Frankrijk 2010

 

Zaterdag 05-06-‘10 Portel

Wij hebben weer de kriebels, het is bloedheet en benauwd. Tijd om maar weer op pad te gaan. We dubben even waar wij naartoe zullen gaan ; Duitsland of Frankrijk. Het wordt Frankrijk en omdat wij al een paar keer naar het zuiden gegaan zijn, besluiten we nu eens langs de Atlantische kust te trekken en de stranden van Normandie te bezoeken. Zoals gezegd het is bloedheet maar we schieten goed op, althans tot ergens voor Gent hier komen we vast te zitten in een file waaruit we pas ca. een uur later uitkomen, blijkt ontstaan te zijn door een ernstig ongeluk. Inmiddels is het al aardig in de middag gekomen en gaan we niet al te ver. In Portel (Frankrijk) vinden we een Camperplaats met een ingewikkeld slagboomsysteem. In theorie dien je een creditcard in een sleuf te steken, een code te krijgen en dan dient de slagboom open te gaan, niet dus, de boom gaat helemaal niet open. Uiteindelijk lukt het wel en kunnen we wat uitrusten, pakken vervolgens de fietsen en gaan wat rondkijken langs de boulevard en het strand. Door de behoorlijke hoogte’s begint Maria pijn te krijgen en kortademig te worden en gaan we terug. Gaan nog wat van de warmte genieten en slapen.   

Zondag 06-06-2010 Le Crotoy

DSC00849 DSC00848

  We worden wakker door een een lichte regenbui, eten wassen en ca. 11.00  u. vertrekken wij richting Montreux. Inmiddels is het redelijk droog geworden en gaan wij daar het dorp en speciaal de Citadel bekijken. De Citadel bestaat uit een aantal gebouwen waarvan de eerste ergens in de 12e eeuw en vervolgens via bouw en herbouw in de loop van de eeuwen zijn een aantal andere gebouwen ontstaan. Een merkwaardige ratjetoe maar toch interessant. In de kelder (kazemat) blijkt ook nog een expositie te zijn over de 1e Wereldoorlog, ook erg interessant. Wij rijden vervolgens weer afwisselend door droog en nat weer naar de volgend camperplaats in Le Crotoy. Hier blijken we te staan op een enorm groot terrein vlak bij een stationnetje waarvan ook regelmatig een stoomtreintje vertrekt, dichtbij de haven en het centrum van het dorp. Tijdens het wandelen komen wij ook terecht bij een zg “Brocante”, eigenlijk niets anders als een aantal kraampjes met antiek/rommel/zolder en schuurrestanten. Toch erg leuk om hier wat rond te neuzen. Weer eten, slapen.

 Maandag 07-06-2010 Le Treport

 DSC00851 DSC00855 DSC00858

Oorspronkelijk wilden wij vandaag met het stoomtreintje mee, maar stonden te laat op, dus helaas. Via binnen weggetjes komen wij in de voormiddag aan bij Mers-les-Baine. Een uiterst leuk plaatsje met huizen die op een heel specifieke wijze gebouwd en geverfd zijn. Hier gaan we wat eten en langs de boulevard flaneren. Opvallend zijn hier de kleine hokjes op het strand, kennelijk uitsluitend bedoelt om je te kunnen verkleden. Trouwens strand, wij verstaan hieronder meestal zand, maar hier gaat het om eindeloze (grove)kiezelsteenstranden. Het wordt wat later dus op naar een Camperplaats en wel in het aanliggend stadje Le Treport. De Camperplaats ziet er leuk uit en er blijkt ook nog een soort trimbaan langs te lopen waarvan wij in de avond gebruik zullen maken, althans wij bestuderen de diverse toestellen. Echter eerst gaan we op de fiets dit stadje ontdekken. Ook dit stadje ziet er erg charmant uit en is erg levendig zodat we direct besluiten morgen de stad wat verder te ontdekken.Eerst nog wat wandelen  (zie boven).

 Dinsdag 08-06-2010 Le Treport

DSC00860 DSC00862 DSC00865

We worden helaas weer verrast door motregen maar gaan toch het plaatsje in. Eerst bekijken we een kerk die volgens de info. zijn oorsprong in het jaar 1000 zou hebben om vervolgens met een kabelbaan naar boven op een klif te gaan. Van hier heb je een spectaculair uitzicht op de stad en een aantal omliggende dorpen. Inmiddels gaat het weer hard regenen terwijl wij uiteraard geen paraplu hebben, trouwens hoe doe je dat op de fiets ! De regen wordt een stuk minder, wij gaan weer naar beneden en racen vervolgens in een keer terug naar de Camper. In de namiddag wordt het weer droog en gaan we nog wat rondrijden, hierna dvd kijken etc.

Woensdag 09-06-2010 Veulettes sur Mer

DSC00866 DSC00868 1808989

Wederom via binnen weggetjes verder, nu naar Varengeville-sur-Mer. Hier is een soort Botanische tuin te vinden, helaas dicht toen wij er waren, door naar een heel oud kerkje uit de 12e eeuw, boven op een klif. Heel authentiek, gaan gelijk hier wat rusten en eten. Vervolgens door naar Chapel-sur-Dun, een klein grappig plaatsje waar wij oorspronkelijk ook de Camper wilden neerzetten, echter de Camperplaats bleek een soort koeienweide te zijn, zag er triest uit dus verder , wij passeren diverse (camper)plaatsen die op ons om allerlei redenen niet leuk overkomen. Uiteindelijk komen wij terecht in Saint Valerie, dit plaatsje doet leuk aan, echter bij de Camperplaats komende bleek deze overvol. Rob heeft geen geduld om te wachten tot er een plaatsje vrijkomt en dus gaan we verder en wel naar Veulettes-sur-Mer. Hier vinden we een ruime Camperplaats vlak bij het strand. Bij het wandelen langs het strand valt ons de witte hutjes op, allemaal in rijen achter elkaar,net een kamer groot, waarvan de voorsten nog een uitzicht hebben op het grintstrand maar de achtersten alleen maar op rommel uitkijken. De boulevard ziet er fraai verzorgd uit, maar wat ons totaal verbaasd is het feit dat je hier en daar terrasjes ziet maar de bijbehorende bedrijven dicht zijn. Wij lezen dat de bedrijven slechts in de weekenden en de feestdagen open zijn, gewoon waanzin. In de avond kijken wij naar de verkiezingen en gaan dan slapen.

 Donderdag 10-06-2010 Honfleur

DSC00869 DSC00871 DSC00872

Ook deze ochtend worden wij gewekt met motregen en gaan dus gelijk weer op weg. Wij hadden bedacht om eerst een kasteel te bezoeken in Ballieul. Na enig gezoek vinden wij de plek maar ook hier blijkt men slechts in weekenden te leven en gaan wij dus min of meer onverrichterzake weer verder. Via de imposante “Pont Normandy “ ( een lange brug die eigenlijk uit 2 delen bestaat en de Seine overspant) komen wij in Honfleur. Hier vinden wij een grote Camperplaats en omdat het regelmatig regent besluiten wij hier maar te blijven. In de namiddag wordt het gelukkig droog en gaan wij de plaats bekijken. Ook hier weer zeer oude gebouwen, sommigen zelfs uit de 12e eeuw. Kenmerkend voor de gebouwen hier is dat vele muren van top tot teen van kleine leiplaatjes voorzien zijn. Ook kenmerkend voor de hele omgeving zijn trouwens de muren die gepleisterd zijn met leem in verticale stroken afgewisseld door houten spanten. Plotseling bemerken wij dat Maria de Camera niet meer heeft, daar we niet meer weten waar die verloren kan zijn zoeken wij niet meer. Als wij net in de Camper komen begint het te hozen en te donderen en dus blijven wij binnen. Kijken wat TV etc.

Vrijdag 11-06-2010 Ouistreham

DSC00875 DSC00877 DSC00879

Eindelijk wat zon en daarom vertrekken we pas rond 12.00 u. naar Trouville. Een aardig oud stadje langs een brede rivier waarbij aan de overkant de zusterstad Deauville ligt. Vele gezellige restaurantjes, een vismarkt en een imposant gebouw waarin het casino blijkt gehuisvest te zijn. Via binnen weggetjes naar Ouistreham gegaan. De originele Camperplek blijkt gesloten i.v.m. een soort renovatie maar we kunnen langs een lange weg staan, pal achter het strand en dichtbij een drukke winkelstraat. Het bevalt ons hier wel en we gaan dan ook wat fietsen, hierna krijgen wij de satelliet tv niet aan de gang en gaan dus maar een dvdtje bekijken !

Zaterdag 12-06-2010 Ouistreham

DSC00880 3100505 26369629

We blijken pal bij een museum over de Normandische invasie te staan, t.w. “Le Grande Bunker “. Gaan hier dus kijken. Blijkt nog een van de weinige resterende bunkers te zijn met meerdere verdiepingen. Het accent bij dit museum ligt uiteraard hoe men hier leefde, erg interessant. Hierna geluncht en wat van de zon genoten. Toch maar naar een ander museum t.w. “Museum Pagasus “ in Ranville. Een zeer indrukwekkend museum dat veel aandacht geeft aan de luchtlandingen vooraf aan de invasie op de stranden, wij brengen hier vele uren door. Eigenlijk zouden wij direct hierna naar een lokaal cafe wandelen waar oorspr. het museum gevestigd was, echter Maria weet over een blaadje te struikelen, beschadigde arm, kapotte broek en een aanslag op haar waardigheid, dus halverwege terug naar de Camper om haar te verbinden. Waar we stonden zouden we eerst gaan overnachten maar bij nader inzien vinden we het hier niets en vertrekken. Tussentijds toch maar even naar het eerdergenoemd cafe gegaan om een pintje te drinken en het kloeke besluit genomen om terug te gaan naar O. Op de oorspr. plek blijkt geen plaats meer, op een andere plek vinden wij het weer niets. Bij een laatste poging kunnen wij toch een plekje vinden bij de oorspr plaats en gaan zeer tevreden een stukje fietsen en in de winkelstraat dineren. Hierna geslapen. 

Zondag 13-06-2010 Arromanches

  15719203 DSC0088126729381

We willen weer verder maar overal in O zijn plotseling versperringen aangebracht, niet vanwege de oorlog maar waarsch. zoals later zal blijken een hardloopwedstrijd. Ook ver buiten de stad blijken we op sommige plekken niet de normale route te kunnen rijden. Hoe dan ook we willen naar “Chateau Blainville “ in de gelijknamige plaats, jawel ook dit kasteel is om uiterst onduidelijke redenen gesloten. Verder naar Arromanches, hier kunnen we de Camper zetten bij het “Cinema 360”, een gebouw gebouwd op een klif. Wij bezoeken deze Cinema welke in een ronde vorm (360 !) een film van ca. 30 minuten laat zien met beelden uit en rond de invasie afgewisseld met beelden uit het heden, erg indrukwekkend. We kunnen met een gratis soort treintje de klif af naar het dorp, wel zo prettig want het weggetje oogt erg stijl. In het dorp is het gezellig druk en we gaan gelijk wat wandelen over het strand, omdat het inmiddels eb geworden is (het getijverschil is hier meters !) kunnen we naar een Caisson lopen zoals die bij de invasie gebruikt is. We nemen een pintje, pakken het treintje terug, zonnen wat en gaan tevreden naar bed.  

Maandag 14-06-2010 Balleroy

  26729381 DSC00882DSC00884

In het dorp ligt een museum dat speciaal over de ontscheping gaat. We willen dit bezoeken maar ondanks wachten komt het treintje er niet aan. Dapper besluiten we dan maar naar beneden te lopen. Rob had al enige dagen last van een uiterst pijnlijke rechterknie en Maria had uiteraard al langer last van haar rechterbeen, dus typisch een voorbeeld van de lamme en de blinde, maar we komen uiteindelijk toch beneden en bezoeken dit museum. Hier wordt o.a. met uiterst precieze maquettes en enkele films getoond hoe in enkele dagen een complete haven uit de grond is gestampt. Verder uiteraard ook aandacht aan allerlei wapentuig zoals die tijdens de invasie aan beide zijden is gebruikt. Het treintje laat ons nog steeds in de steek dus nu manmoedig weer voetmatig naar boven en gaan wij weer verder nu naar een ander Chateau en wel “Chateau Balleroy “, na enig zoeken vinden wij dit kasteel en gaan dit bezoeken. Het blijkt dat dit kasteel het eigendom is van de erven Forbes (de Amerikaanse krantenmagnaat). Zoals vaker met dit soort gebouwen, is het kasteel grotendeels oorspronkelijk maar de oorspr. inhoud is vrijwel geheel verkocht en is dan ook vervangen door meubels en schilderijen zoals deze door Forbes gekocht zijn. Mooi kasteel. Het is inmiddels al redelijk laat geworden en wij gaan dan ook op een Camping staan vlakbij het kasteel. Genieten wat van de avond. 

Dinsdag 15-06-2010 Dol de Bretagne

DSC00885 DSC00886 DSC00888

Het regent niet maar het weer is toch niet geweldig. De WC wordt schoongemaakt en het water aangevuld. Nu weer verder naar Avranches, wij stappen uit de Camper en het blijkt toch koud en winderig. Wij gaan dan ook slechts de botanische tuin en uit de verte de kathedraal bekijken om weer kort hierna verder te gaan naar Mont St. Michel. Wij worden hier min of meer verplicht tevoren langs een dijk te parkeren langs een uitgestrekt wad. Maria herkent het hier want zij heeft hier al een paar keer gekampeerd. Rob vindt dit maar vreemd want er staat aan het begin dat je uiterlijk 20.00 u de parkeerplekken dient te verlaten want dan stromen ze over ! Maar goed, wij gaan het plaatsje bekijken met haar beroemde abdij. Ook in dit plaatsje zijn vele straatjes en huizen nog origineel, dus eeuwenoud. De abdij is helemaal indrukwekkend want de basis is al ergens in de 12e eeuw gelegd en door voortdurende renovatie is dit gebouw door de eeuwen heen aardig origineel gebleven. Het vele klimmen is helaas wel een beproeving. Na vele uren hier doorgebracht te hebben gaan wij weer terug naar de Camper. Oorspronkelijk stonden hier talloze Campers, echter inmiddels gereduceerd tot een tiental, maar Maria weet het zeker, je kunt hier blijven staan ! Even later zijn het nog 7 en iets na achten staan er totaal nog 2 (inclusief onze Camper ), Rob is bang dat het niet droog blijft en vertrekt nu ook.Ne enig zoeken komen wij uit bij het plaatsje Dol de Bretagne waar wij op een plein kunnen camperen. Gaan wat lezen, tv kijken en slapen.

Woensdag  16-06-2010 St. Jacut de la Mer

DSC00893 DSC00894 DSC00895

Wij blijken niet al te ver van het oude centrum te staan en kunnen dus lopend dit bereiken. Ook hier weer vele oude straatjes met leuke oude gebouwen. Hier tussen een in verhouding tot dit centrum monumentale kathedraal. Ook dit gebouw vereren wij met een bezoek, van binnen niet erg schokkend. Inmiddels is het 12.30 u geworden en zoals met vrijwel alle plaatsen in Frankrijk gaan dan gelijk alle winkels dicht tot in de namiddag, wij gaan dan ook maar wat eten en wel Kebab, nog lekker ook. Hierna rijden wij naar een plaatselijke beroemdheid nl. een Menhir die 9 meter hoog zou moeten zijn. Wel gevonden maar volgens ons net 4 meter hoog. Op een bord wordt hierover een verhaaltje getoond. Nu verder naar St. Malo. Oorspr. wilden wij hier staan maar bedenken plotseling dat het toch ook wel leuk is om ergens aan een strand een boekje te lezen en gaan daarom naar St. Jacut de la Mer, hiervan kon Maria zich een leuk plekje te herinneren. Helaas zoals met vele dingen, ook hier is wat verandert. Het oorspr. plekje is er niet meer en wat hiervoor in de plaats is gekomen, bekoort ons niet zodat wij terug rijden. Even verder op vinden wij een andere Camperplaats die er wat gezelliger uitziet. Wij hebben geen zin meer om verder te rijden en gaan dan ook hier staan. De Camperplaats ligt kort bij de zee en een soort wad, helaas steekt inmiddels de wind weer op zodat wij gewoon in de omgeving van de Camper wat gaan wandelen, eten etc.

 Donderdag 17-06-2010 Moisdon la Riviere

DSC00901DSC00898  DSC00902

Het is koud dus het zonnen kunnen we wel vergeten en we gaan dan ook direct na het ontbijt richting St. Malo. Het parkeren lijkt moeilijk te gaan, maar wij vinden een smalle parkeerplek even buiten de stadskern en nemen de fiets. De vestingmuren waren reeds van verre te zien dus die dienen beklommen te worden, blijkt nog een hele klim. Mooi uitzicht op de haven met de vele dure jachten, vervolgens het stadje zelf bekeken, hoewel wel aardig vinden wij de architectuur ook weer niet erg verrassend en gaan dan ook wat eten en drinken, hierna nog een kathedraal van binnen en buiten bekeken, vervolgens weer op de fiets terug naar de camper. De bedoeling is om naar Rennes te gaan om daar te kamperen. In dit plaatsje kunnen wij door diverse afzettingen de camperplaats eerst niet vinden, vervolgens blijkt de plek driemaal niks. Verder naar Chateaubriant, de naam doet watertanden maar we vinden daar niet zo snel een restaurant en een camperplaats al helemaal niet, dus verder. In Moisdon-la-Riviere zien wij uit de ooghoeken een parkeerplek bij een hele oude kerk. Dit lijkt ons wel wat dus de camper wordt neergezet. Even wat rondlopen, je houdt het niet voor mogelijk alles is dicht. Een restaurant en zelfs de lokale kroeg, dus maar weer in de camper eten, TV kijken en naar bed.

Vrijdag 18-06-2010 St. Clement des Levees

DSC00906 DSC00908 DSC00910

Deze keer vertrekken wij redelijk vroeg richting Angers. Direct bij binnenkomst zie je al hoog op een berg het Chateau Angers. We hebben geluk want pal bij de ingang kunnen wij de camper parkeren. Eigenlijk betreft het meer een fort dan een kasteel. De muren zijn nog rondom redelijk intact en ook de hoektorens lijken redelijk origineel. Redelijk slaat op het feit dat de oorsprong ergens in de 12e eeuw ligt en dat afhankelijk van het momentele inzicht in oorlog voeren, het fort hierop werd aangepast, dus wat is eigenlijk origineel. Heel apart blijkt dat men reeds in de 18e eeuw een begin maakte met restaureren. Van binnen kunnen wij maar weinig bekijken, wel de trots van het chateau t.w. een wandtapijt uit de 12-13e eeuw van ca. 100 mtr lengte welke redelijk bewaard is gebleven. Al met al dus een zeer interessant bezoek. Hierna gaan wij het centrum bekijken waarbij de vele Japanse winkeltje nogal opvallen. Uiteindelijk wordt het tijd om te vertrekken. De bedoeling was om naar Semour te gaan, echter we rijden via smalle en kleine landweggetjes, erg mooi maar het gaat niet snel, we besluiten dan ook om in St. Clement-des-Levees de camper neer te zetten op een parkeerplek pal bij de Loire. Leuke plek en er is ook een bar pal bij, dus gaan wij eerst een pintje pakken, wat wandelen, eten etc.

Zaterdag 19-06-2010 Rigdy Usse

DSC00912 DSC00913 DSC00915

Dichtbij blijkt een bakker die zowaar ook koffie verkoopt, dus wij kunnen een simpel ontbijt nuttigen.  Vanaf onze parkeerplek hadden wij aan de overkant van de Loire reeds eerder leuke huizen gezien dus wij besluiten terug te gaan en via de andere oever naar Semour te rijden. Deze weg blijkt veel leuker door de vele oude statige huizen en het vele groen, ook valt op dat er redelijk veel camperplekken te vinden zijn, hadden we eerder moeten weten ! Uiteindelijk bereiken wij Semour tijdens een miezerig regentje. Na enig zoeken vinden wij ook ons doel t.w. Chateau Semour. Wat wij niet wisten was dat het chateau reeds jaren van binnen niet te bezoeken is i.v.m. renovatie. Ook hier praat je meer over een fort dan een kasteel welke van buiten er erg indrukwekkend uitziet maar de binnenzijde blijft onontdekt. Wel is er een expositie van gevonden keramiek en een expositie over paarden door de eeuwen heen. Af en toe regent het dus wij verlaten de stad om verder langs de Loire te gaan. We willen naar Chateau Usse echter kunnen deze niet zo snel vinden. Wel zien wij plotseling een ander chateau welke blijkt te heten Chateau Montmarin. Via een graspad komen wij bij dit kasteel welke in ieder geval van buiten er erg intact uitziet. Rob is wat moe en ook de entreeprijs van €8.50 pp. schrikt ons af, dus laten wij het bij het van buiten bekijken en gaan vervolgens weer verder. Geluk is met ons want wij zien  borden die verwijzen naar het Chateau Usse. Even plotseling schieten wij hieraan voorbij. Het is al redelijk laat dus gaan we naar een Camping even verderop. We kunnen hier pal aan een meertje staan, er zijn douches en het zonnetje is inmiddels ook gaan schijnen, dus helemaal tevreden. Morgen wel naar Usse.

Zondag 20-06-2010 Rigdy Usse

DSC00931 DSC00918 DSC00920 DSC00923 DSC00926 DSC00928

Wij worden wakker gemaakt door een lekker zonnetje en gaan ons wassen etc.. Op deze camping hebben ze een douche installatie aangebracht die automatisch moet werken, je drukt op een knop en een bepaalde tijd stroomt er warm water. Maria heeft geen problemen maar Rob krijgt een tijd lang slechts koud water ondanks het drukken waarvan je bijna een blauwe hand krijgt, uiteindelijk komt er een lauwwarme straal. Inmiddels is het zonnetje ook maar verdwenen en wordt het zelfs enigszins koud. Dapper als wij blijven pakken wij toch de fiets en gaan naar Chateau Usse die slechts 700 mtr. verder blijkt te liggen. Na het betalen van €26,00 mogen wij het terrein op. Hoewel wij in eerste instantie wat bedenkingen hadden bij het zien van dit chateau moeten wij al snel onze mening herzien. Het blijkt een goed gerestaureerd kasteel waar men veel laat zien hoe de constructies gemaakt zijn, hoe het kasteelleven was etc. Ook mogen wij in relatief veel vertrekken een kijkje nemen ondanks dat dit kasteel formeel particulier bezit is. Ook een bijbehorend kerkje uit de 12e eeuw heeft de tijd goed doorstaan en laat veel interessants zien. Wij weten het hier een paar uur vol te  (de douche blijkt inmiddels kouderhouden en gaan hierna wat lokale souvenirshops bezoeken. Best interessante en vaak ook mooie dingen, maar waar laat je alles, dus wij kopen alleen een ansichtkaart. De zon schijnt weer en we gaan dan ook snel naar de camper voor een late lunch in de zon. Hierna besluiten we om maar te blijven en morgen verder te trekken. Verder geen vermeldenswaardige zaken.

Op de 2e foto boven een keramiek uit de 15e eeuw met eigenlijk nog spetterende kleuren, op de 1e foto links onder zie de omlijstingen van de ramen, de 2e foto onder laat een stuk zolderverzameling zien en de 3e foto onder laat de gerestaureerde eetkamer zien.

Maandag 21-06-2010 Villandry

DSC00936 DSC00938 DSC00941 DSC00942 DSC00944 DSC00947

Wederom wakker door een lekker zonnetje dus snel wassen (het douchewater blijkt inmiddels kouder geworden te zijn ) en gezellig buiten op het gras wat relaxen, rond 12 uur gaan wij via binnenwegen weer verder en komen in het stadje Azay le Rideau. Hier willen wij het gelijknamige chateau bezoeken. Het laat zich lastig vinden en ook het parkeren wil in eerste instantie niet. Uiteindelijk vinden we een plekje en tot onze verbazing blijkt ook het chateau een paar 100 meter verder te liggen. In feite betreft het niet een echt kasteel maar een zg. “heerlijkheid” . Oorspr. op een eilandje in de Indre is dit kasteel inmiddels gewoon via paden door een park bereikbaar. Een mooi gebouw met vele pronkkamers, echter lang niet zo spannend als het vorig kasteel. In de middag gaan wij weer verder naar Villandry. Hier kan je op een soort parkeerplaats gratis met de Camper staan. Het plaatsje is zeer klein en erg heuvelachtig gebouwd, we gaan dan ook niet al te ver wandelen, de paar restaurants ogen zodanig dat wij besluiten om maar gewoon in de Camper te eten, gaan wat lezen.Einde dag

V.l.n.r. bovenste 2 het Chateau             bovenste rechterfoto zie de details boven de ramen   onderste foto het fraaie plafond van een gang   hierna zie de vele lade’s  vervolgens de zitkamer.                        

Dinsdag 22-06-2010 Chenonceaux

DSC00954 DSC00948 DSC00953 DSC00957 DSC00969 DSC00960

Nog steeds prachtig weer. Oorspronkelijk zouden wij in dit stadje ook het gelijknamig Chateau bezoeken maar uit de verte kijkend, krijgen wij de indruk dat dit kasteel niet zo interessant voor ons is en gaan dus weer verder en komen via binnenwegen bij Chateau Chenonceaux aan. Hoewel daar een grote parkeerplek ligt voor de Campers, ook nog mooi gelegen, bemerken wij na enige tijd dat je hier in de avond weer moet vertrekken. Een mede-camper wijst ons op een plek even verderop dichtbij een station waar je wel gewoon mag staan, dus even snel verhuizen. Vervolgens de fietsen gepakt en eerst even het plaatsje bekeken, erg klein maar wel leuk, vervolgens toch naar ons doel, het chateau. Een totaal ander gebouw als de vorigen, groter en deels ook gebouwd over het water. Ook de zalen zijn groter maar weer wel spartaanser aangekleed. Om het kasteel liggen een aantal lusttuinen ieder door een andere kasteelbewoonster opgezet. Het totaalbeeld is die van een leuk kasteel waar het goed toeven geweest moet zijn. In het hierbij behorend restaurant genieten wij van een prima ijsje, ons gelijk verwonderd afvragend waar al die japanners toch vandaan komen. Na het bezoek terug naar de camper, in de avond naar een restaurant waar wij een eenvoudig edoch voedzaam maal verorberen. Einde dag

V.l.n.r. Boven het Chateau    Maria bewondert de tuin     De tuin                                                                     Onder Glas-in-lood ramen in de kapel   De slaapkamer spec. voor de koning     Portret van een v.d. kasteeleigenaressen.

Woensdag 23-06-2010 Chaumont sur Loire

DSC00972 DSC00973 DSC00983 DSC00976 DSC00980 DSC00982

Het blijft gelukkig mooi weer en na enige tijd vertrekken wij weer langs de Loire richting Amboise. Hier hoopten wij een supermarkt te vinden om dan gelijk het stadje te bekijken. Geen supermarkt te vinden en ook zo snel geen parkeerplek, dus ondanks enig gemor van Maria gewoon verder en wel naar het Chateau Chaumont sur Loire. Na enig zoeken vinden wij een prima parkeerplek aan de Loire die ook geschikt blijkt voor de nacht. Het chateau blijkt binnen loopafstand, hoewel. Het kantoor waar de kaartjes verkocht werden was slechts een paar honderd meter, maar het kasteel zelf was nog honderden meters weg en dan nog via een sterk glooiend pad. Uiteindelijk daar is het kasteel. Oorspr. was dit een keuze geweest omdat dit kasteel voorheen een vesting geweest zou zijn en Rob wilde een dergelijke vesting zien. Helaas van de vesting was totaal niets te zien. Het kasteel ziet er van buiten best erg aardig uit maar juist meer liefelijk. Vele zalen  met weinig meubilair maar weer wel met veel moderne kunst, bijv. verticaal gezette houten balken met hieraan hangend zwarte doeken, niet onze smaak. De bijbehorende tuin en een oud boerderij zijn weer wel aardig dus uiteindelijk weten wij hier toch nog een aantal uren door te brengen. Tijd om weer naar beneden te gaan, wat drinken en even naar de camper om wat te rusten. In de avond gaan wij ergens een portie Kebab verorberen. Einde dag.

V.l.n.r. Boven Het Chateau     De gerest. ophaalbrug    Het Binnenplein                                                  Onder een Geldkist     Een fraai uitgestoken Schouw     Schildering tegen het plafond.

Donderdag 24-06-2010 Blois

DSC00992 DSC00994 DSC01005 DSC00996 DSC00999 DSC01003

Ook deze dag begroet ons met een stevig zon. Na het ontbijt zoeken wij een supermarkt op (Intermarche) voor de nodige bevoorrading om verder te rijden. In de voormiddag komen wij in Blois aan, na enig rondrijden vinden wij een parkeerplek midden in de stad voor Campers en nog gratis ook. Hier willen wij het Chateau Blois bezoeken. Het is goed warm en gelukkig blijkt het chateau niet al te ver te liggen. Eigenlijk kunnen we meer praten over een burcht zo groot is dit kasteel. Ook hier weer grote ruimte’s maar dan wel vaak veel groter dan wij eerder gezien hadden. In een aantal zalen is een overzichts tentoonstelling hoe men hier in het verleden heeft geleefd. Uiteraard via vele schilderijen maar ook door allerlei voorwerpen. Zonder deze tentoonstelling zouden de zalen wel akelig leeg zijn geweest. Al met al toch een indrukwekkend chateau. Na dit bezoek gaan wij wat drinken om vervolgens de stad te verkennen.Omdat de knie van Rob nog steeds pijn doet lopen wij niet al te ver en gaan op enig moment toch maar weer teug naar de Camper. Het blijft prachtig weer en de parkeerplek blijkt gezelliger als eerder gedacht dus we besluiten hier de nacht door te brengen. Zonnen,eten en uiteindelijk slapen. 

V.l.n.r.  Boven   Chateau    Binnenplein      Trappenhuis                                                                      Onder    Uitzicht op de stad    Stekelvarken (zie je ook in andere kastelen)    Fraaie Glas in Lood ramen  

Vrijdag 25-06-2010 Geraudot

DSC01015 DSC01017 11297202

Nog steeds mooi weer maar we staan op een parkeerplek waar zo langzamerhand de meesten vertrokken zijn, dus ook wij gaan weg. Oorspronkelijke gedachte was om nog een Chateau te bezoeken maar wij hebben er nu zoveel en in allerlei maten en soorten gezien, bij nader inzien geen kastelen meer.Toch maar zo langzamerhand naar huis, tenslotte hadden wij het idee om Zondag as. weer in Stavenisse aan te komen en het lijkt een idee om dat in 3 etappe’s te doen, hierop gebaseerd berekenen wij dat wij dan vandaag tot ergens bij Troyes moeten komen, ca. 220 km. Het blijft mooi weer en het is niet al te druk dus rond 14.00 u zitten wij bij Troyes. Maria had al in het Camperboek gezien dat er een aardige Camperplaats lijkt te zijn bij een meer in de buurt. Na enig rijden via smalle weggetjes en langs een aantal gehuchten komen wij op de bewuste plaats aan. Wij vinden redelijk snel een plek en het blijkt dat wij inderdaad nog geen 50 mtr. van een enorm groot meer staan t.w.  Lac D’Orient. Het ziet er allemaal erg leuk uit, er zijn ook meerdere restaurantjes dus wij voelen ons hier gelijk thuis. Maria gaat vervolgens enkele keren het water in. De Camperplek blijkt erg geliefd want inmiddels is deze volgestroomd met campers, zelfs op het parkeerterrein voor personenauto’s beginnen nu campers te staan. In een plaatselijk restaurantje gaan we wat eten en drinken. Hierna lekker in de zon een boek lezen etc. Einde dag.     

Zaterdag en Zondag 26-06 en 27-06-2010 Fagnieres

Buttes_Chaumont_by_Zhaana chaumont Panda

Vandaag de 2e etappe tot ergens bij de Belgische grens. Prachtig weer dus eerste uitgebreid ontbijten en vervolgens via lokale wegen verder. Op enig moment komen wij aan in Chaumont, een drukke plaats waar wij met veel moeite bij een Benzinestation van Carrefour kunnen komen (deze zijn vrijwel altijd erg goedkoop) vervolgens moeten wij de stad weer in om de route verder te vervolgen. Op een druk kruispunt met stoplichten weigert de Camper te schakelen, wat je ook doet, hij wil niet in een versnelling komen. Met behulp van een automobilist, met veel moeite de bus om de hoek half op een parkeerplek geduwd en de ANWB gebeld. Je wordt niet goed wat die allemaal willen weten, maar goed met ca. 1,5 u arriveert een aardige chauffeur met een grote oplegger die de wagen geroutineerd op de oplegger zet. Wij begrijpen dat hij de wagen zolang ergens wil neerzetten om dan Maandag naar een garage te gaan. Uiteindelijk bedenken wij dat het wel zo simpel is om dan de Camper gewoon te gebruiken als slaapplaats tot Maandag. Wij worden bij een grote parkeerplaats van E.Leclerc in het plaatsje Fagnieres neergezet en gaan even uitpuffen. Bloedheet en zeker de volgende dag dus eigenlijk hebben wij al spijt over deze oplossing maar het is niet anders en een restaurant en Mac Donalds blijken dichtbij.  

Maandag 28-06-2010 Stavenisse

De Chauffeur zou ons uiterlijk 09.00 u ophalen. Om 10.00u gebeld, ja ik kom met een kwartier. Rond 11.00u gebeld -wij komen- Ca. 11.30 komt de oplegger en een andere chauffeur vertelt dat het de bedoeling is om de wagen te repatriëren naar Nederland. Stomverbaasd bellen wij weer met de ANWB. Een monteur zou vastgesteld hebben dat de versnellingsbak stuk is en dat het lang duurt om deze te repareren. Hoe een monteur, wij hebben geen monteur gezien, maar ook volgens de chauffeur kan de wagen niet hier gerepareerd worden. Moe gestreden gaan wij maar akkoord en wordt de wagen naar het bedrijf van de oplegger gebracht, inmiddels heeft de ANWB een huurauto voor ons geregeld die wij in de middag ergens ca. 50km. verder kunnen ophalen. Een taxi gebeld en de wagen opgehaald, terug naar de Camper om de meest noodzakelijke dingen over te brengen en hup naar Stavenisse. In de avond arriveren wij daar. Einde vakantie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015