaan we in Nerja bij de Lidl uitgebreid boodschappen doen. In de avond eten. Als wij naar buiten kijken zien wij in de verte allerlei lichtjes van anderen villa’s maar ook van het stadje, wonderschoon !

DSC01257DSC01262DSC01267

Op 01/12 staan wij redelijk vroeg op en gaan uitgebreid de villa bekijken, wel een kleine villa maar toch met een zitkamer, 3 slaapkamers en 2 badkamers. Buiten een aantal terrassen en een zwembad. Inmiddels is het slechte weer weggetrokken en laat de zon zich regelmatig zien en wordt het gelijk heerlijk koesterend warm. In de middag in Nerja nog wat boodschappen doen en de band laten plakken ( voor €7,00). Weer terug naar huis om nog wat na te zonnen en gelijk de auto te wassen. In de avond wat lezen etc.

DSC01268DSC01273DSC01247

02/12 worden we gelijk gewekt door een felle zon die ons een groot gedeelte van de dag niet in de steek zal laten. Maria springt gelijk het zwembad in, maar komt er vrij snel weer uit want het water is echt niet warm. Pal bij blijkt een café te zijn waar wij een cortado gaan drinken, vervolgens wat in de omgeving wandelen. In de namiddag gaat de zon zakken en wordt het gelijk koud, dus naar binnen en de kachel aan. In de avond het gebruikelijk avondritueel.

Spanje 03/12 t/m 13/12

In de komende 10 dagen regent het af en toe in de nacht, maar overdag schijnt de zon regelmatig en zeker tussen 10.30 en 15.00 u. is het gewoon lekker warm. Af en toe gaan wij Nerja bezoeken. Hoewel wij al zeker 3x in de buurt van de grotten zijn geweest, zijn wij er nooit binnen gegaan, dus nu maar eindelijk dit gedaan. Op de dag dat wij gaan zijn wij zowat de enigen en krijgen wij geen gids mee. Enerzijds jammer want met de lantaarn maken zij wrsch. leuke lichteffecten, anderzijds kunnen  wij nu ons eigen pad bepalen. Volgens de info. zou het grottenstelsel ca. 5 km. lang dienen te zijn, wij kunnen slechts een heel klein deel bezoeken. Wel erg indrukwekkend maar niet meer dan de grotten zoals je die ook in Frankrijk hebt. Op een andere dag bezoeken wij het zg. Parque Commercial te Valez-Malaga. een shopping-mall met vele grote luxe winkels. De kerstdagen zijn in het verschiet maar hier is nauwelijks iets hiervan te  merken.

DSC01289DSC01284DSC01297

Tijd om iets sportiefs te doen. Via een zijweggetje komen wij hoog in de bergen en vinden daar een soort geiten pad dat wij gaan volgen (uiteraard zonder de auto ,hi). Ongelofelijk veel lege kogelhulzen op het pad maar wij zien geen enkel dier ! Wel een constant gezoem, na enig lopen zien wij een fors aantal bijenkorven wat dus het gezoem verklaart. Even verder worden de rotsblokken zo groot dat het niet meer te doen is om verder te lopen dus weer dezelfde route terug. Op de hele route is de flora behoorlijk fraai en afwisselend. Bij de auto zijn wij behoorlijk moe maar wel erg voldaan.

De Spanjaarden blijven sterk met hun wegen. Vaak enorm steil, bochtig en ook vaak vol met gaten. Een dergelijke weg gaan wij richting Torrox volgen. De auto schudt behoorlijk maar de vergezichten vergoeden veel. De terugweg doen wij toch maar via de snelweg.

Spanje 14/12 t/m  22/12

Vandaag vertrekken wij naar onze definitieve stek in Torremolinos. Enigszins de villa schoongemaakt om vervolgens de sleutels aan Ken te overhandigen. Naar Torremolinos, wij dachten het park te kennen waar het appartement zou moeten zijn, dus in een keer naar het bewuste park. Bij de poort komen wij niet verder, volgens de receptie moeten wij aan de andere kant van het park zijn. Zoeken dus maar mooi niets te vinden. Wat vroeger als gedacht gaan wij naar de Hollandse winkel waar ene Jeanette dient te zijn die de sleutels zou hebben. Zij weet ons de weg te wijzen. Het blijkt te gaan om een ex hotel in het Carihuela Park. Zover wij begrijpen zijn/worden de hotelkamers verkocht als appartement. Een dergelijk appartement hebben wij en wel op de 5e of hoogste verdieping. Eigenlijk betreft het hier een studio want woonkamer/slaapkamer en keuken is een. Het uitzicht is prima met zicht op de tuin en in de verte op de zee. Ligt ook op het zuiden zodat wij bijna de gehele dag zon hebben. Wat wel blijkt tegen te vallen is het fornuis, een 2 pitter waar je niet al te veel mee kan, een oven is er ook niet, wel een magnetron. Net als in de bungalow ook hier NL TV via een ouderwetse grootbeeldtv. Na een dag begeeft dat ding het. Na ruggespraak met de eigenaar vervangen wij deze door een lokaal gekochte 22” flat lcd. Kost slechts €169,00 en heeft voor dit geld nog een redelijke kwaliteit. Al met al is het appartement redelijk aardig zeker gezien de prijs. Tot eergisteren heerlijke warme dagen, helaas momenteel regen en niet zo weinig ook. Blij dat wij de auto bij ons hebben want nu kunnen wij tenminste wat winkelcentra bezoeken. Voor de rest worden de dagen gevuld met fietsen, wandelen en niets doen !

DSC01305DSC01302

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015