Dag 16 (06-12-2009) Calehonda (gedoogplaats)





----------------------------------------------------------





Gisteravond waren we min of meer gedwongen (er waren geen winkels in de omgeving !) om in het restaurant v.d. camping te eten. Bij binnenkomst bleken wij de enige te zijn, na raadpleging van de zielige menukaart beginnen we al iets te vermoeden. Het eten komt op tafel, de soep van Maria is zouuuut, het varkenslapje van mij kan je gebruiken als zolen onder een bergschoen, kortom niemand wil hier eten ! Gaan maar snel slapen.

We worden wakker eigenlijk van de kou ! We doen gauw een kachel aan waardoor het weer behagelijk wordt.Even later is het ook buiten weer warmer. Waarschijnlijk doordat Cabo de Gata op een soort landtong ligt met als achterland een vlakte met zelfs een soort woestijn kan de wind zich als het ware samenballen.



We komen niet voor de kou, dus pakken we alles in en gaan weer verder naar het zuiden.Uiteindelijk besluiten we te camperen op een gedoogplaats in het dorp Calehonda.





In Spanje is het , in tegenstelling tot Frankrijk, verboden om aan de openbare weg te overnachten. Echter men heeft op diverse plaatsen zg. gedoogplaatsen ingericht, dit is er een van. We gaan wat wandelen in het dorpje, zitten lekker in de zon en gaan ergens in een restaurant wat eten. Ook hier is het eten niet echt geweldig, maar wel voedzaam. Gaan wat lezen en tv kijken en naar bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015