Dag 14 (21-09-2009) Strand bij Sete

Vannacht heeft Maria overgegeven en ook in de ochtend voelt zij zich erg naar, toch besluiten we wel actief te blijven. Als eerste bezoeken wij de zg. “Pont du Diable” Eigenlijk inmiddels een heel complex waar je zelfs met de Camper kan overnachten (maar wel voor €30,00 !), we pakken hier de fietsen en gaan de bew. brug bekijken. Een brug ergens uit de 13e eeuw die een diepe kloof overspant met rotspartijen en een stroom. Erg indrukwekkend. De naam duivel blijkt overigens op een sage te berusten, verhaal is te lang om dit op te schrijven.
Vervolgens rijden we langs een grottencomplex dat wij oorspr. ook wilden bezoeken, maar Maria ziet het lopen hierin niet zitten dus gaan we naar het nabijliggend plaatsje
Saint Guilhem le Desert , volgens een eerder verkregen info. blad zou dit plaatsje tot de mooiste van Frankrijk moeten behoren. Inderdaad een indrukwekkend zeer oude plaats, waarvan het lijkt dat elk huis nog volledig in de oorspr. staat verkeert, wat niet echt waar is, want je ziet hier en daar bijv. Airco’s. De straten zijn erg smal en heel vaak overspannen met steunbogen, ook het kerkje lijkt grotendeels nog in de oorspr. staat te verkeren. Na een paar uur rondgewandeld te hebben beginnen we toch aardig moe te worden, niet in de laatste plaats door de brandende zon.
We houden de cultuur even voor gezien en gaan naar Agde. We willen nl. tussen Sete en Agde lekker aan het strand liggen ! Wij zijn hier al vaker geweest en wisten dus dat je wel geluk moet hebben omdat zo’n beetje de gehele kustweg vol staat met Campers in alle soorten en maten.Op een bepaald stuk denken we een plaatsje gevonden te hebben maar bij het in manoevreren komen 2 wielen geheel in het zand vast. Wat we ook doen, we graven ons alleen maar verder in! Een duitser komt ons helpen door 2 rubberplaten voor de voorwielen te leggen, helaas ook dit blijkt niet te helpen, de enige mogelijkheid blijkt eruit getrokken te worden en we houden een fransman aan, deze trekt ons er inderdaad uit! Uiteindelijk toch een stuk strand met asfaltondergrond gevonden. Inmiddels voelt Maria zich steeds beroerder en gaat vroeg naar bed. We hopen dat ze morgen weer is opgeknapt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Frankr. Spanje Port. Maart April 2015